Κλοπ: Σχέδιο... εξορκισμού του «διαβόλου»

Κώστας Ζάλιαρης
Κλοπ: Σχέδιο... εξορκισμού του «διαβόλου»

bet365

Η Λίβερπουλ φιλοξενείται στο «Ολντ Τράφορντ», σχεδόν κανείς δεν δίνει πιθανότητες θετικού αποτελέσματος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το GWJ γράφει για τον... κακό δαίμονα του Κλοπ αλλά και τις διαφορές σε σχέση με τις ήττες των «κόκκινων» σε αυτό το ντέρμπι επί ηγεσίας Kloppo.

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τα δεδομένα που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή ενόψει του μεγάλου και πιο ιστορικού ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου, είναι τέτοια που πραγματικά όσο κι αν ψάξει κανείς για να βρει στοιχεία τα οποία μπορούν να προσφέρουν αισιοδοξία στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ουδείς είναι σίγουρος ότι μπορεί να βρει κάτι στο οποίο να ελπίζει ο κόσμος της ομάδας του Σόλσκιερ.

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η μοναδική με το απόλυτο έπειτα από τις 8 πρώτες αγωνιστικές και με πορεία αποκλειστικά και μόνο προς την κατάκτηση του τίτλου με κανέναν συμβιβασμό για κάτι λιγότερο, είναι το απόλυτο φαβορί για την αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ».

Ο Γερμανός προπονητής των «κόκκινων» μπορεί να είναι Πρωταθλητής Ευρώπης από τον περασμένο Ιούνιο, ν' αναδείχθηκε ο κορυφαίος προπονητής από τη FIFA στα βραβεία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη λαμπερή εκδήλωση στη Σκάλα του Μιλάνου, μπορεί ν' απολαμβάνει τους διθυράμβους για τα επιτεύγματά του και την ομάδα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει, αλλά ξέρει ότι έχει μια μεγάλη... πληγή. Και αυτή, λέγεται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτή, την πετυχαίνει στα χειρότερά της, με ανάγκη όμως να προσέξει πάρα πολύ από τη στιγμή που πρόκειται για το πιο ιστορικό ντέρμπι της Αγγλίας.

Σε 9 αναμετρήσεις με τους «κόκκινους διαβόλους», ο Γιούργκεν Κλοπ έχει μόλις 2 νίκες σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ. Και μαζί με τις 2 ήττες και τις άλλες 5 ισοπαλίες που μετράει απέναντι στο κλαμπ του Μάντσεστερ, οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει στις συγκεκριμένες «μονομαχίες», είναι μόλις 1,22 ανά ματς. Δηλαδή, ξέρει πως έχει τη χειρότερη προσωπική του επίδοση σε αυτή την κόντρα, σε σύγκριση με τις συναντήσεις του με κάθε άλλη ομάδα στη μέχρι στιγμής θητείας του στον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού.

Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ο Κλοπ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν τον Μάρτιο του 2018 στο «Ολντ Τράφορντ». Σαν ημερομηνία δεν είναι καθόλου μακρινή και μάλιστα, αν δε κανείς τις συνθέσεις των δύο ομάδων εκείνη την ημέρα θα καταλάβει πως τουλάχιστον για τους «κόκκινους» οι διαφορές ήταν... απειροελάχιστες. Ο Κάριους ήταν στην εστία, ο Τσάμπερλεϊν στο αρχικό σχήμα και ο Εμρέ Τσαν στα χαφ. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν οι: Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Φιρμίνο, Σαλάχ, Μανέ.

Και ναι, οι προαναφερθέντες που ήταν και πρωταγωνιστές της περσινής εκπληκτικής χρονιάς της Λίβερπουλ, δεν έκαναν απολύτως τίποτα σ' εκείνο το ματς! Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έχει «φάει» ντρίμπλα από τον Ράσφορντ στο πρώτο γκολ που σήμερα θα ήξερε πολύ καλά να τη διαβάσει, οι Φαν Ντάικ και Λόβρεν απλά παρακολουθούν στο δεύτερο γκολ σε μια φάση που η τωρινή Λίβερπουλ θα ήξερε τον τρόπο να βάλει τέλος στον κίνδυνο, ενώ, το τελικό 2-1 είχε διαμορφωθεί από αυτογκόλ του Ρόχο σε γύρισμα του Μανέ.

Για την άλλη ήττα του Κλοπ, πάμε ακόμα πιο πίσω, στο πρώτο του «ραντεβού» με τους «κόκκινους διαβόλους», τον Ιανουάριο του 2016, μόλις λίγους μήνες αφότου είχε αναλάβει στη θέση του Μπρένταν Ρότζερς. Η ομάδα δεν ήταν δική του, προσπάθησε όμως να βγάλει ό,τι καλύτερο είχαν οι παίκτες τους οποίους απλά παρέλαβε από τον Βορειοϊρλανδό προπονητή που βρισκόταν στον πάγκο πριν από εκείνον. Μινιολέ, Κόλο Τουρέ, Σακό, Κλάιν, Μορένο, Μίλνερ, Λούκας, Λαλάνα, Χέντερσον, Τσαν και Φιρμίνο ήταν τότε στην ενδεκάδα.

Η Λίβερπουλ ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο, όμως, εν τέλει ηττήθηκε 1-0 από γκολ του Ρούνεϊ έπειτα από κεφαλιά του Φελαϊνί στο δοκάρι. Για την ομάδα του Φαν Χάαλ, τότε, βρίσκονται στη σύνθεση παίκτες όπως οι Μπλιντ, Σνάιντερλιν και Νταρμιάν...

Η πρώτη νίκη που είχε πάρει ο Γερμανός προπονητής απέναντι στη Γιουνάιτεντ, ήταν στην πρώτη ιστορική συνάντηση των δύο ομάδων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όταν βρέθηκαν στο Europa League τη σεζόν 2016-2017 με τους «κόκκινους» να φτάνουν μέχρι και τον μεγάλο τελικό όπου ηττήθηκαν από τη Σεβίλλη.

Η δεύτερη και τελευταία, μέχρι λίγες ώρες πριν από την 9η αγωνιστική της φετινής Premier League, ήταν αυτή του Δεκέμβρη του 2018, οδηγώντας τον Ζοσέ Μουρίνιο στην πόρτα της εξόδου από το «Ολντ Τράφορντ» μετά το επιβλητικό 3-1 που διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Σέρνταν Σακίρι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα