O Παναθηναϊκός ψάχνει 9ο τεχνικό διευθυντή σε 7 χρόνια!

Νίκος Αθανασίου
O Παναθηναϊκός ψάχνει 9ο τεχνικό διευθυντή σε 7 χρόνια!

bet365

Η λογική του ποδοσφαιρικού παραλόγου στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Από το 2012 μέχρι και σήμερα, οκτώ διαφορετικοί άνθρωποι έχουν αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή!

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται και γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποτύχει παταγωδώς στην ποδοσφαιρική του δραστηριότητα. Η ΠΑΕ από το 2012 και μετά έχει καταργήσει κάθε ποδοσφαιρική λογική. Εδώ στο GWJ είχαμε… σοκάρει την κοινωνία του Τριφυλλιού όταν πριν από λίγο καιρό, είχαμε δημοσιεύσει το τρομερό στατιστικό που αποδείκνυε το πόσο λάθος κινείται ο Παναθηναϊκός. 76 μεταγραφές σε πέντε χρόνια! Απίστευτο και όμως αληθινό!

Από τότε πέρασαν περίπου δύο χρόνια, ωστόσο, στο ᾽᾽πράσινο στρατόπεδο᾽᾽δεν έχουν καταφέρει να συμμορφωθούν με βασικούς κανόνες της διοίκησης ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Εκτός από τις μεταγραφές που δείχνουν πολλά, στην επταετία του Γιάννη Αλαφούζου υπάρχει ακόμη ένα αντιποδοσφαιρικό ανδραγάθημα, το οποίο δείχνει το πόσο λάθος διοικείται ο Παναθηναϊκός.

Η θέση του τεχνικού διευθυντή σε κάθε σύλλογο είναι κομβική. Είναι εξόχως σημαντική. Είναι μια θέση, όπου για να κριθεί ο εκάστοτε παράγοντας, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μια διετία ή τριετία δουλειάς στο κλαμπ.

Στα επτά χρόνια του Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει οκτώ τεχνικούς διευθυντές και πάει για τον ένατο!

2012-2013: ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΓΚΟ ΒΑΡΕΛΑ

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε τις τύχες του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2012. Τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, Κώστας Ελευθεράκης. Χωρίς καμία ανάλογη εμπειρία η ατζέντα. Στο τέλος της χρονιάς, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εμπιστεύεται για την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, τον Πορτογάλο, Ούγκο Βαρέλα.

Ο Βαρέλα έγραψε ιστορία, με τους Καζιγιάμα, Κάιπερς και Εσπάρθα να μένουν αξέχαστοι και φυσικά με την επιλογή του... ανεκδότου στον πάγκο που άκουγε στο όνομα, Φάμπρι!

2013-2014: ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Το καλοκαίρι του 2013, ο Αλαφούζος ρισκάρει. Δίνει την θέση στον άγουρο και άπειρο τότε, Νίκο Νταμπίζα αλλά δικαιώνεται απόλυτα από την επιλογή. Ο διεθνής παλαίμασος άσος λειτουργεί άριστα σε αυτό τον ρόλο και σε συνδυασμό με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός κατακτά το Κύπελλο και είναι κανονική ομάδα, ανταγωνιστικότατη παρά το πολύ χαμηλό μπάτζετ.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2014, όμως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απομακρύνει τον Νταμπίζα. Αιτία; Η έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προέκυπτε τότε από την πλευρά του Αλαφούζου.

2014-2016: ΤΑΚΗΣ ΦΥΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΟΚΟΛΟΣ

Το καλοκαίρι του 2014 ο Τάκης Φύσσας αναλαμβάνει τον ρόλο του διευθυντή ποδοσφαίρου και στις 11 Νοεμβρίου του 2014, ο Λεωνίδας Βόκολος αντικαθιστά τον Νίκο Νταμπίζα. Αυτό το δίδυμο λειτούργησε μαζί, είχαν καλή συνεργασία αλλά όχι και καλές επιλογές, με αποκορύφωμα το φιάσκο με τον Εσιέν και την πρόσληψη του Αντρέα Στραματσόνι, όπου αποτέλεσε δική τους εισήγηση και επί της ουσίας ο Ιταλός τους... καθάρισε, καθώς κέρδισε την απόλυτη εμπιστοσύνη του μεγαλομετόχου και τον έπεισε ότι δεν τους είχε ανάγκη!

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2016 έφυγαν... παρέα από τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση του Αλαφούζου.

2016-2017: ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο φινάλε της σεζόν 2015-2016, ο Παναθηναϊκός δίνει τα κλειδιά στον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μόνο στα λόγια, καθώς στην πράξη, απόλυτο αφεντικό ήταν ο Στραματσόνι αλλά και οι στενοί μα άμπαλοι συνεργάτες του μεγαλομετόχου.Ο Βραζιλιάνος με ευθύνη της διοίκησης ήταν σαν... διακοσμητικό στοιχείο, γεγονός που δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί. Αν και είχε υπογράψει για τρία χρόνια, προσλήφθηκε στις 17 Μαϊου 2016 και αποχώρησε στις 14 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους!

Ο Αλαφούζος κατάφερε να... κάψει ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον σύλλογο!

Στις 23 Δεκεμβρίου αναλαμβάνει ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Παναθηναϊκός με τον Ουζουνίδη στον πάγκο παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα, το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί άψογα αλλά στις 23 Ιουνίου 2017 και ο Λυμπερόπουλος αποτελεί παρελθόν.

Αφορμή στάθηκε η άρνησή του στο ξεπούλημα του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αϊν και η διαφωνία που είχε σε μια σειρά από κομβικά θέματα με τον Χρήστο Παναγόπουλο.

2017-2018: ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Την θέση του Λυμπερόπουλου πήρε ο Ντίνος Διαμαντόπουλος. Ο τότε μάνατζερ του Ουζουνίδη ανέλαβε αρχικά άτυπα την θέση και υλοποίησε τον μεταγραφικό σχεδιασμό εκείνου του καλοκαιριού με αρκετές καλές περιπτώσεις να έρχονται στον Παναθηναϊκό αλλά να μην παίζουν εξαιτίας του... κανονιού που έριξε ο Αλαφούζος δύο μήνες αργότερα.

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2018 παραιτήθηκε και ενώ γλίτωσε τον σύλλογο από ιστορικές ξεφτίλες στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

2018-2019: ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Από τις 3 Ιουλίου του 2018 μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου ο Νίκος Νταμπίζας επέστρεψε στην τεχνική διεύθυνση του Παναθηναϊκού. Στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του συλλόγου και με το μικρότερο μπάτζετ... ever! Ούτε όμως και στην δεύτερη θητεία του κατάφερε να μακροημερεύσει, μιας και πάλι ο Γιάννης Αλαφούζος έκρινε ότι έπρεπε για ακόμη μία φορά να πάει παρακάτω.

 

Τελευταία Νέα