Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Στοχ (pics)

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Στοχ (pics)

bet365

Κόσμος και κοσμάκης πάει και έρχεται κι αυτό το καλοκαίρι, όπου και οι επιστροφές, καλή ώρα σαν αυτή του Μίροσλαβ Στοχ στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ, έχουν αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το G-Weekend σας θυμίζει δέκα πράγματα από τη μέχρι τώρα διαδρομή του.

Σούντσβαλ - Χάμαρμπι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο ΠΑΟΚ και ο Γιώργης Σαββίδης είχαν καταλήξει στην απόφαση να προσεγγίσουν και να δελεάσουν έναν παλιό καλό μας γνώριμο, τον Μίροσλαβ Στοχ, να αφήσει τη μουντάδα της Πράγας και να έρθει ξανά στον ελληνικό ήλιο, άλλωστε όπως δήλωσε ο Μίλαν Λεντνίσκι, ο ένας και μοναδικός ατζέντης του, «ο Μίνο επιστρέφει στον ΠΑΟΚ για να εκπληρώσει το όνειρό του να κερδίσει το πρωτάθλημα και στην Ελλάδα»!

Στα 29 του ο Σλοβάκος επέστρεψε με ακόμα λιγότερα μαλλιά, με μια γοητευτική σύζυγο και ένα αγοράκι το οποίο περπατάει στον τρίτο χρόνο της ζωής του. Όσοι τον έζησαν στο πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λένε, ότι ο τωρινός Στοχ δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που είχε εμφανιστεί με κόκκινη βερμούδα και άσπρο μπλουζάκι -σαν τη… σημαία του Ολυμπιακού, ένα πράγμα…- πριν από έξι καλοκαίρια.

Ο σοβαρός Στοχ έμαθε να προσεγγίζει τελείως διαφορετικά το ποδόσφαιρο, ακόμα δεν έχει ανεβάσει στροφές στην προετοιμασία, αλλά όπως λέει δεν ανησυχεί καθόλου για τον εαυτό του, άλλωστε στο προηγούμενο πέρασμά του είχε κάνει τα καλύτερα του ματς στο ξεκίνημα της σεζόν - ως μικρός το δέμας είχε βρεθεί γρήγορα σε φόρμα κι αν συμβεί το ίδιο και τώρα οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα τρίβουν τα χέρια τους. Το πέρασμα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα και ο «Μίνο» μπορεί να τους δώσει το κάτι παραπάνω.

Το G-Weekend σας θυμίζει δέκα πράγματα από τη μέχρι τώρα διαδρομή του.

1. Γεννήθηκε με μια μπάλα

Προέρχεται από τετραμελή οικογένεια και η αγαπημένη του αδερφή, Μίρκα, του κόλλησε το προσωνύμιο «Μίνο», όπως τον αποκαλεί η ίδια και όσοι τον αγαπούν, επειδή είναι μικροκαμωμένος. Ο πατέρας του, Μίροσλαβ ήταν φανατικός οπαδός του μότο κρος, καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά κι αυτός που τον προέτρεψε να ασχοληθεί με το άθλημα, διαπιστώνοντας ότι ο μικρός έχει ταλέντο και το μυαλό του στην μπάλα. Η μητέρα του, η Μαρία – όπως κάθε μητέρα που σέβεται τον εαυτό της – έκλαιγε κι ο Μίροσλαβ ο πρεσβύτερος, ο πατέρας του, προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στο άγχος για το γιο του και την ανάγκη να παρηγορήσει τη σύζυγό του, όταν ο 16χρονος «Μίνο» αποχαιρετούσε τη Νίτρα και έφευγε για μόνιμη εγκατάσταση στο Λονδίνο.

2. Νούμερα και συνήθειες

Με ύψος μόλις 1.68μ. φοράει νούμερο παπουτσιών 40 και αγαπημένος του αριθμός είναι το «15», ενώ από χρώματα λατρεύει το μπλε και το άσπρο. Από φαγητό επιλέγει το τηγανητό φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι και του αρέσει να πίνει την τσέχικη «κόκα – κόλα», που ονομάζεται «Kofola».

3. Ρονάλντο το ίνδαλμά του

Ο Στοχ μεγάλωσε στη Νίτρα έχοντας ως παιδικό είδωλο το «φαινόμενο» Ρονάλντο, ενώ μεγαλώνοντας άρχισε να παρακολουθεί την εξέλιξη του Ροναλντίνιο, του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Γενικά έχει επιρροές από το λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο.

4. Ακούει τα πάντα!

Το καλοκαίρι του 2013 λίγο πριν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα είχε προλάβει να συμμετέχει σε βίντεο κλιπ ενός ραπ συγκροτήματος της πατρίδας του, εκδηλώνοντας την... τρέλα του, η οποία έχει ήδη αρχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς. Ακούει όλα τα είδη μουσικής, «οτιδήποτε ακούγεται», όπως έχει παραδεχθεί, ενώ δεν έχει κάποια αγαπημένη ταινία, απλά του αρέσει να παρακολουθεί κωμωδίες και ταινίες τρόμου.

