Προτάσεις για να μην... πληρώνετε «χρυσάφι» το φαγητό στην παραλία! (vids)

Μιχάλης Τσαμπάς
Προτάσεις για να μην... πληρώνετε «χρυσάφι» το φαγητό στην παραλία! (vids)

bet365

Για να μην ξοδεύετε ένα... μισθό στην παραλία, το G-Weekend μάζι με τον Άκη Πετρετζίκη κάνουν τις καλύτερες προτάσεις ώστε οι βουτιές σας να είναι και δροσερές και γευστικές!

Την εβδομάδα που πέρασε ο καιρός έκανε τα... τρελά του, με τις καταιγίδες, το χαλάζι και την βροχή να έχουν την τιμητική τους. Τι κι αν σε λίγες ημέρες θα μας αποχαιρετίσει και ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού; Τα... τερτίπια συνεχίζονται και επί της ουσίας κανείς δεν ξέρει τι «θα ξημερώσει». Η πρόβλεψη πάντως για το Σαββατοκύριακο είναι άκρως καλοκαιρινή.

Λιακάδα και μάλιστα με αρκετές υψηλές θερμοκρασίες για όλο το διήμερο. Οπότε προφανώς και η επιλογή είναι μια απόδραση σε κάποια κοντινή ή και πιο μακρινή παραλία. Με τους φίλους, με τους συντρόφους, με την οικογένεια, με τα παιδιά. Όπως κι αν ο καθένας έχει την δυνατότητα, είναι όμορφο να περάσει μια ζεστή ημέρα κάνοντας βουτιές στην θάλασσα και αράζοντας στην ξαπλώστρα.

Μια ολόκληρη η μέρα στην παραλία, ειδικά όταν υπάρχουν και μικρά παιδιά, δημιουργεί και μεγάλες ανάγκες. Η σημαντικότερη όλων είναι αυτή του φαγητού. Όσοι τα έχετε ζήσει, καταλαβαίνετε «τι θέλει να πει ο ποιητής». Βουτιά-μπουκιά-βουτιά-μπουκιά. Έτσι πάει το πράγμα. Όμως και οι μεγάλοι θέλουν να τσιμπήσουν το... κατιτί τους για να συνοδεύσουν και την παγωμένη μπύρα στην ξαπλώστρα. Όλα αυτά φυσικά όταν μιλάμε για μια οργανωμένη παραλία είναι προφανές ότι ανεβάζουν τον «προϋπολογισμό για την θάλασσα», ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Μην αγχώνεστε όμως. Και το μπανάκι σας θα κάνετε και το ωραίο σας φαγητό μπορείτε να απολαύσετε.

Γιατί έχετε πρόγραμμα. Ή για να είμαστε ακριβείς, γιατί έχετε το www.akispetretzikis.com που και σε αυτή την περίπτωση φροντίζει για σας! Γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα, οικονομικά αλλά όχι «πλαστικούρες» και όπως πάντα νόστιμα. Αυτή την φορά λοιπόν το G-Weekend... αλίευσε από τον θαυμαστό κόσμο του Άκη Πετρετζίκη συνταγές που μπορείτε το πρωί του Σαββάτου ή της Κυριακής να τις φτιάξετε γρήγορα και αμέσως μετά να αναχωρήσετε με προορισμό την αγαπημένη σας παραλία. Για αρχή ένα γευστικότατο τοστ. Με τυρί και ζαμπόν. Τόσο απλό, τόσο γευστικό, αλλά κυρίως τόσο safe επιλογή για τα μικρά παιδιά που στην πλειοψηφία τους το προτιμούν όσο τίποτα.

Τοστάκι στο ένα χέρι, κουβαδάκι στο άλλο. Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε δει αυτή την εικόνα σε κάποια παραλία. Θα πείτε βέβαια: Σίγα την πρόταση. Ένα τοστ το ξέρουμε να το κάνουμε. Καλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Δείτε το video και την συνταγή του Άκη, δοκιμάστε το στην συνέχεια και εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε μετά. Μετά το τοστ ποια είναι η άλλη κλασσική λύση της αθάνατης ελληνίδας μάνας για τα καμάρια της; Ταπεράκι με τυροπιτάκια.

Κι εδώ μέσω του www.akispetretzikis.com υπάρχει εξαιρετική πρόταση και μάλιστα καθόλου χρονοβόρα. Αναζητήστε τα τυροπιτάκια express, που με βαθμό δυσκολίας την μονάδα και μάλιστα με αρκετές μερίδες να βγαίνουν σίγουρα είναι μια ακόμη «σίγουρη λύση».

Βέβαια δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τα μικρά παιδιά. Κάποια στιγμή από την... υπερπροσπάθεια στο κολύμπι, στις ρακέτες ή στο beach volley θα πεινάσουμε! Τι καλύτερο από το να έχουμε μεριμνήσει για μια ωραιότατη πίτσα. Φορτωμένη με υλικά της αρεσκείας μας.

Άντε αυτά και για αυτό το G-Weekend και καλές βουτιές. Όχι με γεμάτο στομάχι πάντως...

 

Τελευταία Νέα