Η καλύτερη Grand Slam χρονιά της Ελλάδας

Αντώνης Πατσούρας
Η καλύτερη Grand Slam χρονιά της Ελλάδας

bet365

Το G-Weekend "αποχαιρετά" το μαγικό 2019 για την Ελλάδα των Τσιτσιπά-Σάκκαρη στα Grand Slam του τένις.

Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά της Ελλάδος σε Grand Slam στο τένις. Αυτό είναι γεγονός.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έβαλαν για τα καλά το τένις στη ζωή των Ελλήνων και το G-Weekend σας θυμίζει τον τρόπο.

Σε λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη θα τελειώσει και το US Open που είναι και το τελευταίο Grand Slam για το 2019. Η χρονιά ξεκίνησε στη Μελβούρνη, συνεχίστηκε σε Παρίσι και σε Λονδίνο, και θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη.

Μέσα σ' αυτές τις ... σκάρτες 8 εβδομάδες γεμάτες με τένις δυο ελληνόπουλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, πέτυχαν σπουδαία πράγματα και έδειξαν πως θα μείνουν για χρόνια ψηλά στο άθλημα που αγαπούν και είναι αλήθεια πως θέλουν να το αγαπήσουν και οι Έλληνες.

Κερδίζοντας τον "Βασιλιά"

Η 20η Ιανουαρίου 2019 θα μείνει χαραγμένη βαθιά στην μνήμη του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν άτυχος στην κλήρωση του στο Australian Open αφού είναι στην πλευρά του Φέντερερ και του Ναδάλ.

Βάσει της κλήρωσης θα "συναντούσε" τον Ελβετό στον 4ο γύρο και τον Ισπανό στον ημιτελικό.

Έτσι και έγινε. Στις 20/1/2019 ο Στέφανος κερδίζει με 3-1 σετ το "είδωλο" του τον Ρότζερ. Όπως ο Φέντερερ είχε κερδίσει κάποτε το δικό του "είδωλο" τον Σάμπρας.

Όλη η Ελλάδα είναι μπροστά σε μια τηλεόραση και βλέπει τένις. Τα νούμερα τηλεθέασης και επισκεψιμότητας στα site είναι τεράστια! Γράφεις ή λες Τσιτσιπάς και ο Έλληνας ακούει με προσοχή...

Ο Τσιτσιπάς κάνει δηλώσεις στον... δημοσιογράφο Τζον ΜακΕνρο και τα social media του εκτοξεύονται...

Ακολουθεί η νίκη επί του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στους "8" και η ήττα από τον Ράφα Ναδάλ στον ημιτελικό.

Ναι είναι αλήθεια. Ένας Έλληνας για πρώτη φορά στην ιστορία παίζει στα ημιτελικά ενός Grand Slam και το πετυχαίνει στην Μελβούρνη.

Ο ΜακΕνρο, ο Βιλάντερ, ο Κόνορς και παλιοί αστέρες μιλούν για το ταλέντο του Έλληνα ο οποίος με το φινάλε των αγώνων του στην Αυστραλία είναι στο Νο12 (από το Νο15) της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο Australian Open συμμετέχει φυσικά και η Μαρία Σάκκαρη! Η Ελληνίδα είναι εκπληκτική και θα φτάσει έως τον 3ο γύρο.

Εκεί θα "συναντήσει" την Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι, η οποία μετά από λίγο καιρό θα κερδίσει το Roland Garros, και θα αποκλειστεί με 2-0 σετ.

Το παιχνίδι έπος των 5 ωρών

Ο αγώνας με τον Φέντερερ τον "απογείωσε" και ο αγώνας με τον Βαβρίνκα τον "στοίχιωσε".

Έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από το σπουδαίο Grand Slam της Μελβούρνης ταξιδεύει στο Παρίσι.

Τον περιμένει το Roland Garros. Φτάνει στον 4ο γύρο και εκεί θα βρει πάλι μπροστά του έναν Ελβετό, ο οποίος έχει κερδίσει το Roland Garros.

