Το βράδυ που ο Σούμποτιτς νίκησε τον Σούμποτιτς

Το βράδυ που ο Σούμποτιτς νίκησε τον Σούμποτιτς

bet365

O Λεόν Σούμποτιτς είχε το θάρρος να ακολουθήσει την περιέργεια του δίχως να έχει απεγνωσμένη ανάγκη για προσοχή απλώς και μόνο ως ο… γιος του πατέρα του και ο Λευτέρης Σούμποτιτς μίλησε στο Gazzetta Weekend για τον αγώνα που τέθηκε αντίπαλος με τον γιο του!

Ο προημιτελικός του Σούπερ Καπ στην Αδριατική Λίγκα το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου ήταν ξεχωριστός για τη φαμίλια Σούμποτιτς αφού ο Λευτέρης, ως head coach της Μπουντούτσνοστ τέθηκε αντίπαλος με τον γιο του, Λεόν που εργάζεται ως βοηθός προπονητής στην Τσιμπόνα και πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κροατία.

Εν τέλει, ο πατήρ Σούμποτιτς ήταν εκείνος που πανηγύρισε στην πρώτη ενδοοικογενειακή κόντρα και μίλησε στο Gazzetta Weekend για ένα από τα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια της ζωής του!

Κατ' αρχάς, ήταν το πρώτο... Σούμποτιτς εναντίον Σούμποτιτς; Είχατε παίξει ξανά αντίπαλοι στο παρελθόν;
«Ναι, ήταν το πρώτο μας! Ζήσαμε το Κράμερ εναντίον Κράμερ! Ξέρεις, έχουμε ένα γκρουπ στο WhatsApp μαζί με τη γυναίκα και τα δυο παιδιά μου... Ο Λεόν άρχισε να μου κάνει πλάκα και να λέει στη μητέρα του πως ήταν το πιο δύσκολο ματς της καριέρας του απέναντι σε έναν... καλό προπονητή (γέλια)! Έπειτα μού έστειλε το scouting report που είχε προετοιμάσει για το παιχνίδι. Ε, ήταν σωστός σε όλα! Είχε τα συστήματα μας, όλα τα σετ που έχουμε εφαρμόσει στην Μπουντούτσνοστ, δεν είχε χάσει ούτε ένα... Έκανε πραγματικά καλή δουλειά στο κομμάτι της προετοιμασίας».

Του έκανες ψυχολογικό πόλεμο τις προηγούμενες ημέρες;
«Του είχα πει: "Μην τολμήσεις κι έλθεις να με χαιρετήσεις πριν από το ματς γιατί θα είμαστε αντίπαλοι"! Όλη η οικογένεια το περίμενε με αγωνία. Η γυναίκα μου το είδε από την τηλεόραση και η κόρη μου που ζει στην Αμερική έφυγε νωρίτερα από τη δουλειά της για να το προλάβει».

Σου έσφιξε το χέρι μετά το παιχνίδι;
«Βέβαια, βέβαια! Ήλθε και στο ξενοδοχείο, κάτσαμε μαζί, ήπιαμε κάτι, γνωρίστηκε με το δικό μου τιμ... Ήταν πολύ ωραία».

Η προπονητική κόντρα με τον γιο σου μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο στην καριέρα σου;
«Ήταν ένα πραγματικά περίεργο συναίσθημα. Ο Λεόν ξεκίνησε στο πλευρό μου, δουλέψαμε μαζί για τρία χρόνια στον Λίβανο και ξαφνικά βρισκόταν απέναντι μου ως αντίπαλος! Μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου αρκετοί δημοσιογράφοι από την Κροατία με ρώτησαν τι γνώμη έχω για τον Λεόν και πώς βλέπω την πρόοδο του. Τους εξήγησα, λοιπόν πως το αντιμετώπισα σαν οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Προσπάθησα να μην το σκέφτομαι... Μόνο στο ημίχρονο πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι παίζω κόντρα στον γιο μου. Στο τέλος χάρηκα εγώ και του εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να πάρει ατελείωτες χαρές στην καριέρα του»!

Ανταλλάξατε βλέμματα κατά τη διάρκεια του αγώνα;
«Μου είπε ότι με κοίταξε σε ένα timeout και στα τελευταία λεπτά, όταν η Τσιμπόνα προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά με κάποια φάουλ. Ήταν πιο εύκολο για εκείνον να με κοιτάξει ως ασίσταντ, εγώ δεν μπορώ να κοιτάζω στον απέναντι πάγκο».

Following in my fathers footsteps is tough but hes my mentor and he prepared me well for this #likefatherlikeson #stepbystep

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leon (@leonsubo) στις

Η σύζυγος στήριξε τον άνδρα της ή τον γιο της;
«Χάρηκε και για τους δυο, σίγουρα όμως ένιωσε κι εκείνη περίεργα βλέποντάς μας σε διαφορετικούς πάγκους».

Πίεσες τον γιο σου να ασχοληθεί με την προπονητική ή ο ίδιος τράβηξε τον δρόμο του;
«Ούτε μια φορά! Ουδέποτε τον πίεσα, ούτε τον έβαλα σε αυτή τη διαδικασία. Να φανταστείς, το έμαθα από τη γυναίκα μου! Το είχε πει στη γυναίκα μου πρώτα, ότι δηλαδή θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική αλλά δεν μου το είπε ο ίδιος γιατί φοβόταν την αντίδραση μου. Γύρισα από την Αμερική και η σύζυγος μού είπε τα νέα... Τον φώναξα αμέσως και τον ρώτησα "Γιατί δεν μου το λες ο ίδιος"; "Για να μην νομίζεις ότι θέλω κάτι από εσένα". Το συζητήσαμε και του είπα: "Κάτσε εδώ, μπες στα αποδυτήρια, έλα στις προπονήσεις, κάνε τις αναλύσεις σου κι αν σου αρέσει, μένεις. Αν δεν σου αρέσει φεύγεις". Απλά και όμορφα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Ο Λεόν έχει αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό;
«Ήταν οκτώ χρονών εκείνη τη χρονιά όμως θυμάται τα πάντα! Ερχόταν στο γήπεδο σχεδόν σε κάθε προπόνηση και πραγματικά μου κάνει εντύπωση ότι έπειτα από τόσα χρόνια, θυμάται κουβέντες που έκανα στα αποδυτήρια ή το γραφείο μου με πρώην παίκτες και συνεργάτες μου, τις οποίες εγώ έχω ξεχάσει! Θυμάται τον Ράτζα, τον Σκοτ, τις συναντήσεις που κάναμε στο σπίτι στα Χριστούγεννα και τις γιορτές, τα πάντα»!

Έχετε υπάρξει συνεργάτες στον Λίβανο και πλέον αντίπαλοι στην Αδριατική Λίγκα; Πώς ονειρεύεσαι να δεις τον γιο σου στο μέλλον;
«Κοίταξε, το καλό με τον Λεόν είναι ότι είναι ένα πολύ λογικό παιδί. Υπάρχουν προπονητές που δουλεύουν ως ασίσταντ για μερικά χρόνια και νομίζουν πως είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα και να γίνουν πρώτοι. Ο Λεόν σκέφτεται ως εξής: "Έχω δουλέψει με τέσσερις προπονητές, έχω μάθει πολλά δίπλα τους όμως δεν είμαι ακόμα έτοιμος. Θέλω να παραμείνω βοηθός για άλλα 2-3 χρόνια". Αυτό, ακριβώς μού αρέσει στον γιο μου! Ξέρει τις δυνατότητες του, έχει αυτογνωσία και θα κάνει την κίνηση όταν αισθανθεί έτοιμος! Του έχω εξηγήσει πως από εμένα θα έχει ό,τι βοήθεια χρειαστεί όμως είναι ξεκάθαρος. Θα γίνει head coach όταν νιώσει 100% έτοιμος».

Βλέπεις στοιχεία του Λευτέρη Σούμποτιτς στον Λεόν;
«Ναι, παρ' όλο που για οκτώ χρόνια δεν ήμασταν μαζί. Μεγάλωσε σε τρεις χώρες, έφυγε από το σπίτι στα 16-17 του, έζησε μόνος του, μέχρι τα 25 ήταν στην Αμερική όπου τελείωσε το Πανεπιστήμιο. Νομίζω πως αυτή η δυσκολία, ότι δηλαδή έζησε για τόσο καιρό μακριά από τα αγαπημένα του πρόσωπα είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει σωστά. Το διάστημα που βρέθηκα στο Ζάγκρεμπ, αυτούς τους τέσσερις μήνες που εργάστηκα στην Τσιμπόνα, μέναμε μαζί στο ίδιο διαμέρισμα. Τότε μόνο τον γνώρισα καλύτερα... Εκείνο το διάστημα κατάλαβα τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί... Έχει πάρει πολλά από τη μητέρα του όμως τα περισσότερα από εμένα».

Σου πλήρωσε το χαμένο στοίχημα;
«Πήγαμε για φαγητό μετά το ματς αλλά ο... Εβραίος δεν έχει πληρώσει ακόμα (γέλια)! Θα έχει άλλες δυο ευκαιρίες μέσα στην χρονιά».

Πάμε και στα της Μπουντούτσνοστ... Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της συμμετοχής στην EuroLeague μέσω της Αδριατικής Λίγκας;
«Η πρόκληση είναι τεράστια, η Αδριατική Λίγκα φέτος είναι η καλύτερη όλων των εποχών, έχουν δυναμώσει όλες ομάδες. Εμείς, να φανταστείς έχουμε το πέμπτο μεγαλύτερο μπάτζετ στην ABA Liga. Πρωταρχικός στόχος, λοιπόν είναι να φτάσουμε στα ημιτελικά και βλέπουμε. Υπάρχει διάθεση και τρομερό ενδιαφέρον, με τη Ζαντάρ είχαμε 3.500 κόσμο στο γήπεδο, στα δυο φιλικά που δώσαμε στο Μπαρ βρέθηκαν 2.000 φίλαθλοι. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια».

Tα λέμε και στο Twitter @Giannis_Stavr

 

Τελευταία Νέα