Το scouting report του Μπαρτ Σένκεφελντ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το scouting report του Μπαρτ Σένκεφελντ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου παρουσιάζει στο GWJ τον Ολλανδό στόπερ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός και καταγράφει τους λόγους που ο 28χρονος άσος ήταν η πρώτη επιλογή του Γιώργου Δώνη για την ενίσχυση στα μετόπισθεν.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Γιουβέντους - Νάπολι και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ακόμη μία κίνηση στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ο Μπαρτ Σένκεφελντ είναι το υπ᾽ αριθμόν όγδοο νέο πρόσωπο για το ᾽᾽τριφύλλι᾽ και συγκεκριμένα ο δεύτερος στόπερ που αποκτούν οι πράσινοι μετά τον Ζοάο Νούνες.

Πλέον στα χέρια του Γιώργου Δώνη βρίσκονται πέντε κεντρικοί αμυντικοί(Κολοβέτσιος, Νούνες, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μαυρομμάτης) ενώ φέτος είναι ξεκάθαρο πως ο Έλληνας τεχνικός θα παίξει στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών με δύο στο κέντρο των μετόπισθεν.

Κάτι που σημαίνει πως με τα υπάρχοντα δεδομένα και όσα είδαμε στην προετοιμασία, ο περυσινός βασικός στόπερ της ομάδας και προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου, ο Φάνης Μαυρομμάτης θα είναι πέμπτη επιλογή. Συνήθως για μία ομάδα που παίζει με τετράδα στην άμυνα, οι τέσσερις στόπερ στο έμψυχο δυναμικό(ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) είναι ικανοποιητικός αριθμός για να βγει η σεζόν.

Το Τριφύλλι έχει, πλέον, μια πεντάδα, δεδομένα έχει αυξήσει τον δείκτη ποιότητας στο κέντρο της άμυνας αλλά από την άλλη επιβεβαιώνει και πάλι αυτό το καλοκαίρι πως οι προτεραιότητες του πρότζεκτ έχουν αλλάξει.

Πάμε, όμως, να δούμε ποιος είναι αγωνιστικά ο Μπαρτ Σένκεφελντ με την βοήθεια της κορυφαίας ποδοσφαιρικής πλατφόρμας Wyscout αλλά και να καταγράψουμε τους λόγους που ο Ολλανδός στόπερ ήταν η πρώτη επιλογή του Γιώργου Δώνη για την ενίσχυση στα μετόπισθεν. Χωρίς να ξεχνάμε πάντα τα πενιχρά οικονομικά μέσα που έχει στην διάθεσή του ο σύλλογος για να κάνει μεταγραφές…

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΔΩΝΗ

Πριν περάσουμε στην ανάλυση των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του Σένκεφελντ, αξίζει να αναφερθούμε στους λόγους που ο 28χρονος άσος αποτέλεσε τον διακαή πόθο του Έλληνα τεχνικού. Μετά από εξονυχιστικό scouting, ο 49χρονος προπονητής είδε στον Ολλανδό στόπερ, στοιχεία που έλειπαν από τους παίκτες της ομάδας του.

Ποια είναι αυτά;

Καταρχήν, το προπονητικό επιτελείο του Τριφυλλιού έκρινε πως ο Σένκεφελντ είναι αρκετά γρήγορος και μπορεί να βάλει την ταχύτητα που ξεκάθαρα έλειπε από τους διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς του ρόστερ.

Από κει και πέρα, ακόμη ένα χαρακτηριστικό που άρεσε πολύ, είναι η δύναμη που μπαίνει στις μονομαχίες. Ο Ολλανδός είναι αρκετά aggresive σύμφωνα με όσα είδαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, ακόμη ένα χαρακτηριστικό που έλειπε.

Τέλος, ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής είναι αξιόπιστος με την μπάλα στα πόδια κατά την διάρκεια του build up από το αμυντικό τρίτο της ομάδας. Δηλαδή μπορεί να προωθήσει σωστά το παιχνίδι είτε στα άκρα, είτε ανάμεσα στις γραμμές με κάθετο παιχνίδι.

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ Η ΣΩΜΑΤΟΔΟΜΗ ΤΟΥ

Η φυσική θέση του Σένκεφελντ είναι δεξί στόπερ. Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός έχει αγωνιστεί(κυρίως στην Ολλανδία) και ως δεξί μπακ. Την τελευταία διετία με την φανέλα της Μέλμπουρν Σίτι έπαιξε αποκλειστικά στην θέση του.

Είναι 1.85 και με σωματοδομή που παραπέμπει… απευθείας σε κεντρικό αμυντικό. Αρκετά γυμνασμένος και δυνατός τόσο στο κάτω όσο και στο πάνω μέρος του σώματος.

ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Μετά τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε στην Ολλανδία(θα αναφερθούμε αναλυτικότερα παρακάτω) ο 28χρονος άσος βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Αυστραλία. Σε ένα πρωτάθλημα κατώτατου επιπέδου, στο οποίο έπαιξε για μια διετία και έκανε… πλάκα.

Οι αριθμοί του, εκτός από την εικόνα, επιβεβαιώνουν τα όσα είδαν στον Παναθηναϊκό.

