Από την Ελλάδα στο Κίτρινο Τείχος! (vid)

Από την Ελλάδα στο Κίτρινο Τείχος! (vid)

bet365

Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club έκλεισε πέντε χρόνια λειτουργίας, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να αγαπάς μία ομάδα από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Το 2018 το ινστιτούτο Statista με έδρα το Αμβούργο διεξήγαγε μία έρευνα για το ποια ομάδα είναι η πιο συμπαθητική ανάμεσα σε όλους τους οπαδούς στη Γερμανία. Η ερώτηση ήταν απλή: εκτός της ομάδας που υποστηρίζετε ποια θα θέλατε να δείτε να κάνει καλή πορεία; Και η Ντόρτμουντ συγκέντρωσε το 52% των ψήφων. Αυτή η ομάδα, όμως, δεν προσφέρει συναισθηματική εξάρτηση μόνο με τους οπαδούς στην Bundesliga, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από την εποχή του Κλοπ στον πάγκο το brand της Μπορούσια έχει γιγαντωθεί και θεωρείται ένα από τα πιο «βαριά» της βιομηχανίας. Ο σύλλογος, όμως, δεν αντιμετωπίζει σε καμία περίπτωση τους οπαδούς τους ως «πελάτες». Το περίφημο Κίτρινο Τείχος και η ατμόσφαιρα του Βεστφάλεν είναι, πλέον, εμπειρία ζωής. Και ο πιο εύκολος τρόπος για κάποιον στην Ελλάδα να μπορέσει να γνωρίσει αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα είναι να απευθυνθεί στο μοναδικό επίσημα αναγνωρισμένο club της Ντόρτμουντ.

Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club έκανε τα πρώτα του βήματα στις αρχές του 2014. Όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μία «παρέα» ξεκίνησε από τα απλά. «Πόσοι είμαστε;», «πόσοι μπορούμε να μαζευτούμε;», «πώς πρέπει να κινηθούμε;», «θα πετύχει;». Αρχικά ένα μικρό φόρουμ, μία ομάδα 5Χ5 και σιγά-σιγά μαζεύτηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 25 ατόμων, προκειμένου ο σύλλογος να αποκτήσει νομική υπόσταση. Από τότε το νερό έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι.

Ο σύλλογος χρόνο με το χρόνο μπορούσε να προσφέρει όλο και περισσότερα. Εκδρομές, αγώνες, συγκέντρωση σε στέκια για να μην χάνουν ούτε ένα παιχνίδι της Ντόρτμουντ, εκδηλώσεις (λοταρία, συμμετοχή σε πρωταθλήματα 5Χ5), ένα site που αποτελεί βάση για έγκυρη ενημέρωση, μία σελίδα στο Facebook ανοιχτή για όλους και για ατέλειωτες συζητήσεις, ένα περιοδικό, που μοιράζεται δωρεάν κάθε χρόνο στα μέλη, κοινωνική δράση (στο 2018 συμμετείχε σε δύο φιλανθρωπικές δραστηριότητες), έναν κοινό στόχο: να εξαπλωθεί η αγάπη για την ομάδα τους και στην Ελλάδα. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που άνθισαν στην εποχή της – κοινωνικής - παγκοσμιοποίησης.

Πλέον, δεν υπάρχουν οι φραγμοί για να ταξιδέψεις και να δεις ένα παιχνίδι. Να υποστηρίξεις μία ομάδα που η έδρα της δεν βρίσκεται στην πόλη σου ή στην προκειμένη περίπτωση στη χώρα σου. Ή να γνωρίσεις και κάποιους από τους παίκτες μία μεγάλης ομάδας όπως η Ντόρτμουντ. Ναι, καλά διαβάσατε. Τον Δεκέμβριο του 2018 το club ενημερώθηκε από την Μπορούσια ότι μπορεί να στείλει δύο από τα μέλη του δωρεάν στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ομάδας! Αεροπορικά εισιτήρια, 6 διανυκτερεύσεις, εισιτήρια για τον αγώνα με την Φράιμπουργκ και προσκλήσεις για την γιορτή του συλλόγου!

Η δουλειά γίνεται με μεράκι και αυτό φέρνει αποτελέσματα. Έτσι, η σημαία του club θα κάνει φέτος την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο κάποια στιγμή πριν τη σέντρα! Είναι ένα τελετουργικό, που κρατάει για πολλά χρόνια στο Ντόρτμουντ και πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση 28 τεράστιες σημαίες ανεμίζουν, μία και από κάθε σύνδεσμο οπαδών. Για πρώτη φέτος θα κάνει την εμφάνισή της μία που σχεδιάστηκε από ελληνικό σύνδεσμο, με ένα μέλος να είναι ο «σημαιοφόρος»!

Η αναγνώριση ήρθε το 2015, όμως πριν λίγες εβδομάδες η Ντόρτμουντ έστειλε το «πακέτο αφοσίωσης», κάτι που έκανε και στους υπόλοιπους 876 επίσημους συνδέσμους σε όλο τον κόσμο. Το μότο του συλλόγου είναι γνωστό: «Echte Liebe», «αληθινή αγάπη» και ισχύει χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Ο σύνδεσμος αριθμεί αισίως περισσότερα από 250 μέλη και η οικογένεια συνεχώς μεγαλώνει. Φέτος, γιορτάζει τα 5 χρόνια λειτουργίας και μπορεί να προσφέρει κάτι μοναδικό: ένα ταξίδι στην κορυφαία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα του κόσμου!

 

Τελευταία Νέα