Γκλεν Τάμπλιν: Ένας θεότρελος εκατομμυριούχος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Κώστας Ζάλιαρης
Γκλεν Τάμπλιν: Ένας θεότρελος εκατομμυριούχος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

bet365

Στα 47 του χρόνια, με τα εκατομμύρια να ... γεμίζουν τον τραπεζικό του λογαριασμό, ο Γκλεν Τάμπλιν έγινε ιδιοκτήτης, προπονητής, πήρε σε λίγες ώρες 21 ποδοσφαιριστές και χαρίζει... τρέλα στην Romford FC!

Είναι ιδιαίτερος. Είναι εκκεντρικός. Είναι άνθρωπος που αν τον αντικρίσεις στο δρόμο, σίγουρα θα τον τσεκάρεις από πάνω μέχρι και κάτω. Και μάλιστα, δυο φορές. Εκείνος, απαντάει σε όσους απλά στέκονται στην εμφάνισή του. «Βρείτε μου κάποιον που να έχει να πει κάτι κακό για εμένα. Δεν θα βρείτε κανέναν. Είμαι αληθινός και σέβομαι τους πάντες. Ο κόσμος με κρίνει για τα ρούχα ή τα ρολόγια ή τα αυτοκίνητά μου. Όμως, δεν μπορεί να καταλάβει τι έχω περάσει στη ζωή μου και πως κατάφερα να βγω από το “σκοτάδι”».

Το Gazzetta Weekend Journal, γράφει για τον θεότρελο, Γκλεν Τάμπλιν, που θέλησε να επενδύσει στην Romford FC στα ερασιτεχνικά στρώματα του αγγλικού ποδοσφαίρου, να αλλάξει τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που... ανακοίνωσε τον εαυτό του ως το νέο μεγάλο αφεντικό, ανέλαβε και ως προπονητής και πήρε 21 ποδοσφαιριστές σε ελάχιστες ώρες!

«Έχω περάσει πολλές εβδομάδες σε ψυχιατρικές κλινικές. Έχω βρεθεί στο απόλυτο σκοτάδι. Όμως, δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι είμαι πέρα για πέρα αληθινός. Ανέλαβα μια ομάδα, επένδυσα 3 εκατομμύρια και την άφησα σταθερότατη και ικανή να επιβιώσει όπως είχα υποσχεθεί. Με κρίνουν για τα ρούχα μου, όμως όλο αυτό είναι απλά λόγω της αυτοπεποίθησης που αισθάνομαι. Γιατί αν δεν πιστέψω εγώ στον εαυτό μου, ποιος θα το κάνει;» λέει. Και η αλήθεια είναι ότι έχει δίκιο...

Στην ηλικία των 47 ετών, λοιπόν, ο επιχειρηματίας από το Έσεξ, άφησε την Billericay Town στην οποία βρέθηκε για μια τριετία από τον Δεκέμβριο του 2016, επένδυσε πολλά, έφτασε να διαθέτει περί τις 30.000 λίρες κάθε εβδομάδα, όμως, είχε πάρει μια άνοδο με την ομάδα, την είχε φτάσει στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και τη στιγμή που αποχώρησε (δίχως χρέη για να συνεχίσει στην ιδιοκτησία ο πρώην, πλέον, συνέταιρός του), δεν ζήτησε ούτε μια λίρα. Μάλιστα, το σωματείο διεκδικεί ξανά θέση στα playoffs ανόδου από την National League South.

Στην πρώην ομάδα του, είχε καταφέρει να πείσει βετεράνους αστέρες όπως ο Πολ Κοντσέσκις που είχε περάσει από τη Λίβερπουλ, αλλά και ο Ζερμέιν Πέναντ με παρουσίες στην Premier League! Τώρα, στην Romford FC, έχει καταφέρει να πάρει τον Άνταμ Μόργκαν, άλλοτε επιθετικό της Λίβερπουλ που είχε συμμετοχή και στο Europa League πίσω στο 2012, όταν στον πάγκο των «κόκκινων» βρισκόταν ο Μπρένταν Ρότζερς!

Από την Billericay Town αποχώρησε όταν πλέον άρχισε να δέχεται ύβρεις και έντονη κριτική για το γεγονός πως αγωνιζόταν ο 16χρονος γιος του στην ομάδα και αφού πρώτα έκανε μια κίνηση να τον αφήσει εκτός βασικών πλάνων για να εκτονωθεί η κατάσταση, είδε πως αυτό δεν βοηθούσε. Το μοναδικό που θα τον έκανε να αισθανθεί και πάλι καλά, ήταν να πάρει τη βαλίτσα του και ν' αποχωρήσει κύριος, γνωρίζοντας πως πέτυχε πολλά στα τρία χρόνια που επιχείρησε και κατάφερε να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας.

Η νέα του αρχή, έγινε στην Isthmian League North Division. Και ξέρετε πως έκανε... ντόρο; Μέσα σε ελάχιστες ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων του ως ιδιοκτήτης, απέλυσε τον προπονητή Πολ Μάρτιν και το επιτελείο του και έπειτα από λίγο απλά ανακοίνωσε πως απέκτησε 15 νέους ποδοσφαιριστές για το ρόστερ! Ανάμεσά τους, ο Φρέντι Μονκούρ, ο γιος του άλλοτε χαφ της Γουέστ Χαμ, Τζον, αλλά και ο Φιλ Ρόμπερτς που είχε αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ.

Οι ποδοσφαιριστές που πήρε, ξεπερνώντας τους 20 στον αριθμό, δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ μαζι! Και κλήθηκαν να το κάνουν για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο, όταν η Romford FC του Γκλεντ Τάμπλιν στην ιδιοκτησία... και τον πάγκο, αντιμετώπισε την Coggeshall Town. Και ποια ήταν η πρώτη κίνηση του Γκλεν Τάμπλιν για να τραβήξει τον κόσμο στο γήπεδο στο Brentwoods ground; Πρόσφερε ελεύθερη είσοδο και από μια μπύρα δωρεάν για τον καθένα!

Οι οπαδοί στην περιοχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, πέρασαν ένα απόγευμα με καλό ποδόσφαιρο, αρκετά γκολ, ήττα (3-2) της Romford FC, αλλά ήδη κάτι φάνηκε ν' αλλάζει. Η ομάδα ήταν μαχητική και αποδείχθηκε εξ αρχής σκληρό καρύδι, με τον κόσμο να χειροκροτεί και να κάνει τον Τάμπλιν στο φινάλε να δακρύζει από συγκίνηση στην κάμερα του SkySports.

Ναι, το τεράστιο τηλεοπτικό δίκτυο βρέθηκε στο γήπεδο έχοντας δείξει ενδιαφέρον για τη νέα κίνηση του 47χρονου εκατομμυριούχου στα ερασιτεχνικά στρώματα του ποδοσφαίρου και παρακολούθησε από κοντά το πρώτο του παιχνίδι στην κεφαλή και τον πάγκο της ομάδας με την οποία επέλεξε ν' ασχοληθεί.

«Στο τελευταίο ματς πριν από εμένα είχαν 40 άτομα και τώρα είχαμε 500 ανθρώπους! Είμαι ευγνώμων προς όλους. Η αποφασιστικότητα και η αφοσίωση της ομάδας και του κόσμου είναι συγκινητική» είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να γίνει ειδική μνεία και στο γεγονός πως στο μυαλό του έχει και την προσφορά στην τοπική κοινωνία και θέλει μέσω του αθλητισμού να προκαλέσει όσο το δυνατόν πιο θετικό αντίκτυπο στους πολίτες. Ήδη, μέσω social media έχει ανακοινώσει πως θα συγκεντρωθούν ρούχα και παπούτσια που δεν χρειάζεται πλέον ο κόσμος, προκειμένου να μπορέσει να γίνει μια μεγάλη δωρεά σε άπορους και στους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους...

Αν μη τι άλλο, ο Γκλεν Τάμπλιν είναι ένας τρομερά ενδιαφέρον άνθρωπος του ποδοσφαίρου...

 

Τελευταία Νέα