Οι τρεις «Ολλανδοί» της Εθνικής Ελλάδος! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Οι τρεις «Ολλανδοί» της Εθνικής Ελλάδος! (vids & poll)

bet365

Ο Φαν’τ Σιπ παρουσιάζει μία τάση να εμπιστεύεται παίκτες από την Ολλανδία και στις κλήσεις για τα ματς με Ιταλία και Βοσνία υπάρχουν οι Παυλίδης, Βρουσάι και ο... Βενιαμίν Χατζηδιάκος! Τι έχουν κάνει για να... περάσουν την πόρτα της εθνικής; Το G-Weekend γράφει για τους τρεις «Ολλανδούς».

Τρεις παίκτες, τρεις διαφορετικές ιστορίες αλλά μία κοινή συνισταμένη: το ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο Φαν'τ Σιπ το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο της Εθνικής τόλμησε και ρίσκαρε παράλληλα στο να εμπιστευθεί νέα παιδιά όπως ο Βρουσάι και ο Παυλίδης επειδή προέρχονταν από το πρωτάθλημα της πατρίδας του. Προφανώς και σε κάθε τέτοια επιλογή σηκώνεται... σκόνη αλλά και συζήτηση για τα κριτήρια των επιλογών που υπάρχουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο ο Φαν'τ Σιπ έδειξε από το ξεκίνημα ότι έχει ένα δικό του και αρκετά συγκεκριμένο πλάνο. Το πλάνο αυτό έχει να κάνει με το να έρθει νέα φουρνιά στην Εθνική, να φτιαχτεί ένα νέο σύνολο και μπορεί να είναι ανταγωνιστική στα επόμενα προκριματικά.

Θα έχει επιτυχία; Θα πρέπει να φανεί στην πράξη, κοινώς στο χορτάρι. Μέχρι τότε ας δούμε τις τρεις περιπτώσεις των «Ολλανδών» της Εθνικής μας:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Σε ηλικία 20 ετών με ύψος 1.86 μέτρα αγωνίζεται κυρίως ως επιθετικός αλλά παίζει και ακραίος αλλά και επιτελικός χαφ. Εκπροσωπείται από γραφείο μάνατζερ που δραστηριοποιείται σε Ολλανδία και Γερμανία. Εκανε ήδη τις δύο πρώτες συμμετοχές του στην Εθνική. Έχει ξεκινήσει από μία Ακαδημία στην Ελλάδα το 2015, πέρασε από τις Ακαδημίες των Μπόχουμ και Ντόρτμουντ και τώρα κάνει τα δικά του σταθερά και σοβαρά βήματα προόδου στην Ολλανδία. Φέτος με τη Βίλεμ έχει 6 γκολ σε 8 ματς και ενώ από πέρυσι τον τσεκάρουν και τον θέλουν μεγάλες ελληνικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Την περασμένη σεζόν στη Βίλεμ είχε 32 ματς με 8 γκολ και 9 ασίστ! Η χρηματιστηριακή του αξία στο Transfermarkt είναι 1.75 εκατ. ευρώ.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΡΟΥΣΑΙ: Στα 21 του χρόνια με ύψος 1.83 μ. υπήρξε προϊόν των Ακαδημιών του Ολυμπιακού που έπαιξε και στην πρώτη ομάδα ενώ αναδείχθηκε από τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Με καταβολές από την Αλβανία επέλεξε το ελληνικό διαβατήριο και την Εθνική μας ομάδα. Εκπροσωπείται από το ίδιο γραφείο agents που έχει παίκτες όπως οι Τσιμίκας και Χατζηγιοβάννης και που έχει πεδίο δράσης του το Βέλγιο και την Ολλανδία. Φέτος στη Βίλεμ - όπου πήγε δανεικός από τον Ολυμπιακό με οψιόν αγοράς - έχει 1 γκολ και 1 ασίστ σε 9 ματς. Παίζει στον άξονα, στα άκρα αλλά και σε πιο προωθημένο ρόλο στην επίθεση. Κυρίως πάντως είναι ακραίος. Πέρυσι σε χρονιά σε Ελλάδα - Ολλανδία είχε κάνει 24 ματς με 5 γκολ και 7 ασίστ. Έκανε και εκείνος στην Εθνική ήδη 2 συμμετοχές με τον Ολλανδό εκλέκτορα. Στο Transfermarkt αξιολογείται στο 1 εκατ. ευρώ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ: Ο 1.81 μέτρων στόπερ και πελάτης του Μίνο Ραϊόλα έχει γεννηθεί στην Ρόδο και είναι 22 ετών. Φέτος στην Άλκμααρ έχει 14 παιχνίδια ενώ παίζει και δεξιός - αριστερός μπακ. Την περασμένη σεζόν είχε στην Ολλανδία 23 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ. Δεν έχει καμία συμμετοχή στην Εθνική ανδρών. Γεννήθηκε από πατέρα Έλληνα και μητέρα από την Ολλανδία. Έχει και τις δύο υπηκοότητες και η μοίρα ήθελε να μάθει ποδόσφαιρο και στις δύο αυτές χώρες. Έχει βγει από τις Ακαδημίες της Άλκμααρ ενώ πιο μικρός είχε θητεύσει και τους μικρούς του Παναθηναϊκού. Όταν η οικογένειά του για οικονομικούς κυρίως λόγους αποφάσισε να πάει στην Ολλανδία πάλεψε πολύ εκεί για να καθιερωθεί και να παίξει στην πρώτη κατηγορία. Στο Transfermarkt κοστολογείται στις 800.000 ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα