Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι που «μίλησε» το πράσινο ΟΑΚΑ! (pics&vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι που «μίλησε» το πράσινο ΟΑΚΑ! (pics&vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και το GWJ γυρίζει τον χρόνο πίσω στα ντέρμπι που το «τριφύλλι» εκμεταλλεύθηκε την έδρα της Καλογρέζας!

Το «αιώνιο» ντέρμπι βρίσκεται προ των πυλών! Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής και η νίκη είναι μονόδρομος για το «τριφύλλι»! Οι «πράσινοι» ψάχνουν την έβδομη νίκη επί των «ερυθρολεύκων» ως γηπεδούχοι στο ΟΑΚΑ και το GWJ γυρίζει τον χρόνο πίσω. Σαραβάκος, Βαζέχα, Αποστολάκης, Σισέ και πολλοί άλλοι πρωταγωνιστούν στις έξι επικρατήσεις του Παναθηναϊκού στο στάδιο της Καλογρέζας!

1988, το πρώτο... αίμα!

Μετά από τέσσερα παιχνίδια ως γηπεδούχος σε «αιώνιο» ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός κάνει... σεφτέ ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό! Στις 6 Νοεμβρίου του 1988. Σε ένα «Σπύρος Λούης» με οπαδούς και των δύο ομάδων, το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Μπανιώτη. Στο 78' ο Αλεξίου ισοφάρισε, όμως, στα... καπάκια ο Σαραβάκος κέρδισε το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του.

«Πράσινος» περίπατος!

Μαραγκός, Σαραβάκος και Βαζέχα σκοράρουν και ο Παναθηναϊκός φτάνει σε μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες του κόντρα στον Ολυμπιακό στις 26 Ιανουαρίου του 1992. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη στην «μάχη» που έδιναν σε εκείνο το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου.

ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ!

Μετά την επική πορεία μέχρι τους «4» του Champions League, ο Παναθηναϊκός παλεύει να κρατήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή, σε μία κούρσα που είχε την... ανάσα της ΑΕΚ. Την 29η αγωνιστική φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και θέλει μόνο νίκη. Ο Στράτος Αποστολάκης με «μπούκα» στην αντίπαλη περιοχή και ωραίο σουτ κρίνει το παιχνίδι. Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με την γκέλα της «Ένωσης» στο Ηράκλειο, έχρισαν τον Παναθηναϊκό φαβορί για τον τίτλο!

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΑΣΤΑ!

Ένας Παναθηναϊκός που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα για την εξαιρετική του εικόνα πάνω στο χορτάρι με προπονητή τον Γιάννη Κυράστα, μετατρέπει το ντέρμπι εκείνο(21/11/1999) σε μονόλογο και παίρνει μια μεγάλη νίκη με 2-0. Πέρσι Ολιβάρες και Βαζέχα και κεφαλιές... οβίδες κάνουν την δουλειά για το «τριφύλλι»!

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΒΙΚΤΟΡ

Το καλοκαίρι του 2006 ο Παναθηναϊκός ντύνει στα πράσινα τον Ισπανό Βίκτορ Σάντσεθ, ένα μεγάλο όνομα για την εποχή που είχε κάνει σπουδαία καριέρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και είχε φορέσει την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Βίκτορ που μετέπειτα έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού, πέρασε και δεν ακούμπησε από το «τριφύλλι». Αυτό το ντέρμπι στις 5/11/2006 είναι ότι θυμόμαστε από εκείνον. Γιατί;

Από δική του σέντρα, το κεφάλι του Κωστούλα κάνει το 1-0 για τον Παναθηναϊκό ενώ στο φινάλε του αγώνα βλέπει την δεύτερη κίτρινη και αποβάλλεται.

«ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ»

Γεμάτο γήπεδο, ο τελευταίος πραγματικά σπουδαίος Παναθηναϊκός πάνω στο χορτάρι και μία εικόνα απόλυτης υπεροχής. Στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν 2010-2011, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά παίρνει κεφάλι στο σκορ με υπέροχη ενέργεια του Κέβιν Μιραλάς. Στο δεύτερο, όμως, ο Τζιμπρίλ Σισέ πήρε το όπλο του και με συμπρωταγωνιστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο γύρισαν το ματς και το «τριφύλλι» νίκησε με 2-1!

 

Τελευταία Νέα