5. Θαυματουργός πιτσιρικάς

Το ταλέντο του είχε φανεί από πολύ μικρή ηλικία και με τα τμήματα υποδομής της Νίτρα είχε κερδίσει πολλά βραβεία. Σε ηλικία μόλις 8 ετών φόρεσε τη φανέλα της Nitriansky για πρώτη φορά όταν εκπροσώπησε την περιοχή του στο τουρνουά μαθητών στο Παρντορφ της Αυστρίας. Εκεί κέρδισε τους πρώτους ατομικούς τίτλους, στις προπονήσεις κέρδιζε τους μεγαλύτερους σε ηλικία σε διαγωνισμούς με σουτ από μακρινή απόσταση, γενικά έμοιαζε σα να βιάζεται να μεγαλώσει. Το «χατ τρικ» που πέτυχε σ’ έναν αγώνα της Κ17 της Νίτρα εναντίον της Σλόβαν τον οδήγησαν στην πρώτη ομάδα, το φθινόπωρο του 2004 όταν ο Στοχ είχε μόλις κλείσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

6. Ο ίδιος μάνατζερ

Εμπιστεύεται τον ίδιο μάνατζερ από το 2006, τον συμπατριώτη του Μίλαν Λεντνίσκι, ο οποίος είναι σίγουρος πως «ο «Μίνο» επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να εκπληρώσει το όνειρό του να κερδίσει το πρωτάθλημα και στην Ελλάδα», όμως αυτός που τον πήγε στην Τσέλσι και του άνοιξε την πόρτα για τον «μαγικό» κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ ήταν ένας παλιός γνώριμος των φίλων του «Δικεφάλου», ο Δανός Φρανκ Άρνεσεν.

7. «Κεφάλαιο» Τσέλσι

Στα 17 του πέρασε μία εβδομάδα προπονήσεων στις διάσημες ακαδημίες των «μπλε», ο Άρνεσεν είχε εισηγηθεί την απόκτησή του, ενώ και οι προπονητές που τον παρακολούθησαν στα τεστ διέκριναν έναν παίκτη με τεχνική, ταχύτητα και ποδοσφαιρική νοημοσύνη. Μόλις ο Μίροσλαβ έφυγε από το πατρικό, το δωμάτιό του μετατράπηκε σε ένα ιδιωτικό μουσείο της Τσέλσι, ενώ τη σεζόν 2006-2007 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «μπλε» με 9 γκολ στο πρωτάθλημα Νέων. Το Νοέμβριο του 2008 έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Τσέλσι υπό τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι σε ένα παιχνίδι με την Αρσεναλ στο Emirates. Πέρασε αλλαγή στη θέση του Ντέκο, όμως οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που κέρδισαν το τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου με 2-1.

Η αποχώρηση του Φρανκ Άρνεσεν από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και η στροφή του Ρόμπαν Αμπράμοβιτς στις πλούσιες και ηχηρές μεταγραφές του έκοψαν το δρόμο προς τη μονιμοποίηση και τον έστειλαν δανεικό στην ολλανδική Τβέντε.

8. Πρωταθλητής στα 21

Σε ηλικία μόλις 21 ετών στέφθηκε πρωταθλητής Ολλανδίας με την άσημη Τβέντε, που είχε να πάρει τίτλο από το 1926 (ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΟΚ…) και χάρη στη μαγική επιθετική τριπλέτα, Στοχ – Κούφο – Ρουίς, κατόρθωσε να σπάσει την κυριαρχία των Αγιαξ, PSV Αϊντχόβεν και Φέγενορντ, με προπονητή τον Άγγλο Στιβ Μακλάρεν. Ξεκίνησε να παίζει στο δεξιό άκρο της επίθεσης, ωστόσο γρήγορα ο Μακλάρεν τον μετατόπισε στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, ώστε να αξιοποιήσει την τάση του να συγκλίνει προς τον άξονα και να ψάχνει το σουτ. Ο Στοχ, με 12 γκολ και 5 ασίστ σε 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις είχε βάλει ένα πολύτιμο λιθαράκι ώστε να γραφτεί ιστορία.

9. Γεμάτες τσέπες

Από μικρός άρχισε να βλέπει τα εκατομμύρια να… χοροπηδούν μπροστά του. Η Φενέρμπαχτσε δαπάνησε 5,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το 2010 και τον Ιανουάριο του 2012 ο τουρκικός σύλλογος απέρριψε πρόταση 7.000.000 ευρώ από τη Λιόν. Εκείνο το διάστημα υπήρξε η φημολογία ότι η Φενέρμπαχτσε ζήτησε 25.000.000 ευρώ από τη Ζενίτ, ενώ τον Μάιο του 2012 η Άνζι (του γνωστούς μας Γκέρμαν Τσιτσιακόφ) έκανε πρόταση 12.000.000 ευρώ και λίγο αργότερα «ανέβηκε» στα 17.500.000 ευρώ. Η Φενέρ προκειμένου να μην τον χάσει επέκτεινε το συμβόλαιο του και αύξησε τη ρήτρα, φτάνοντας ο Στοχ να εισπράττει το 2012 1.750.000 ευρώ και 15.000 για κάθε ματς που αγωνιζόταν.

Ένα χρόνο μετά, ο στρατηγικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, Γκέρμαν Τσιτσιακόφ, τον έφερε δανεικό στον ΠΑΟΚ, αντί 1.000.000 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες 800.000 ευρώ τις πλήρωνε η τουρκική ομάδα.

10. Τα δύο καλύτερα… γκολ

Η σεζόν 2011-2012 ήταν μια καταπληκτική χρονιά που επιστεγάστηκε από το φανταστικό γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα απέναντι στην Γκεντσλερμπιρλιγκί. Ένα γκολ που τον έφερε στο γκαλά της FIFA τον Ιανουάριο του 2013, για τη διεκδίκηση του «βραβείου Πούσκας», το οποίο τελικά κατέληξε στα χέρια του.

Στην αγκαλιά του βρίσκεται από το 2016 η εκρηκτική Πάουλι και είναι αυτή, όπως λέγεται, που τον… συμμάζεψε! Πριν από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν ένα αγοράκι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα