Οι κρύες σαλάτες το... αντίδοτο στον καύσωνα! (vid)

Μιχάλης Τσαμπάς
Οι κρύες σαλάτες το... αντίδοτο στον καύσωνα! (vid)

bet365

To θερμόμετρο... έχει πάρει τα ύψη, η ζέστη είναι αφόρητη και οι κρύες, αλλά γευστικότατες σαλάτες του Άκη Πετρετζίκη είναι η λύση!

Αν και τα δελτία καιρού για τις επόμενες ημέρες... υπόσχονται και κάποιες «ψιχάλες» που βελτιώσουν την αφόρητη κατάσταση με την ζέστη, εντούτοις οι συνθήκες καύσωνα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο 48ωρο καθιστούν ανυπόφορη την καθημερινότητά μας. Κι αν είστε ήδη σε περίοδο διακοπών, οπότε έχετε... αράξει σε κάποια παραλία κάνοντας συνεχώς την διαδρομή ξαπλώστρα-θάλασσα, πάλι καλά.

Αν όμως είστε από αυτούς που αποφασίσατε ότι θα πρέπει να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, οπότε μείνατε στο σπίτι, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Το θερμόμετρο φλερτάρει συχνά-πυκνά με το... 40άρι και δοκιμάζει τις αντοχές μας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όλα μας ενοχλούν. Ακόμη και το φαγητό, που μπορεί από μόνο του να μας ανεβάσει τη θερμοκρασία ακόμη περισσότερο. Όμως και σε αυτή την περίπτωση το Gazzetta Weekend Journal σε συνεργασία με το www.akispetretzikis.com είναι εδώ για να δώσει τις καλύτερες λύσεις. Να απολαύσετε αγαπημένες γεύσεις, αλλά παράλληλα να μην ζεσταθείτε ακόμη περισσότερο.

Αντίθετα βάζουμε και... πινελιές δροσιάς. Οι σαλάτες, χρωματιστές και νοστιμότατες, είναι η επιλογή για την περίσταση. Κάνουμε... σέντρα με την «κρύα σαλάτα με κοτόπουλο». Εκτέλεση και ψήσιμο μαζί γύρω στο μισάωρο. Πανεύκολο φαγητό για να μην «σκάτε» μέσα στην κουζίνα σας. Εκτός φυσικά από την πρώτη ύλη που είναι το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά, συσταστικά όπως η μουστάρδα, το μέλι, η σόγια σως και ο χυμός από λάιμ κάνουν το πιάτο τόσο νόστιμο, όσο και δροσερό.

Μην χάνετε χρόνο, μην δημιουργείτε επιπλέον θερμοκρασία. Η κρύα σαλάτα με κοτόπουλο είναι ιδανική για την εποχή.

Φυσικά για την περίσταση είναι μια ακόμη σαλάτα, που έχει φανατικούς φίλους. Δεν είναι φυσικά άλλη από την Caesar με βραστό κοτόπουλο και κέιλ. Μια σαλάτα που πάντα γοητεύει, που συνήθως δεν λείπει από τα τραπέζια και που είναι και εύκολη όσο αφορά την εκτέλεσή της. Κάνοντας ένα κλικ στο www.akispetretzikis.com μπορείτε ακριβώς να βρείτε τα συστατικά, να την φτιάξετε και να την απολαύσετε. Έτσι λοιπόν όσοι δεν έχετε το προνόμιο της θάλασσας ακόμη η πρόταση μας είναι διπλή: Πολλά μπάνια με δροσερό νερό, αλλά και κρύες σαλάτες by Ακης Πετρετζίκης.

 

Τελευταία Νέα