Τζέσι Μαρς: Φτιάχνοντας όνομα σε μια μαγική βραδιά στο «Άνφιλντ»...

Κώστας Ζάλιαρης
Τζέσι Μαρς: Φτιάχνοντας όνομα σε μια μαγική βραδιά στο «Άνφιλντ»...

bet365

Ο πρώτος ιστορικά προπονητής από τις ΗΠΑ που βρίσκεται στο Champions League. Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον κόουτς της Ζάλτσμπουργκ και την τρομερή νοοτροπία του, όπως φάνηκε στο πρόσφατο ματς με τη Λίβερπουλ...

Η Ζάλτσμπουργκ, βρέθηκε πίσω στο σκορ με τρία τέρματα μόλις έπειτα από 36 λεπτά αγώνα.

Η αυστριακή ομάδα, είχε την εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντί της και ένα σύνολο που απλά... είναι ασταμάτητο στην Premier League.

«Φοβηθήκατε για τα χειρότερα; Κάνατε σκέψεις για το πόσο πιο άσχημα μπορούσε να εξελιχθεί αυτή η βραδιά όταν είδατε τα τρία γκολ της Λίβερπουλ σε κάτι παραπάνω από μισή ώρα;» ρωτήθηκε ο Τζέσι Μαρς στη συνέντευξη Τύπου λίγο μετά την ήττα στο «Άνφιλντ» και η απάντησή του, έκανε αρκετά μάτια να γουρλώσουν από έκπληξη. Εκείνος, όμως, το εννοούσε γιατί εξήγησε αναλυτικά την φιλοσοφία του.

«Η αλήθεια είναι πως δεν φοβήθηκα...» είπε και ξέρει πολύ καλά πόσο ευγνώμων θα πρέπει να αισθάνεται για όσα βιώνει τη φετινή σεζόν στην ομάδα της Red Bull με την τεράστια ευκαιρία που έχει για συμμετοχές και εμπειρίες από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό διασυλλογικό επίπεδο.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από τα όσα είπε στους ποδοσφαιριστές του κατά την ανάπαυλα στ' αποδυτήρια των φιλοξενούμενων στο «Άνφιλντ», δείχνουν πως κατάφερε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του...

«Δεν είναι φιλικό! Είναι ματς για το Champions League! Πρέπει να παίξουμε με περισσότερη δύναμη και να ξαναμπούμε στο ματς. Πρέπει να είστε αμείλικτοι απέναντι από τον Φαν Ντάικ! Παίζουμε με υπερβολικό σεβασμό! Πρέπει να μας αισθανθεί ο αντίπαλος παιδιά. Γι' αυτό τον γαμ#$% λόγο έχουμε έρθει εδώ. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ήρθαμε για να παίξουμε! Ας ανεβάσουμε την γαμ#@% μας επιθυμία για κάτι καλό, ας παλέψουμε περισσότερο! Πιστέψτε στους εαυτούς σας και δείξτε δύναμη. Αυτό είναι όλο! Δεν είναι τόσο επικίνδυνοι στα στημένα. Έχουμε περισσότερα να δώσουμε στο ματς».

Ο τεχνικός της Ζάλτσμπουργκ από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με αυτό που έκανε η ομάδα του στην έδρα των «κόκκινων», με την δική του ψυχή που μετέδιδε στους ποδοσφαιριστές του για να παλέψουν τόσο απέναντι στην ποιότητα των παικτών του Κλοπ όσο και απέναντι στη... δύναμη του «Άνφιλντ», αφού έδειξε να σέβεται ακόμα και αυτή... μεταφυσική δραστηριότητα του γηπέδου της Λίβερπουλ που στα δύσκολα πάντοτε βάζει πλάτη για την ομάδα.Jesse Marsch running to the corner to celebrate with his players in front of the away end at Anfield, after Salzburg had temporarily equalized.

«Όλος ο κόσμος έβλεπε αυτό το παιχνίδι λόγω της Λίβερπουλ. Είπα και στις κάμερες ότι η προετοιμασία γι' αυτό το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ ήταν τρομερή διασκέδαση για εμάς. Για τον τρόπο με τον οποίο παίζει, για το πάθος που βγάζει, την ποιότητα που βγάζει στο γήπεδο... Η διαδικασία να βρούμε τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε είχε μεγάλη πλάκα. Παίξαμε στην προετοιμασία με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι για να πάρουμε μια μικρή γεύση από ματς με μεγάλους αντιπάλους, αλλά τότε παίξαμε στο γήπεδό μας.

Τώρα που ήρθαμε σε ένα γήπεδο όπως το Άνφιλντ, καταλάβαμε ότι δεν είναι μονάχα ο αντίπαλος, αλλά ολόκληρη η εμπειρία που βιώνεις σε τέτοια βράδια σε τέτοια μέρη...» είπε ο Τζέσι Μαρς έπειτα από την ήττα (4-3) από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και κέρδισε τρομερό σεβασμό για τα λεγόμενά του που αποκάλυψαν και τη γενικότερη νοοτροπία με την οποία δουλεύει στη Ζάλτσμπουργκ και αντιμετωπίζει τις μεγάλες ευρωπαϊκές νύχτες της φετινής σεζόν.

Το κακό αποτέλεσμα στο «Άνφιλντ», ήταν η πρώτη φετινή ήττα για τη Ζάλτσμπουργκ, αφού μετρούσε 8 νίκες και μια ισοπαλία σε 9 αναμετρήσεις για τη Bundesliga της Αυστρίας, είχε δυο νίκες στο Κύπελλο και το εντυπωσιακό 6-2 απέναντι στη Γκενκ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, εκεί όπου έλαμψε ο νεαρός επιθετικός, Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος επίσης είδε τ' όνομά του να «ταξιδεύει» σε ολόκληρη την Ευρώπη έπειτα από τα κατορθώματά του και το χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο εκείνης της αναμέτρησης.

Η Ζάλτσμπουργκ του Τζέσι Μαρς, θα θυμάται για πάντα το παιχνίδι στο «Άνφιλντ», όσα έζησε εκεί, όσα έμαθε από την επίδειξη... υπέρμετρου σεβασμού προς τον μεγάλο αντίπαλο και ο 45χρονος κόουτς, θα έχει πολλά περισσότερα να θυμάται από ένα απλό... κομμάτι από το γρασίδι!

Παραμονές του αγώνα με τους «κόκκινους» είχε αποκαλύψει πως στα 16 του χρόνια παίζοντας σε ένα τουρνουά στο γήπεδο του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, είχε κόψει ένα μικρό κομμάτι από τον αγωνιστικό χώρο και ακόμα και τώρα, 30 χρόνια αργότερα, το κρατάει σε ένα κουτί στο σπίτι του, ως το πιο όμορφο αναμνηστικό από αυτό το γήπεδο.

Πλέον, από το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου, δεν χρειάζεται... αντικείμενα για να θυμάται. Θα έχει για πάντα στο μυαλό του τις στιγμές που έβλεπε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του με τρομερή ταχύτητα, όπως αυτή με την οποία έτρεξε κατά μήκος της γραμμής του πλαγίου άουτ για να φτάσει στον Χάλαντ, τους παίκτες του και τους οπαδούς και να πανηγυρίσει μαζί τους.

Και ναι μεν άφησε τον ενθουσιασμό του να νικήσει, να τον κάνει να χάσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα την συγκέντρωσή του και την πειθαρχία του, όμως, ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να ζητήσει από τους παίκτες του. Μυαλό. Αυτό που αφού... κατέβηκε από τις πλάτες του και προσπαθούσε να ηρεμήσει για να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές στη σέντρα, ζητούσε απ' όλους κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση.

Χτύπησε το στήθος του, αισθανόταν την πίεση, τους παλμούς, την αποφασιστικότητα. Σκεφτόταν πως για κάτι τέτοιες νύχτες, ακόμα κι αν είναι σπάνιες, αξίζει κάθε κόπος και κάθε προσπάθεια. Για κάτι τέτοιες εμπειρίες, όπως αυτή του «Άνφιλντ».

Εκεί, όπου ο Τζέσι Μαρς, κέρδισε χειροκρότημα, του το ανταπέδωσε ο κόσμος της Ζάλτσμπουργκ και τον είδε να σφίγγει ψηλά τις γεμάτες υποσχέσεις για τη συνέχεια, γροθιές του...

 

Τελευταία Νέα