Κουντουριώτης για Ντουνάισκα: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες με τον Ατρόμητο»

Νίκος Μαρούδας
Κουντουριώτης για Ντουνάισκα: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες με τον Ατρόμητο»

bet365

Ο Χρήστος Κουντουριώτης αγωνίζεται από τον χειμώνα στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας και μιλάει στο GWJ για την DAC Ντουνάισκα Στρέντα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην Σλοβακία ώστε να αντιμετωπίσει την DAC Ντουνάισκα Στρέντα θα βρεθεί την Πέμπτη ο Ατρόμητος στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Οι Περιστεριώτες, θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ομάδα που έχει ως... βάση της την Ουγγαρία!

Μπορεί η ομάδα να είναι Σλοβάκικη, όμως οι ρίζες της είναι από την Ουγγαρία και περισσότεροι οπαδοί της αλλά και τα μέλη της διοίκησης, έχουν καταγωγή από εκεί! Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος κι αν πλησιάσει στο γήπεδο της ομάδας, καθώς εκεί θα δει πολλές σημαίες της Ουγγαρίας. Άλλωστε, το γήπεδό της έχει ως χορηγό την Ουγγρική εταιρία MOL η οποία είναι επίσης χορηγός στο γήπεδο της Βίντι, με την οποία αγωνίστηκε πέρσι η ΑΕΚ (σ.σ. σε άλλο γήπεδο) με τις δύο έδρες να έχουν αρκετές ομοιότητες.

Στη χώρα που έχει για έδρα η DAC αγωνίζεται από τον περασμένο χειμώνα και ο Χρήστος Κουντουριώτης. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, συνεχίζει την καριέρα του στην Μιχαλόβτσε ως ελεύθερος από τους «πράσινους», όμως η καριέρα του στην Σλοβακία είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Γενάρη ως δανεικός από το «τριφύλλι».

Έχει λοιπόν την ευκαιρία να ξέρει κάπως καλύτερα την DAC μιας και την έχει ήδη αντιμετωπίσει δύο φορές. Το GWJ ήρθε σε επικοινωνία μαζί του κι εκείνος υποστήριξε πως αν ο Ατρόμητος αγωνιστεί στο 100% θα πάρει την πρόκριση, ωστόσο δεν έκρυψε πως η Σλοβάκικη ομάδα έχει αρκετή ποιότητα στο χώρο του κέντρου και πως είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη χώρα.

Τι ομάδα είναι η Ντουνάισκα Στρέντα;

«Είναι μία από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα της με φοβερή ατμόσφαιρα. Μαζί με την Σλόβαν θεωρώ πως είναι λίγο πιο πάνω σε επίπεδο από τις άλλες ομάδες της χώρας».

Ποιο είναι το δυνατό της σημείο που θεωρείς πως πρέπει να προσέξει ο Ατρόμητος;

«Θεωρώ ότι το κέντρο τους είναι το δυνατό τους σημείο. Έχουν πολύ ποιοτικούς παίκτες με πολλά τρεξίματα και πρέπει από τον Ατρόμητο να είναι πολύ προσεκτικοί».

Έχεις εντοπίσει κάποιο αδύναμο σημείο της ομάδας;

«Δεν έχω δει κάποιο αδύναμο σημείο, όμως το ότι παίζουν επιθετικά δημιουργεί κάποια κενά στην άμυνά τους όταν χάνουν την μπάλα. Αυτός όμως είναι ο τρόπος παιχνιδιού τους».

Στη Σλοβακία πως αντιμετώπισαν την πρόκριση επί της Κρακόβιας; Το θεώρησαν έκπληξη;

«Νομίζω πως δεν το θεώρησαν έκπληξη... Εγώ που έχω παρακολουθήσει την ομάδα, νομίζω άξιζε την πρόκριση, έχει ποιοτικούς παίκτες. Τα τελευταία χρόνια απ' ότι έχω μάθει, ανεβαίνει επίπεδο και σε αυτό νομίζω βοηθάνε και οι οπαδοί της. Σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο είναι γεμάτο, από εκεί καταλαβαίνεις πόσο πιστεύουν στην ομάδα».

Έχοντας εικόνα κι από τις δύο ομάδες, ποια θεωρείς φαβορί για την πρόκριση;

«Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και για τους δύο κατά την άποψή μου. Έχοντας δει και τις δύο ομάδες, πιστεύω πως ο Ατρόμητος αν παίξει στο 100% έχει την πρόκριση... Σίγουρα όλα θα φανούν στο γήπεδο, είναι ένα πολύ δυνατό ζευγάρι».

Έχοντα εικόνα κι από το ελληνικό αλλά κι από το σλοβάκικο πρωτάθλημα ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα;

«Το ελληνικό έχει ποιοτικότερους παίκτες. Εδώ έχουν άλλη φιλοσοφία. Επικεντρώνονται κυρίως στη δύναμη και την φυσική κατάσταση. Παίζουν για το θέαμα κι έρχονται μεγάλα σκορ. Είναι αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα, όπως και το ελληνικό».

Ξεκινάει το πρωτάθλημα στη Σλοβακία. Στόχος της ομάδας σου την φετινή σεζόν;

«Στόχος της ομάδα είναι η εξάδα όπως πέρσι που βγήκαμε πέμπτου και παίξαμε στα πλέι οφ... Κάτι ανάλογο θέλουμε να πετύχουμε και φέτος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα