Η Αριάννα... μετράει τ' άστρα (του Champions League)!

Η Αριάννα... μετράει τ' άστρα (του Champions League)!

bet365

Δεν ονειροβατεί, δεν θέλει να βάζει μακροπρόθεσμους στόχους και δεν της αρέσει να προβλέπει το μέλλον. Δουλεύει σκληρά, χτίζει βήμα-βήμα και ευχαριστιέται ό,τι κάνει. Η Αριάννα Παπαγιάννη, η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια σε εκπομπή για το Champions League... αποκαλύπτεται στο Gazzetta Weekend Journal!

Η Τρίτη και η Τετάρτη είναι μέρες... Άγιες για το ποδόσφαιρο. Βλέπετε είναι αυτές που το Champions League έχει την τιμητική του. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη. Ένα πάρτι με πρωταγωνιστές τα μεγαλύτερα clubs της Ευρώπης και τους πιο λαμπερούς ποδοσφαιριστές του κόσμου. Και καλεσμένους; Όλους τους πιστούς της «στρογγυλής θεάς» σε κάθε γωνιά της Γης!

Στην Ελλάδα το... πάσο για να πάρουμε μέρος στην γιορτή το κρατάει η Cosmote Tv. Ο Μιχάλης Τσόχος και ο Βασίλης Σαμπράκος είναι... παλιοσειρές πια στα σχόλια και τις αναλύσεις των πιο σπουδαίων ευρωπαϊκών ραντεβού, αλλά από φέτος πλαισιώνονται από μια κομψή παρουσία.

Η Αριάννα Παπαγιάννη... κουνάει σεντόνι και «γράφει τηλεοπτική ιστορία» μιας και γίνεται η πρώτη γυναίκα που παρουσιάζει στην Ελλάδα εκπομπή για το Champions League.

Το G-Weekend... τρύπωσε στα στούντιο της Cosmote Tv και μίλησε μαζί της γι' αυτή την εμπειρία ζωής και καριέρας!

Είναι η πρώτη φορά από την στιγμή που τα ελληνικά κανάλια πήραν τα δικαιώματα προβολής του Τσάμπιονς Λιγκ, που την εκπομπή παρουσιάζει μια γυναίκα. Συναισθήματα;

«Ναι κι εγώ έτσι νομίζω πως στην Ελλάδα συμβαίνει για πρώτη φορά. Αρχικά θα πω ότι είναι πολύ ωραίο και μετά ότι είναι πολύ δύσκολο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο. Θέλει πολλή και συνεχή δουλειά. Δηλαδή, δεν φυτρώνεις μια μέρα για να κάνεις αυτήν την εκπομπή σ΄ένα καλό επίπεδο. Πρέπει να δουλεύεις, να διαβάζεις, να παρακολουθείς και να το γουστάρεις».

Πόσα χρόνια είσαι σ' αυτόν το χώρο;

«Από το 2012 και η Cosmote TV είναι το πρώτο μου κανάλι, εδώ έκανα την πρακτική μου και χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ σήμερα και μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Η Cosmote TV κι οι συνεργάτες μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία».

Περνώντας για πρώτη φορά την πόρτα του καναλιού, μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου σ' αυτήν την καρέκλα ως κεντρική παρουσιάστρια;

«Όχι. Και το καλοκαίρι να με ρωτούσες, πάλι όχι θα σου έλεγα. Δεν το είχα στο μυαλό μου, δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Μ' αρέσει η δουλειά μου και θέλω να την κάνω καλά».

Ποια αντίδραση είχες όταν άκουσες την πρόταση;

«Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν ήταν πρόταση, την οποία έπρεπε να σκεφτώ, ήταν ανακοίνωση για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις (γέλια). Είχε πολλή πλάκα η αντίδραση γιατί νομίζω πως για κάνα τέταρτο περίπου δεν άκουγα, είχα χαθεί από τη συζήτηση. Δεν είχα αγχωθεί, όλα αυτά τα έπαθα μετά. Όταν μου το ανακοίνωσαν τα παιδιά, ήταν σαν να μου έβγαλες την πρίζα, αλλά μετά επανήλθα και ήρθε και το άγχος κι η χαρά κι όλα μαζί».