Την σεζόν 2017-2018 είχε 79.4% επιτυχημένες ενέργειες και 59.38 ανά παιχνίδι, ενώ την επόμενη 83.1% και 71.49 ανά παιχνίδι. Ποσοστά πολύ υψηλά που δείχνουν μεταξύ άλλων και την επιδραστικότητα στο παιχνίδι της ομάδας και φυσικά πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς της παρουσίας του πάνω στο χορτάρι.

ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

Στα δύο χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ωκεανία, οι περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του ξεκινούσαν είτε από τα δικά του πόδια, είτε από του έτερου στόπερ. Ο Σένκεφελντ διακρίνεται για την ποιότητα στις μεταβιβάσεις του και σίγουρα αποτελεί μία πολύ καλή λύση για να ᾽᾽χτίσεις᾽᾽ σωστά το παιχνίδι από πίσω.

Την σεζόν 2017-2018 τελείωσε το πρωτάθλημα με 92.5% εύστοχες πάσες και 39.86 ανά παιχνίδι. Πέρυσι κατάφερε να βελτιώσει την ευστοχία του. 94.1% και 50.94 πάσες ήταν ο μέσος όρος του, αριθμοί που δείχνουν τόσο την αξιοπιστία του όσο και την επιλογή της ομάδας του να ποντάρει πάνω του για σωστό ξεκίνημα σε κάθε επίθεση.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ

Όσον αφορά την ανασταλτική του συμπεριφορά του αρέσει να βγαίνει πρώτος πάνω στην μπάλα, προσπαθεί να διαβάσει σωστά το παιχνίδι ενώ βγάζει αρκετά μεγάλη δύναμη στα μαρκαρίσματά του. Με την φανέλα της Μέλμπουρν ήταν απόλυτα ουσιαστικός και σε αυτό το κομμάτι.

Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 κατέγραψε 13.66 κερδισμένες μονομαχίες ανά παιχνίδι(64.6%), 4.35 κλεψίματα και 11.62 επανακτήσεις κατοχής ανά παιχνίδι.

Την επόμενη σεζόν ανέβασε τις επιδόσεις του! 14.38 κερδισμένες μονομαχίες ανά ματς(65.5%), 4.71 κλεψίματα και 11.99 επανακτήσεις κατοχής.

Πολύ αξιόπιστος και στις ενάεριες μονομαχίες ο Ολλανδός.

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Πάμε τώρα και στα αρνητικά. Δεδομένα ο Σένκεφελντ έχει κάποια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι που θεωρητικά μπορούν να δώσουν λύσεις στον Παναθηναϊκό. Το κριτήριο, όμως, είναι η διετία του σε ένα πρωτάθλημα που δεν το λες και ανταγωνιστικό. Η λίγκα της Αυστραλίας δεδομένα δεν μπορεί να αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο που θα σου δώσει σιγουριά στην επιλογή σου. Φυσικά καθρέφτης είναι το γήπεδο και ο Ολλανδός στόπερ θα κριθεί από όσα δείξει με την φανέλα του τριφυλλιού.

Από κει και πέρα, ο νέος κεντρικός αμυντικός των πρασίνων έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από σοβαρούς τραυματισμούς.

Τραυματίστηκε στις 6 Ιουλίου του 2010 και έμεινε εκτός 531 ημέρες, επιστρέφοντας στις 19 Δεκεμβρίου του 2011. Τότε ανήκε στην Φέγενορντ. Στις 20 Οκτωβρίου του 2014 ξαναυπάρχει πρόβλημα στο γόνατο και μένει εκτός για 73 ημέρες, όντας ποδοσφαιριστής της Έρακλες.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί και στις 16 Αυγούστου του 2015 ως παίκτης της Τσβόλε θα τραυματιστεί και θα επιστρέψει 138 μέρες μετά, την πρώτη ημέρα του 2016.

Πάντως στις δύο του σεζόν με την φανέλα της Μέλμπουρν Σίτι κατέγραψε γεμάτες σεζόν με 27 και 25 συμμετοχές αντίστοιχα, στο χαμηλότατου επιπέδου πρωτάθλημα της Αυστραλίας.

Υ.Γ1: Δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα χειρότερο σε αυτή την ζωή από το να χάνει ένας γονιός το παιδί του. Πόσω μάλλον όταν αυτό είναι στο άνθος της ηλικίας του, όταν είναι ένα αγγελούδι εννιά ετών. Το κοριτσάκι του Λουίς Ενρίκε νικήθηκε από το τέρας του καρκίνου και πάντα σε κάτι τέτοιες στιγμές, αναλογίζεσαι ποια είναι τα σοβαρά, ποια είναι τα πραγματικά σημαντικά, εκείνα για τα οποία αξίζει να σκας και να χάνεις τον ύπνο σου.

Και το γράφω για να το βλέπω πρώτος εγώ αν και από το 2013 και έπειτα, το πήρα το μάθημά μου. Έστω και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η απώλεια βλέπεις μαζί με την γέννηση είναι τα γεγονότα στην ζωή ενός ανθρώπου που μπορούν να σου αλλάξουν μεμιάς τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα.

Μακάρι μια ημέρα αυτή η κωλοαρρώστια να αποτελεί ένα ζώδιο και μόνο. Μακάρι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.