Κυλιακούδη: «Σχολείο του Boccia οι Πολυχρονίδης - Πατρώνη»

Κώστας Ζάλιαρης
Κυλιακούδη: «Σχολείο του Boccia οι Πολυχρονίδης - Πατρώνη»

bet365

Το αχτύπητο δίδυμο του Boccia, Πολυχρονίδης – Πατρώνη, έφτασε σε ακόμα μια τεράστια επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Boccia στη Σεβίλλη και το Gazzetta Weekend Journal μίλησε με την ταλαντούχα συνεργάτιδά τους, Ευτυχία Κυλιακούδη για τα μετάλλια και τη μεγάλη προσπάθεια των συναθλητών!

Για όσους θεωρούν πως είναι ένα απλό Παραολυμπιακό άθλημα, κάνουν τεράστιο λάθος.

Στρατηγική και τακτική είναι κυρίαρχα κομμάτια του μπότσια, η κάθε μπάλα έχει την ιδιαιτερότητά της, το παραμικρό... εκατοστό χώρου χρειάζεται μελέτη και ανάλυση και το μυαλό πρέπει να είναι «ξυράφι».

Κάπως έτσι, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης μαζί με την σύζυγό του αλλά και συναθλήτριά του (sport – assistant), Κατερίνα Πατρώνη, κατέκτησαν ακόμα μια κορυφή, αυτή τη φορά στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σεβίλλης!

Στο ατομικό, ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κατέκτησε αήττητος την κορυφή της κατηγορίας BC3, επικρατώντας 8-1 του Ρώσου, Λεγκοστάφ στον μεγάλο μεγάλο τελικό.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, μαζί με τις Άννα Ντέντα και Αναστασία Πυργιώτη έφτασαν και στο ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία ζευγαριών BC3 (χωρίζονται ανάλογα την δυνατότητα κίνησης των αθλητών), σημειώνοντας ακόμα μια μεγάλη επιτυχία στη διοργάνωση που διεξήχθη στην Ανδαλουσία.

Μέχρι των οκτάδα σε BC1 και BC4 έφτασαν οι Παναγιώτης Σουλάνης, Χρήστος Κυπριώτης και Νίκος Βασίλης, ενώ, η ομάδα της κατηγορίας BC1/BC2, την οποία συγκροτούσαν οι Χρήστος Κυπριώτης, Παναγιώτης Σουλάνης και Αλέξανδρος Παπαδάκης, κατέλαβε την 7η θέση.

Η Ευτυχία Κυλιακούδη, έχει προστεθεί στο team του αχτύπητου διδύμου, Πολυχρονίδη – Πατρώνη και μίλησε στο Gazzetta Weekend Journal για το άθλημα και τον ρόλο του sport-assistant (στην κατηγορία BC3) που συμβάλλει καθοριστικά στις προσπάθειες των αθλητών του μπότσια και φυσικά έχουν μερίδιο στην κάθε επιτυχία.

«Είναι κάτι ανάμεσα σε έναν... μίνι προπονητή και έναν μίνι αθλητή η δική μας δουλειά. Ο sport-assistant στο μπότσια θα πρέπει να κατανοήσει πλήρως την θέση του αθλητή του, να γνωρίζει τέλεια την τακτική που πρέπει ν' ακολουθείται, να γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες της κάθε μπάλας και να συνεισφέρει στην βελτίωση των αθλητών. Εξάλλου, δυο μυαλά είναι καλύτερα από το ένα και αυτό το καταλαβαίνει πολύ καλά όποιος βρίσκεται κοντά και μαθαίνει από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Κατερίνα Πατρώνη.

Ο Γρηγόρης έχει κάνει... δεύτερο σπίτι του το παρκέ και αυτός είναι ο λόγος των συνεχόμενων επιτυχιών. Η δουλειά, η προπόνηση και η εξυπνάδα. Και ασφαλώς είμαι τρομερά ευγνώμων που βρίσκομαι δίπλα τους, που έμαθα από εκείνους, που συνεργάζομαι μαζί τους» τονίζει η Ευτυχία Κυλιακούδη.

Ούσα πλέον συναθλήτρια της Αναστασίας Πυργιώτη, προσπαθεί να εφαρμόσει όλα όσα έχει μάθει φροντίζοντας κι εκείνη για τη συνεχή βελτίωσή της στο κομμάτι του συναθλητή και της σημασίας που έχει για το μπότσια, έχοντας στον ορίζοντα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το επόμενο καλοκαίρι.

Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό, μέχρι το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια στην κατηγορία BC3, η Ευτυχία Κυλιακούδη μαζί με την Αναστασία Πυργιώτη κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και την Εθνική ομάδα, κερδίζοντας και μια θέση στο Παγκόσμιο Open του Ντουμπάι, όπου μαζί με τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη ήρθε η κορυφή στα ζευγάρια.

Στο Open του 2019 στο Χονγκ – Κονγκ καταλήφθηκε η 5η θέση στα ζευγάρια και έπειτα στο Πανελλήνιο του τρέχοντος έτους ήρθαν χρυσό και ασημένιο μετάλλιο σε ζευγάρια και ατομικό αντίστοιχα.

«Στο Πανευρωπαϊκό της Σεβίλλης, όπου θριάμβευσε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, η Αναστασία κι εγώ δώσαμε το “παρών” ως αναπληρωματικές στην κατηγορία των ζευγαριών καθώς εκείνη ταλαιπωρήθηκε από ίωση κι εγώ είχα τραυματιστεί. Θα ήταν ρίσκο για την ομάδα μας να αγωνιστούμε ως βασικές, αλλά και πάλι παλέψαμε για να βοηθήσουμε στη συμμετοχή» λέει η Ευτυχία Κυλιακούδη για την προσπάθεια που έκανε μαζί με την αθλήτριά της στο πρόσφατο τουρνουά, ενώ στο ατομικό - μετά το οποίο υπήρξε η ταλαιπωρία με την ίωση - ήρθε η 21η θέση για εκείνες.

«Δεν είναι απλά μια μπάλα, μια ράμπα και ένας στόχος. Είναι συνδυασμός σημαντικών πραγμάτων. Θέλει σκληρή δουλειά, αφοσίωση, επιμονή και υπομονή. Θέλει πάθος. Θέλει τακτική, μυαλό. Πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημά μας. Και τότε θα καταλάβει πόσο σύνθετο είναι και πόση προσπάθεια χρειάζεται μια επιτυχία».

 

Τελευταία Νέα