Είσαι επτά χρόνια σ' αυτόν το χώρο, αλλά φαντάζομαι θα είχες σχέση με τον αθλητισμό κι από πριν.

«Έχω σχέση με τον αθλητισμό από πάντα. Ο πατέρας μου ήταν μπασκετμπολίστας στην Εθνική και σε μεγάλες ομάδες της Α1 (σ.σ ο Γιάννης Παπαγιάννης αγωνίστηκε κατά σειρά σε Απόλλων Πατρών, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Νήαρ Ηστ), η μητέρα μου έπαιζε βόλεϊ. Γενικότερα στην οικογένεια έχουμε αθλητές, εγώ ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ από πολύ μικρή και βρέθηκα να παίζω Α1 και στην Εθνική. Το βόλεϊ που ήταν η καψούρα μου αντικαταστάθηκε από τη δουλειά μου που είναι πλέον η καψούρα μου. Συνεχίζω να αθλούμαι φυσικά, παίζω beach volley αλλά για τη δική μου ευχαρίστηση».

Σήμερα, υπάρχουν ταμπού αναφορικά με τις γυναίκες στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας;

«Εγώ βλέπω ανθρώπους που κάνουν καλά τη δουλειά τους ή άσχημα ή μέτρια. Οπότε δεν βλέπω άντρα που κάνει καλά τη δουλειά του και γυναίκα που κάνει καλά τη δουλειά της. Αυτός που θέλει να έχει ταμπού, πάντα θα έχει αλλά θεωρώ και χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό ότι δεν υπάρχει ως θέμα συζήτησης αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες στο χώρο και είναι εξαιρετικές».

«Δεν έχω στο μυαλό μου να αποδείξω ότι "είμαι γυναίκα και είμαι εξίσου καλή". Θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Σίγουρα με το να γίνει η αρχή θα ακολουθήσουν κι άλλα».

Σ' αρέσει πιο πολύ το στούντιο ή το γήπεδο;

«Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο είναι πάρα πολύ ωραία, το λέμε και με τα παιδιά. Όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές, με τον παλμό του κόσμου... αλλά είναι κάτι άλλο. Και το στούντιο έχει τη δική του χάρη. Το θέμα είναι πως ό,τι γίνεται πρέπει να γίνεται οργανωμένα και ευτυχώς εμείς έχουμε μια ομάδα που τα οργανώνει όλα σούπερ τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά που είναι στο γήπεδο. Το γήπεδο η αλήθεια είναι έχει τη δική του χάρη».

Εχεις έρθει σε άβολη θέση σε ζωντανή εκπομπή;

«Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο, αλλά πολλές φορές μπορεί να έχω νιώσει αμήχανα ή να σκέφτομαι τι να πω μετά, τι να ρωτήσω μετά. Όλα αυτά τα χειρίζεσαι στον αέρα και νομίζω ότι όσο πιο χαλαρά τα παίρνεις εσύ ο ίδιος τόσο πιο χαλαρά περνάνε και στον τηλεθεατή. Δεν συμβαίνει και κάτι, ΟΚ κάναμε και ένα λάθος, θα κάνουμε κι άλλο».

Τι αλλάζει στην εκπομπή σε σχέση με ό,τι είδαμε πέρυσι;

«Αυτό που βλέπω να αλλάζει στην εκπομπή είναι αυτό που δίνει ή που δεν δίνει η δική μου παρουσία στην εκπομπή σε συνδυασμό με την παρουσία του Βασίλη και του Μιχάλη γιατί αυτό είναι. Μια ωραία εκπομπή είναι η χημεία που υπάρχει, να τα λέμε ωραία με τους διπλανούς μας και να περνάει ωραία αυτός που μας παρακολουθεί. Νομίζω ότι είναι αυτό: Τι βάζει ο καθένας από την προσωπικότητά του».

Πως είναι ο Βασίλης Σαμπράκος κι ο Μιχάλης Τσόχος;

«Απίστευτοι. Είναι η ασφάλειά μου... Εντάξει, ακούγομαι μελό αλλά είναι πραγματικά οι άνθρωποι που ξέρεις ότι δεν θα σε κρεμάσουν, δεν θα σ' αφήσουν στιγμή στον αέρα να νιώσεις άβολα. Είμαι πολύ τυχερή που έχω αυτούς τους ανθρώπους μαζί μου».

Αγαπημένος παίκτης στο Champions League;

«Εναν θα πω... Δύσκολη ερώτηση είναι αυτή αλλά θα πω τον Ρομπέρτο Φιρμίνο».

Ομάδα;

«Λίβερπουλ».

Προπονητής;

«Κλοπ. Είναι τέτοια προσωπικότητα ο τύπος που... δεν υπάρχει».

Από ποιον θα ήθελες να πάρεις συνέντευξη;

«Άπειροι. Ο πρώτος, όμως, είναι ο Κλοπ, μιλάμε για άνθρωπο που σου δίνει κι ατάκες».

Θυμάσαι την πρώτη σου συνέντευξη σε ματς Champions League;

«Ήταν συνέντευξη στα VIP's του Καραϊσκάκης. Ήταν στα play offs και μίλησα με πολλούς παίκτες όπως οι Φορτούνης, Βούκοβιτς. Είχα άγχος αλλά όλα καλά».

Προγραμματίζετε εκπλήξεις;

«Μη νομίζετε ότι και εμείς τις προγραμματίζουμε. Γενικότερα ψαχνόμαστε να κάνουμε μικρά πραγματάκια. Θα βελτιώνουμε, θα αλλάζουμε και θα προσθέτουμε στοιχεία. Όσο περνάει ο καιρός θα τα βλέπετε;».

Φαντάζεσαι την παρουσιάστρια Αριάννα πως θα είναι στον τελικό του Champions League;

«Ελπίζω πολύ καλύτερη, εννοώ να έχω εξελιχτεί, να χαίρεται ο κόσμος να μας βλέπει και να χαίρομαι κι εγώ. Να έχουμε έναν ακόμα καλύτερο τελικό».

Προβλέψεις κάνεις;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Το κάνουμε αυτό το παιχνίδι με τον Βασίλη και τον Μιχάλη. Αν το κάναμε και πέρυσι θα είχαμε πάει όλοι κουβά».

Ποια θα είναι η 4άδα στα ημιτελικά;

«Θέλω να δω τι θα κάνει η Σίτι, είναι μια ομάδα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θέλω να δω τη Γιουβέντους, αν με τον Ρονάλντο μπορεί να το σηκώσει, γιατί και πέρυσι λέγαμε ότι θα την πάει μέχρι το τέλος. Θέλω να δω την Λίβερπουλ αν μπορεί να παραμείνει σ' αυτό το επίπεδο, σε συνδυασμό με το ότι πάει για πρωτάθλημα. Νομίζω πως αν πρέπει να επιλέξει θα πάει στην Premier. Εχει πολύ ενδιαφέρον. Είδαμε την Σάλτσμπουργκ να βάζει 6 γκολ και τον Χάλαντ 3. Οπότε έχει πολύ ενδιαφέρον, δεν θα σου πω 4άδα».

Αγαπημένο ματς στο Champions League;

«Εντάξει, το Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα σίγουρα για το πως εξελίχτηκε το ματς και τα Τότεναμ-Σίτι και Άγιαξ-Τότεναμ».

Ως παίκτρια του βόλεϊ παρακολουθούσες την διοργάνωση;

«Παρακολουθούσα γενικότερα ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα όχι με τη συχνότητα που το κάνω τώρα. Πάντα ήμουν φίλη των αθλητικών».

Έχεις βρεθεί σε αγώνα Champions League στο εξωτερικό;

«Δυστυχώς όχι. Εχω βρεθεί σε ματς της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, αλλά όχι για το Champions League».

Να σου ευχηθούμε να περιγράψεις και ματς;

«Βήμα βήμα... περίμενε. Μη το πας στην άλλη άκρη, δεν βιαζόμαστε»

 

Τελευταία Νέα