Ο ΟΦΗ επέστρεψε για τα «καλά» στη Super League!

Δημήτρης Ρούσσος
Ο ΟΦΗ επέστρεψε για τα «καλά» στη Super League!

bet365

Έναν χρόνο μετά τον προβιβασμό του στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΟΦΗ διατηρεί τον ενθουσιασμό του πρωτάρη, που με όπλο τη διοικητική σταθερότητα και «προίκα» τις εμπειρίες και τις επιτυχίες του παρελθόντος, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ. Όχι τόσο διότι έλειψε πολύ από τη «βιτρίνα» της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, όσο επειδή «κακόπεσε» σε χέρια ανθρώπων που δεν σεβάστηκαν την ιστορία του, τον «κακομεταχειρίστηκαν» και τον έστειλαν στην άκρη του γκρεμού, σε ένα σημείο από το οποίο η επιστροφή φάνταζε σαν θαύμα.

Αυτή επετεύχθη, χάρη στις αγωνιστικές υπερβάσεις της σεζόν 2017/18, που έφεραν την άνοδο στη Super League, αλλά και το μεράκι ανθρώπων που αγάπησαν τον σύλλογο και δρομολόγησαν εξελίξεις για την πρόοδο και την αποκατάστασή του.

Ο Γιώργος Σαμαράς ήρθε σε επαφή με ομογενείς επιχειρηματίες των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες που ανέπτυξε κατά την περίοδο που αγωνίστηκε στην Οκλαχόμα Σίτι Ράγιο το 2016. Ο Μιχάλης Μπούσης τον άκουσε να μιλάει για τον ΟΦΗ και τη δυναμική του, «μύρισε» την αγαπημένη του Ελλάδα στο όραμα του Έλληνα φορ και θέλησε να μάθει κι άλλα.

Ρώτησε, πληροφορήθηκε, ταξίδεψε, «φτιάχτηκε» κι αποφάσισε να δώσει πνοή σε αυτό το «όνειρο». Ο Γιάννης Σαμαράς και ο Ηλίας Πουρσανίδης ήταν οι έτεροι που κίνησαν τα νήματα, για τη «σωτηρία» της αγαπημένης τους ομάδας. Λίγους μήνες αργότερα, τα πάντα έχουν πάρει τον δρόμο τους και ο Ευγένιος Γκέραρντ θα μπορεί να καμαρώνει για τα παιδιά του.

Πλέον ο ΟΦΗ, υπό την ισχυρή διοίκηση του Μπούση και με ανθρώπους κατάλληλους σε κάθε ρόλο, δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που έπνεε τα λοίσθια μέχρι και τη χρονιά ακόμα της ανόδου. Χρήματα, όρεξη, πάθος για δουλειά και γνώριμες θρυλικές φιγούρες του παρελθόντος κάνουν τους Ομιλίτες να περιμένουν με αδημονία το μέλλον, βλέποντας την ομάδα οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Μιχάλης Μπούσης «συστήθηκε» ξανά με το ποδόσφαιρο και πλέον «ζει» για τον ΟΦΗ, που έβαλε ξανά στη ζωή του την αγαπημένη του Ελλάδα! Ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν βρίσκεται μόνιμα στο Ηράκλειο, ωστόσο ταξιδεύει τακτικά εδώ για τις υποθέσεις της ομάδας κι εκτός του ότι διοικεί τον σύλλογο απολύτως συμβατά με τα σύγχρονα επιχειρηματικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, δεν κρύβει και τον ενθουσιασμό του όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό! Ο Γιώργος Σαμαράς έχει αναλάβει χρέη Αντιπροέδρου κι Εκτελεστικού Διευθυντή, ενώ ο Ηλίας Πουρσανίδης είναι ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ, εκείνος που εκπροσωπεί τον σύλλογο στη Λίγκα και στα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εξάλλου, ο Άντζελο Παλυβός, ξάδερφος του Μπούση, είναι τα… μάτια και τα αυτιά του, αφού ασχολείται καθημερινά την ομάδα και δίνει το «παρών» σε συνελεύσεις, κληρώσεις, εκδηλώσεις και οτιδήποτε αφορά τον ΟΦΗ.

Παράλληλα, η ΠΑΕ έχει οργανωθεί σε κάθε τομέα από την αρχή, με πρόσωπα έμπειρα από τον χώρο και ικανά να προσφέρουν στον σύλλογο στη νέα εποχή. Από την εμπορική διεύθυνση (Λεωνίδας Παπαβασιλάκης) ως την επικοινωνία (Μανώλης Βογιατζάκης), και τη Νομική Υπηρεσία (Ιάσονας Παπαστεφανάκης) ως την Ασφάλεια (Νίκος Χριστοφάκης), η στελέχωση του ΟΦΗ έχει αλλάξει επίπεδο, συγκριτικά με την εποχή προ Μπούση.

Ενδεικτική του επιχειρηματικού κλίματος που επικρατεί στην ΠΑΕ είναι η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, που αποτελεί εμπορικό συνεργάτη των Ομιλιτών. Μάλιστα οι δυο πλευρές σε συνεργασία έχουν σχεδιάσει την πιστωτική κάρτα OFI F.C. Visa, η οποία ξεκίνησε στις 25/6/2019 να διατίθεται από το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

Η OFI F.C. VISA προσφέρει στους κατόχους της πρόγραμμα εξαργύρωσης πόντων συνδεδεμένο με την ομάδα, παρέχοντας μοναδικά δώρα και αξέχαστες εμπειρίες στους κατόχους της. Συγκεκριμένα, με κάθε αγορά που πραγματοποιείται με την OFI F.C. Visa, ο κάτοχος συλλέγει πόντους, οι οποίοι εξαργυρώνονται με δώρα, όπως αθλητικά είδη με το λογότυπο της ομάδας και εισιτήρια διαρκείας, αλλά και αξέχαστες εμπειρίες, όπως συνοδεία ποδοσφαιριστών στο γήπεδο (line up kids), συμμετοχή σε Experience Day (συνάντηση με την oμάδα, παρακολούθηση προπόνησης κ.α.), ταξίδι με την oμάδα σε εκτός έδρας αγώνα κ.α.

