Rotting Christ vs Septic Flesh: Ποιο μέταλ... μεγαθήριο προτιμάτε; (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Rotting Christ vs Septic Flesh: Ποιο μέταλ... μεγαθήριο προτιμάτε; (vids & poll)

bet365

Rotting Christ και Septic Flesh. Με μεγάλη διαφορά οι πιο καταξιωμένες αλλά και εμπορικές πλέον ελληνικές μέταλ μπάντες όλων των εποχών, που έχουν συνεργαστεί κιόλας. Ποιά από τις δύο όμως προτιμάτε στην απόλυτη μέταλ... μάχη;

Τέλη δεκαετίας '90. Τα αδέρφια Τόλη έφτιαχναν τους Rotting Christ και οι αδερφοί Αντωνίου (σ.σ. με τρία χρόνια διαφορά από τους Christ) τους Septic Flesh.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια. Χρόνια με δυσκολίες, εμπόδια αλλά και μία Ελλάδα που ειδικά εκείνη την δεκαετία δύσκολα αποδεχόταν να ακούει μπλακ μέταλ (στην περίπτωση των Christ) ή συμφωνικό death μέταλ (όσον αφορά στους Flesh). Οι δύο μπάντες όμως με το ταλέντο και την μουσική τους ποιότητα αλλά και τις δουλειές που έκαναν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια (σ.σ. με περιόδους που άλλοτε ήταν πιο μελωδικοί και οι δύο και άλλοτε λιγότερο και ενώ οι Flesh είχαν διαλυθεί προσωρινά το 2003 για να επανενωθούν το 2007) έφτασαν στο σημείο να γεμίσουν στάδια και χώρους για Live στο εξωτερικό και να καταξιώνονται στην παγκόσμια μέταλ σκηνή με τις πωλήσεις των δίσκων τους και όχι μόνο.

Η σύγκριση των δύο ελληνικών μέταλ μεγαθηρίων είχε ξεκινήσει από τους οπαδούς της κάθε μπάντας χρόνια πριν και ας μην παίζουν το ίδιο είδος μέταλ. Να θυμίσουμε εδώ βέβαια πως τα δύο μουσικά σχήματα έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, όπως έχει συμβεί φυσικά και με πολλές άλλες μέταλ μπάντες. Η σύγκριση όμως παραμένει. Από τι στιλ προτιμάει ο κάθε μεταλάς μέχρι και πιο εξειδικευμένα για δίσκους τους και τραγούδια τους. Και τα δύο γκρουπ έχουν δισκάρες. Οι Christ το Non Serviam του 1994, το A Dead Poem του 1997 και το Κατά τον δαίμονα εαυτού του 2013.

Οι Flesh το The Ophidian Wheel του 1997, το Sumerian Daemons του 2003 και το Communion του 2008. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και τις δύο μπάντες αλλά και να ψηφίσετε για την επιλογή σας.

- Διαβάστε ξανά εδώ την συνέντευξη του Σάκη Τόλη στο G-Weekend, το θέμα για το βιβλίο των Rotting Christ αλλά και συνέντευξη των Septic Flesh στο G-Weekend.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα