CR7: Οι χώρες που μπλέχτηκαν στα δίχτυα του

Αντώνης Πατσούρας
CR7: Οι χώρες που μπλέχτηκαν στα δίχτυα του

bet365

Το G-Weekend σας παρουσιάζει την... γεωγραφική κατανομή των γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο και τις χώρες που έχει «χτυπήσει».

Στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου έχει γραφτεί ότι ο Πελέ κατά την διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε 80 χώρες και σκόραρε στις περισσότερες εξ αυτών.

Ήταν η εποχή που άνηκε στο δυναμικό της αγαπημένης του Σάντος και γύριζε τον κόσμο με μια μπάλα στα πόδια χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους φίλους του αθλήματος. Ο Πελέ έγινε μύθος μέσα από τα Μουντιάλ και αυτές τις περιοδείες και ξεπέρασε τα 1000 γκολ στην καριέρα του.

Στα χρόνια μας όλοι προσπαθούν ν' απαντήσουν στο ερώτημα: Μέσι ή Ρονάλντο . Το ίδιο συνέβη και πριν χρόνια και ειδικά στα τέλη του περασμένου αιώνα με το ερώτημα "Πελέ ή Μαραντόνα".

Στις ημέρες μας, ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι μια "μηχανή" του γκολ και έφτασε τα 700!

«Υπηρέτησε» την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Ρεάλ Μαδρίτης ενώ συνεχίζει να προσφέρει στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και στη Γιουβέντους.

Το G-Weekend έψαξε και σας παρουσιάζει την γεωργαφική κατανομή των γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποιες χώρες και ποιες πόλεις είναι οι αγαπημένες του;

Το καρέ των ηπείρων!

Ο Πορτογάλος έχει καταφέρει να σκοράρει σε επίσημα παιχνίδια (συμπεριλαμβάνονται και τα επίσημα φιλικά της FIFA) σε 4 ηπείρους.

Φυσικά την μερίδα του λέοντος έχει η Ευρώπη. Έχει ... τινάξει δίχτυα στη Νότια Αμερική και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και στην Αφρική για την ίδια διοργάνωση.

Η τέταρτη ήπειρος είναι η Ασία αφού έχει σκοράρει στην Ιαπωνία και στα ΗΑΕ.

Ταξιδεύοντας με μια μπάλα

Είναι αλήθεια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας αλλά και με τους συλλόγους που έχει αγωνιστεί έχει σκοράρει σε 33 διαφορετικές χώρες σε επίσημα παιχνίδια!

Μέσα σ' αυτή την σπουδαία λίστα είναι και η Ελλάδα! Ο Ρονάλντο έχει πετύχει γκολ επί ελληνικού εδάφους στο Ηράκλειο Κρήτης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Σκόραρε με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του στον αγώνα με Μαρόκο στο Παγκρήτιο.

Οι "αγαπημένες" του χώρες είναι φυσικά η Αγγλία, η Ισπανία και η Ιταλία και ο λόγος είναι απλός. Εκεί μεγαλούργησε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Ρεάλ Μαδρίτης και σήμερα με την Γιουβέντους.

Τον ... συναντάμε να σκοράρει σε μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, τη Σεβίλλη, τη Ρώμη, το Τορίνο, το Μιλάνο, τη Λισαβόνα...

Με τις ομάδες του είχε την τύχη να σκοράρει σε μικρές πόλεις και χωριά και να δίνει χαρά στους ποδοσφαιρόφιλους και πίκρα στους φίλους των αντιπάλων ομάδων.

Ραντεβού με τα ... αστέρια

Η διοργάνωση που... απογείωσε την καριέρα του Πορτογάλου είναι το Champions League. Έχει 4 κατακτήσεις με την Ρεάλ και τη Μάντσεστερ και έχει πετύχει 127 γκολ εντός και εκτός έδρας!

Το πρώτο του μακριά από την έδρα της ομάδας του, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το πέτυχε τη σεζόν 2007-08 απέναντι στο κλαμπ που τον ανέδειξε. Την Σπόρτινγκ. Στη φάση των ομίλων οι "Κόκκινοι Διάβολοι" κέρδισαν με 1-0 στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας με γκολ του Κριστιάνο.

Στην ίδια σεζόν ο Πορτογάλος σκοράρει δις στο Κίεβο (Ουκρανία) απέναντι στην Ντιναμό και από μια στη Ρώμη (Ιταλία) κόντρα στη Ρόμα και στη Μόσχα (Ρωσία) στον τελικό της διοργάνωσης μ' αντίπαλο την Τσέλσι.

Στην επόμενη, θα ταξιδέψει με την αγγλική ομάδα στην Ιαπωνία για να πετύχει 1 γκολ στο Fifa Club World Cup, ενώ και πάλι στο Champions League το 1ο του γκολ θα είναι στην Πορτογαλία αλλά κόντρα στην Πόρτο στην προημιτελική φάση.

Στα ημιτελικά η Γιουνάιτεντ πάει στο Λονδίνο και ο CR7 σκοράρει μια φορά κατά της Άρσεναλ στη νίκη με 3-1!

Η εποχή της "Βασίλισσας"

Από την Αγγλία και το Μάντσεστερ ο Κριστιάνο θα φτάσει στην Ισπανία και στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ.

Τη σεζόν 2009-10 ανοίγει εκτός έδρας λογαριασμό στο Champions League σκοράροντας δις στη Ζυρίχη κόντρα στην Ζυρίχη αλλά και στη Γαλλία απέναντι στη Μαρσέιγ.

Έτσι ανοίγει λογαριασμό μετά από την Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ουκρανία σε Ελβετία και Γαλλία.

Είναι η ώρα της Ολλανδίας. Το ταξίδι θα συνεχιστεί τη σεζόν 2010-11 στο Άμστερνταμ εκεί όπου θα πετύχει 2 γκολ απέναντι στον Άγιαξ στο 4-0 της φάσης των ομίλων. Στον προημιτελικό επιστρέφει στο Λονδίνο για να ... καρφώσει και την Τότεναμ.

Την περίοδο 2011-12 πετυχαίνει 2 γκολ στο Λιόν απέναντι στην τοπική ομάδα ενώ επιστρέφει με γκολ και στη Μόσχα για τη φάση των "16" απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Το Άμστερνταμ της Ολλανδίας θα εξελιχθεί σε αγαπημένη του πόλη και ο Άγιαξ σε... πελάτη. Μετά από τα 2 γκολ περασμένης περιόδου σκοράρει ξανά το 2012-13.

Σταμάτησε στα 3 γκολ στη νίκη με 1-4 των Μαδριλένων. Η συνέχεια θα δοθεί με γκολ στη Γερμανία απέναντι στη Ντόρτμουντ ενώ θα παίξει και στο "Θέατρο των Ονείρων" και θα πετύχει 1 γκολ κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Μετά από τη Γερμανία, στη λίστα θα εισέλθει και η Τουρκία, αφού στην Κωνσταντινούπολη, "συναντά" την Γαλατασαράι και η Ρεάλ κερδίζει με 3-2 με 2 δικά του γκολ.

Ο τελευταίος σταθμός αυτής της χρονιάς θα είναι το λιμάνι του Οπόρτο στην Πορτογαλία. Βρίσκει δίχτυα στον ημιτελικό με την Πόρτο.

Σαν... δολοφόνος που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος την επόμενη περίοδο (2013-14) σκοράρει τρις στην Κωνσταντινούπολη στο 6-1 επί της Γαλατασαράι.

Μετά από την... παλιά του επίσκεψη στη Ρώμη γυρίζει στην Ιταλία για να σημειώσει γκολ στο Τορίνο απέναντι στην Γιουβέντους ενώ τη χαρά να βλέπουν το CR7 να σκοράρει θα γευτούν και στην Δανία αφού θα βρει δίχτυα κόντρα στην Κοπεγχάγη.

Ακολουθούν μέσα στη χρονιά δυο παιχνίδια στη Γερμανία. Στη φάση των "16" πετυχαίνει 2 γκολ στη Σάλκε και στα ημιτελικά αλλά 2 στη Μπάγερν στο Μόναχο. Θα κλείσει τη σεζόν στην Λισαβόνα στον τελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το ταξίδι θα συνεχιστεί τη σεζόν 2014-15 στη Βουλγαρία απέναντι στην Λουντογκόρετς. Μια ... βόλτα με γκολ στο Λίβερπουλ είναι απαραίτητη ενώ στο ... μπλοκάκι του θα γραφτεί και η Βασιλεία.

Θα έχουμε και 2η συνάντηση με την Σάλκε και ένα ακόμη γκολ όπως και με την Γιουβέντους εκεί στον ιταλικό βορρά.

Η Σουηδία θα είναι ο επόμενος σταθμός του αφού θα σκοράρει απέναντι στη Μάλμε, ενώ επιστρέφει μετά από χρόνια στην Ουκρανία όχι για να "καρφώσει" την Ντιναμό αλλά την Σαχτάρ. Η σεζόν 2015-16 κλείνει με γκολ στη Ρώμη πάλι με την Ρόμα.

Στην επόμενη, η αρχή θα γίνει με γκολ κόντρα στην Ντόρτμουντ, ενώ ως πρωταθλητής Ευρώπης θα ταξιδέψει πάλι στην Ιαπωνία για το FIFA Club World Cup.

Εκεί θα "φιλέψει" με 4 γκολ τις αντιπάλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Συνεχίζει στο Μόναχο με 2 γκολ απέναντι στη Μπάγερν στον προημιτελικό ενώ θα παίξει και στο Κάρντιφ της Ουαλίας στον τελικό με την Γιουβέντους όπου θα στείλει 2 φορές τη μπάλα στα δίχτυα. Στο Κάρντιφ θα σκοράρει και στον τελικό του Super Cup 2014 μ' αντίπαλο τη Σεβίλη.

Στην τελευταία του χρονιά με την φανέλα της Ρεάλ θα πετύχει 2 γκολ στο Ντόρτμουντ ενώ θα βρει δίχτυα στο Λονδίνο (1 γκολ στην Τότεναμ), στη Λευκωσία (2 γκολ στον ΑΠΟΕΛ), στο Παρίσι (1 γκολ στην Παρί) και στο Τορίνο (2 γκολ στη Γιουβέντους).

Παράλληλα θα παίξει πάλι στο FIFA Club World Cup που θα διεξαχθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκεί θα σκοράρει κατά της Γκρέμιο και της Αλ Τζαζίρα.

Την περίοδο 2018-19 με την φανέλα της Γιουβέντους θα επισκεφτεί πάλι το Άμστερνταμ για να παίξει με τον Άγιαξ και να τον "φιλοδωρήσει" με γκολ. Τα 6 τέρματα στην έδρα του Άγιαξ δεν είναι και λίγα...

Συνοπτικά στο Champions League εκτός έδρας έχει σκοράρει έως σήμερα στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, στην Κύπρο, στην Βουλγαρία, στην Τουρκία, στην Ουκρανία, στην Ουαλία, στη Ρωσία, στη Γερμανία, στη Δανία, στη Σουηδία και στην Ελβετία! Δεν είναι και λίγες 16 χώρες.

Φυσικά με τους συλλόγους του θα παίξει σε 18 χώρες αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παιχνίδια στην Ιαπωνία και στα ΗΑΕ.

Με το εθνόσημο στο στήθος

O 34χρόνος Ρονάλντο παίζει από νεαρός στην εθνική ανδρών της χώρας του και κανείς από τους Έλληνες δεν θα ξεχάσει το Euro 2004 στην Πορτογαλία.

Ο CR7 ήταν εκεί να σκοράρει απέναντι στην Ελλάδα και στην Ολλανδία αλλά η ομάδα του έχασε από τα παιδιά του Ρεχάγκελ στον τελικό στην Λισαβόνα!

Δεν ξεκίνησε καλά αλλά θα δικαιωθεί το 2016 όταν θα στεφτεί πρωταθλητής Ευρώπης στα γήπεδα της Γαλλίας.

Μετά από το Euro 2004, o Κριστιάνο για τα προκριματικά του Μουντιάλ (2006) θα σκοράρει στην Λετονία, στην Εσθονία αλλά και στο Λουξεμβούργο για πρώτη φορά στην καριέρα του, με τις χώρες πλέον που έχει βάλει γκολ στα χώματα τους να είναι 21!

Ακολουθούν τα 2 γκολ με τη Σαουδική Αραβία στο Ντίσελντορφ αλλά και αυτό με το Ιράν στο Μουντιάλ της Γερμανίας στην Φρανκφούρτη.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (22η χώρα) αλλά και στο Αλμάτι του Καζακστάν (23) για τα προκριματικά του Euro 2008. Ακολουθεί γκολ στο Ερεβάν επί της Αρμενίας (24η χώρα).

Θα βρει δίχτυα στη Γενεύη απέναντι στην Τσεχία στον όμιλο του Euro 2008 σ' έναν αγώνα που ήταν διαιτητής ο Κύρος Βασσάρας.

Το 2010 θα τον βρει στο Κέιπ Τάουν (Νότιος Αφρική, 25η χώρα) για να βάλει γκολ απέναντι στη Νότια Κορέα (7-0) στη φάση των ομίλων.

Συνεχίζει στο Ρέκιαβικ της Ισλανίας (26η) με γκολ στη νίκη με 3-1 και επιστρέφει στη Γενεύη για το διεθνές φιλικό του 2011 με την Αργεντινή όπου και σκόραρε μια φορά.

Είναι ώρα για ένα ταξίδι στη Λευκωσία (2 γκολ στην Κύπρο) αλλά και στην Κοπεγχάγη. Στο Euro 2012 παίζει με την Πορτογαλία στην Ουκρανία με την Ολλανδία (1 γκολ) ενώ θα επισκεφτεί και την Βαρσοβία (Πολωνία 27η) για να βρει δίχτυα απέναντι στην Τσεχία στον προημιτελικό.

Φυσικά η ιστορία του έχει πολλά γκολ επί πορτογαλικού εδάφους σε μέρη όπως στον Φάρο. Συνεχίζει με άλλα γκολ στο Λουξεμβούργο και στην Κροατία αλλά στη Γενεύη.

Για πρώτη φορά το 2013 στα προκριματικά του World Cup 2014 θα σκοράρει στο Μπέλφαστ της Β. Ιρλανδίας (28η) ενώ στα πλέι οφ θα πετύχει 3 γκολ απέναντι στην Σουηδία στη Σόλνα.

Η Βραζιλία είναι ο επόμενος (29ος) σταθμός. Στο World Cup θα παίξει στην Μπραζίλια και στο γήπεδο του Γκαρίντσα με την Γκάνα. Πετυχαίνει 1 γκολ.

Εν συνεχεία έχουμε νέα ταξίδια στην Κοπεγχάγη και στο Ερεβάν ενώ στο Euro 2016 που το κέρδισε η ομάδα του θα βάλει στη Λιόν 2 γκολ στην Ουγγαρία και στη συνέχεια στα ημιτελικά 1 γκολ στην Ουαλία.

Τα Νησιά Φερόες είναι ο 30ος προορισμός του και θα τους χαρίσει 3 γκολ στο 5-1 της Πορτογαλίας ενώ θα σκοράρει ξανά δις στη Ρίγα της Λετονίας.

Το πρόγραμμα έχει γκολ στη Ρωσία (Μόσχα) και στη Νέα Ζηλανδία στην Αγία Πετρούπολη για το Confederation Cup αλλά και 2 γκολ στην Αίγυπτο στη Ζυρίχη.

Στο World Cup του 2018 στη Ρωσία θα πετύχει 3 γκολ στην Ισπανία στο Σόσι και ένα στο Μαρόκο στη Μόσχα.

Το 2019 θα σκοράρει στο Βελιγράδι κατά της Σερβίας αλλά και στη Βίλνιους κατά της Λιθουανίας. Η Ελλάδα είναι η 33η χώρα άσχετα εάν το γκολ του ήταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Τελευταία Νέα