Όσοι φίλαθλοι του ΟΦΗ αποκτήσουν την πιστωτική κάρτα OFI FC VISA μέχρι τις 31/10 θα κερδίσουν μια φανέλα της ομάδας και θα μπουν σε κλήρωση για να συμμετέχουν στο OFI Experience όπου θα γνωρίσουν από κοντά τους παίκτες της ομάδας.

Μάθετε τα χαρακτηριστικά, τα προνόμια και το πώς θα την αποκτήσετε εδώ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Πλέον όλα έχουν πάρει μορφή και στο «γήπεδο», εκεί που ο Γιάννης Σαμαράς από θέση Διευθυντή Ποδοσφαίρου έχει την απόλυτη ευθύνη για όσα αφορούν τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, τόσο σε σχέση με την πρώτη ομάδα, όσο και με τα τμήματα υποδομής.

Ο Γιώργος Σίμος αποτέλεσε την επιλογή του για την τεχνική ηγεσία, ενώ ο Νίκος Νιόπλιας σε ρόλο συντονιστή ποδοσφαίρου, στο πλευρό του Σαμαρά, δίνει την ένδοξη «νότα» του παρελθόντος. Ο Γρηγόρης Τσινός είναι ο team manager της πρώτης ομάδας και ο Παύλος Αδάμος υπεύθυνος διασύνδεσης ποδοσφαιρικού τμήματος, αποτελώντας τον «κρίκο» μεταξύ της διοίκησης και της ομάδας. Τέλος, στο τιμ εντάχθηκαν προ εβδομάδων και ο Αναστάσιος Πρίτσας (Performance Analyst) και ο Ευθύμης Kυπριανού (Sports Scientist, υπεύθυνος για την επιστημονική υποστήριξη της Ά ομάδας και των Ακαδημιών).

ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ

Το συγκεκριμένο κομμάτι συμπίπτει με τον γενικό αγωνιστικό σχεδιασμό, τον οποίο επιμελείται ο Σαμαράς. Υπεύθυνος του recruiting παικτών στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιβηρική Χερσόνησο αλλά και την Ασία είναι ο Σκωτσέζος Στιβ Κιν, με προϋπηρεσία σε Φούλαμ, Σοσιεδάδ, Κόβεντρι και Μπλάκμπερν. Στο τμήμα ανήκουν επίσης οι Δημήτρης Μάρκος και Αλέξης Αλεξούδης, επιφορτισμένοι με το καθήκον της εύρεσης των κατάλληλων παικτών για τον ΟΦΗ.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Το μακρόπνοο σχέδιο του ΟΦΗ είναι η ανάδειξη παιδιών από την Κρήτη, που θα εντάσσονται στον σύλλογο και θα φτάνουν μέχρι την πρώτη ομάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση επιχειρήθηκε η αναδιάρθρωση όλων των ομάδων «Κ». Ο Μανώλης Πατεμτζής είναι ο Τεχνικός Διευθυντής Τμημάτων Υποδομής, εκεί ο Σάββας Κωφίδης ανέλαβε πρόσφατα ως Συντονιστής και οι Μίλτος Ανδρεανίδης και Κώστας Σταυρακάκης εκτελούν χρέη team managers, με πανταχού παρόντα τον Γιάννη Σαμαρά να δίνει το γενικό «σύνθημα», που θέλει να βλέπει όλες τις ομάδες να εφαρμόζουν την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία, που θα αποτελέσει τη «σφραγίδα» και το συνεκτικό στοιχείο εντός του ΟΦΗ.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η συμφωνία για την παραχώρηση του Γεντί Κουλέ και του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου για 10 και 99 χρόνια ήταν στόχος για τον ΟΦΗ, προκειμένου να σχεδιάσει τα «σπίτια» του για το μέλλον. Ήδη πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στους δυο χώρους, ώστε να εκσυγχρονιστούν, ενώ τα μελλοντικά σχέδια είναι φιλόδοξα, ειδικά για το προπονητικό κέντρο, που θα μεγαλώσει και θα αποτελέσει τον ζωτικό χώρο του ΟΦΗ σε όλα τα επίπεδα. Υπεύθυνος του Βαρδινογιάννειου είναι ο Στέφανος Βάβουλας.

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την οργάνωση και τη διοίκηση της ομάδας θέλουν να τη δουν να προοδεύει και να εξελίσσεται με «όχημα» την οικονομική σταθερότητα, εχέγγυο τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το εγχείρημα και «όπλα» την αγάπη όσων εμπνεύστηκαν κι εκτελούν το σχέδιο «αναγέννησης» του συλλόγου. Είναι μάλλον νωρίς για να δει τους Κρητικούς να δρέπουν τους καρπούς της προσπάθειάς τους, ωστόσο το μέλλον, στο οποίο κοιτάζουν, μοιάζει αντίστοιχο με το -μακρινό πια- παρελθόν και οι Ομιλίτες το περιμένουν με προσμονή!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα