«Κατευθείαν στον Κονέ για συμβουλές»!

Κώστας Ζάλιαρης
«Κατευθείαν στον Κονέ για συμβουλές»!

bet365

Ο Ελληνοαυστραλός ποδοσφαιριστής της νεοσύστατης Western United που ετοιμάζεται για την μεγάλη της είσοδο στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, Απόστολος Σταματελόπουλος, μίλησε στο Gazzetta Weekend Journal για τη συνεργασία με τους Κονέ και Ντιαμάντι και τις συμβουλές που θα φροντίσει να πάρει από τον Έλληνα χαφ.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Αλκμάαρ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 200+ ειδικά στοιχήματα!(21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο 20χρονος επιθετικός, γεννημένος στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, είναι πλέον κομμάτι της ιστορίας που θέλει να ξεκινήσει να γράφει η Western United, η οποία συστάθηκε, οργανώνεται και θα κάνει το ντεμπούτο της στην A League τη φετινή αγωνιστική περίοδο, που κάνει σέντρα στα μέσα του Οκτώβρη.

Έχοντας ήδη... ανοίξει λογαριασμό από τα πρώτα ματς προετοιμασία, μίλησε στο Gazzetta Weekend Journal.

Αφού πρώτα εξήγησε πως ακολούθησε το δρόμο του πατέρα του και εκφράζοντας παράλληλα την ευχή κάποια στιγμή να προκύψουν ευκαιρίες και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – και γιατί όχι και στην Ελλάδα – ο Απόστολος Σταματελόπουλος εξέφρασε τη χαρά για του για τη συνεργασία με παίκτες όπως οι Κονέ και Ντιαμάντι, που είναι οι μεγάλοι αστέρες του νεοσύστατου συλλόγου.

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο όταν ήμουν 5 ετών στην ομάδα της γειτονιάς μου, την Adelaide Comets FC. Εκεί έπαιζε και ο πατέρας μου. Έπειτα μετακομίσαμε στην South Australian Elite Football Pathways στην ηλικία των 14-15 κι έπειτα επέστρεψα στην Adelaide Comets όπου έκανα και το επαγγελματικό μου ντεμπούτο. Ήταν στην ηλικία των 16 ετών και τον επόμενο χρόνο υπέγραψα στην Adelaide United Youth Team. Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρω να παίξω και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο...» είπε αρχικά ο νεαρός άσος στο GWJ και συνέχισε εξηγώντας πως εκείνος βρέθηκε στη Western United:

«Ο ατζέντης μου αρχικά μου είπε για την Western United. Είχα συμβόλαιο με την Adelaide United εκείνη τη στιγμή. Είναι στην A League στην γειτονιά μου, η ομάδα στην οποία μεγάλωσα και την οποία εκπροσωπούσα περήφανα καθώς γινόμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ήθελα να βάλω νέες προκλήσεις στην καριέρα μου, να φύγω από την “ζώνη ασφαλείας” μου και η επιλογή της Western United ήρθε ως μια ευκαιρία για μεγαλύτερες στιγμές στο μέλλον. Είμαι ενθουσιασμένος που ανήκω σε μια ολοκαίνουργια ομάδα και είμαι κομμάτι της ιστορίας που θέλει να γράψει. Υπάρχει καλή βάση και παράδοση στο δυτικό κομμάτι της Μελβούρνης».

Η ομάδα που εδρεύει στη Δυτική Μελβούρνη έκανε κόλπο – γκρόσο παίρνοντας δυο καλούς φίλους και πρώην συμπαίκτες, ενώνοντάς τους ξανά επί αυστραλιανού εδάφους.

Μετά τη συνύπαρξή τους στη Μπολόνια, θα έχουν πλέον ηγετικό ρόλο στη νέα πρόκληση που επέλεξαν ν' αποδεχθούν...

Ο Απόστολος Σταματελόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία μαζί τους. Είναι τρομεροί επαγγελματίες και θα το μεταδώσουν αυτό στην ομάδα και σε εμάς τους νεότερους. Έχουν εμπειρία από μεγάλα και διαφορετικά πρωταθλήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια και είναι ηγετικές προσωπικότητες. Ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται στ' αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναγιώτης θα είναι από τους πρώτους που θα ζητήσω συμβουλές και καθοδήγηση μόλις ξεκινήσει η σεζόν. Η εμπειρία του είναι ασύγκριτη».

Μιλώντας για τη σημασία της ίδρυσης μιας νέας ομάδας στο ποδόσφαιρο της Αυστραλίας και τι σημαίνει αυτό για το ποδόσφαιρο της χώρας, ο νεαρός φορ εξήγησε πως:

«Είναι θετικότατο αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο της Αυστραλίας. Όσο πιο πολλές οι ομάδες, τόσο καλύτερο θα γίνεται το πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για την ανάδειξη νέων παικτών. Θα υπάρξει κι άλλη ομάδα την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα από το Σίδνεϋ και πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερη η Λίγκα με 12 συλλόγους».

Όσο για τις δικές του βλέψεις και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να γνωρίσει από κοντά την Ελλάδα, από την οποία φυσικά έχει ρίζες και τις τιμά, απάντησε:

«Μακάρι με δυο – τρεις καλές σεζόν στην Αυστραλία με τη Western United να έρθουν οι ευκαιρίες και ν' ανοίξουν οι πόρτες για την Ευρώπη, γιατί όχι και για την Ελλάδα...».

 

Τελευταία Νέα