Δεν είναι ο Φέντερερ αλλά ο Βαβρίνκα. Οι δυο τους δίνουν τα πάντα μέσα στο κορτ. Το παιχνίδι διαρκεί 5 ώρες και 9 λεπτά και ο Ελβετός, πιο έμπειρος και τυχερός κερδίζει με 3-2 σετ.

Ο Στέφανος ξεσπά σε κλάματα. Δεν το πιστεύει πως έχασε αυτό το παιχνίδι. Θα μπορούσε να έχει κερδίσει, είχε τις ευκαιρίες.

Το παιχνίδι αυτό θα "σημαδέψει" αρνητικά τον Έλληνα τενίστα ο οποίος είναι από τον Μάρτιο στο top-10 και τον Ιούνιο είναι στο Νο6.

Η Σάκκαρη από την άλλη φτάνει στον 2ο γύρο και χάνει δικό της παιχνίδι από την Σινιάκοβα. Η Ελληνίδα ψάχνει το παραπάνω, που δείχνει ότι έχει, αλλά δεν θα πάρει το εισιτήριο για τον 3ο γύρο.

Από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

Ο Στέφανος και η Μαρία λίγες εβδομάδες μετά από το Παρίσι, και ενώ οι φήμες για μεταξύ τους σχέση έχουν "φουντώσει", ταξιδεύουν στο Λονδίνο για το ιστορικό Wimbledon.

Στον 1ο γύρο ο Έλληνας που είναι στο Νο6 παίζει με τον Τόμας Φαμπιάνο από την Ιταλία ο οποίος είναι στο Νο89.

Πέφτει θύμα έκπληξης και χάνει με 3-2. Ο αποκλεισμός προκαλεί εντύπωση. Το ίδιο συνέβη και με τον φιναλίστ του Roland Garros Ντομινίκ Τιμ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Η κουβέντα για το εάν μπορεί η νέα γενιά να πάρει ένα Grand Slam από το Big-3 "φουντώνει" για τα καλά.

Η Μαρία στο Λονδίνο φτάνει στον 2ο γύρο και εκεί θα παίξει με την Τζο Κόντα την οποία είχε κερδίσει στο Μαρόκο κερδίζοντας τον 1ο τίτλο της καριέρας της.

Στο Λονδίνο θα χάσει από την "οικοδέσποινα".

Τον Αύγουστο, οι δυο τους ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη. Η Μαρία φτάνει στον 3ο γύρο παίζοντας ωραίο τένις αλλά εκεί θα χάσει από την Άσλεϊ Μπάρτι με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος από την άλλη θα βρει στον 1ο γύρο τον Αντρέι Ρούμπλεφ που είχε κερδίσει στα ημιτελικά του Next Gen του 2018. Ο Ρώσος που πριν από λίγες εβδομάδες είχε αποκλείσει τον Φέντερερ κερδίζει με 3-1 σετ τον Τσιτσιπά και τον στέλνει νωρίς πίσω στην Αθήνα.

Αντί επιλόγου...

Οι δυο τενίστες μας κέρδισαν μέσα από τα Grand Slam αναγνωρισημότητα στην Ελλάδα και γενικά στον κόσμο του τένις και "ανέβηκαν" στην παγκόσμια κατάταξη.

O Τσιτσιπάς άρχισε τη σεζόν στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε έως το Νο5, και είναι πλέον στο Νο7. Η Σάκκαρη μπήκε στη "μάχη" του Australian Open στο Νο43 και στην πορεία ήταν και πάλι στο top-30.

Φυσικά οι επιτυχίες αυτές είχαν και χρηματικό αντίκρισμα με τον Τσιτσιπά μόνο για την παρουσία του στο Australian Open να κερδίζει 920.000 δολάρια και για το Roland Garros άλλα 243,000 δολάρια.

Η Μαρία κέρδισε 163,000 δολάρια στη Νέα Υόρκη και 115,000 στη Μελβούρνη.

Το πιο σημαντικό κέρδος είναι ότι όλο και περισσότερα νέα παιδιά στην Ελλάδα ασχολούνται με το τένις και μέσα από μεγάλες διοργανώσεις που θα έρθουν το 2020 το τένις θα κερδίσει και άλλους πόντους.

 

Τελευταία Νέα