Απ' την φυλακή, ξανά στα τάραφλεξ οι 5 Κουβανοί! (vids)

Απ' την φυλακή, ξανά στα τάραφλεξ οι 5 Κουβανοί! (vids)

bet365

Να σταθούν και πάλι στα πόδια τους προσπαθούν οι πέντε Κουβανοί που μπήκαν στην φυλακή για την υπόθεση βιασμού νεαρής στη Φινλανδία και το G- Weekend με αφορμή την συμφωνία του Σόσα με την Τρεντίνο σας θυμίζει αυτή την πολύκροτη υπόθεση.

Πιο θερμό από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν και δυστυχώς γι' αυτούς όχι με την καλή έννοια, ήταν το καλοκαίρι του 2016 για πέντε Κουβανούς βολεϊμπολίστες. Η Εθνική τους ομάδα αγωνιζόταν στο Τάμπερε με την Φινλανδία για το World League και αίσθηση προκάλεσε η είδηση στις 2 Ιουλίου που ήθελε αρχικά τους Κάλβο (είχε υπογράψει με τον ΠΑΟΚ), Ουριάρτε και Γκαβιλάν να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Κατηγορία για βιασμό

Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστή η κατηγορία, ωστόσο μία ημέρα μετά έσκασε η «βόμβα» καθώς στην Φινλανδία έγραφαν πως η κατηγορία ήταν βιασμός 20χρονης (αρχικά είχε γραφτεί πως ήταν 16χρονη) στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αστυνομία τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε καταγγελία βιασμού από Φινλανδή υπήκοο η οποία κατονόμασε τρεις αθλητές της Εθνικής ομάδας της Κούβας (Κάλβο, Ουριάρτε, Άμπραχαμ). Κι οι τρεις συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα εκεί βρέθηκαν κι άλλοι πέντε συμπαίκτες τους, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Σεπέδα με τον Σόσα.

Συνολικά εμπλοκή στην υπόθεση βιασμού είχαν 6 παίκτες (συν τον Άλμπο), ενώ οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στην αποστολή της Εθνικής επέστρεψαν στην πατρίδα τους, με τον Άλμπο να επιστρέφει και αυτός λίγες ημέρες μετά.

Ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» για τους πέντε

Από το ξεκίνημα της εβδομάδας άρχισε ο «Γολγοθάς» για τους πέντε βολεϊμπολίστες, καθώς στις 5 Ιουλίου κρίθηκαν προφυλακιστέοι και παραπέμφθηκαν σε δίκη. Από την πρώτη στιγμή όλοι δήλωναν αθώοι, ωστόσο στην ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν πολλά, με την μαρτυρία του θύματος να «παγώνει» τους πάντες. Η 20χρονη ανέφερε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως οι Κουβανοί την βίασαν κατ' εξακολούθηση, της κρατούσαν το λαιμό, τα χέρια ανοικτά στο πλάι και τα μαλλιά, ενώ στην απόπειρά της να φωνάξει βοήθεια της έκλεισαν το στόμα. Την ανάγκασαν για διαφορετικές σεξουαλικές πράξεις, τη βίασαν μέχρι και δύο ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να πέσει στο πάτωμα. Τη σήκωσαν και την επανέφεραν στο κρεβάτι.

Για σκευωρία έκαναν λόγο οι Κουβανοί

Από την πλευρά τους οι παίκτες έκαναν λόγο για σκευωρία, τόνιζαν συνεχώς πως η 20χρονη δεν βιάστηκε αλλά έκανε μαζί τους σεξ με την θέλησή της, ενώ άφησαν αιχμές και για παιχνίδια μάνατζερ. Η συγκεκριμένη γενιά θεωρούνταν τρομερά αξιόλογη και ελπιδοφόρα. Θυμίζουμε άλλωστε πως ο Σεπέδα που ήταν και ο αρχηγός της Εθνικής είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, όντας πολυτιμότερος παίκτης και είχε πάρει μεταγραφή στην Κορέα με συμβόλαιο 400.000 ευρώ τον χρόνο. Ο Κάλβο είχε κλείσει στον ΠΑΟΚ και οι υπόλοιποι σε άλλες ομάδες, με όλους τους ειδικούς να μιλάνε για μεγάλα ταλέντα που είναι σε θέση να αφήσουν εποχή.

Τον Σεπτέμβρη η ετυμηγορία. Ένοχοι και οι πέντε...

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς επάνω στους Κουβανούς βολεϊμπολίστες. Συγκεκριμένα και οι πέντε κρίθηκαν ένοχοι. Στους 4 (Σεπέδα, Γκαβιλάν, Κάλβο και Ουριάρτε), επιβλήθηκε ποινή 5 ετών, ενώ στον Σιέρα 3.5. Μέσα σε λίγους μήνες, νέοι παίκτες που έδειχναν να τα έχουν όλα, ταλέντο, καλά συμβόλαιο, το μέλλον δικό τους, βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Το χειρότερο όλων όμως είναι πως και οι πέντε έγιναν σε μεγάλο βαθμό ανεπιθύμητοι στην Κούβα, με το καθεστώς της χώρας αυτής να θεωρεί πως πάνω από όλα οι παίκτες με την κίνησή τους αυτή πρόδωσαν έναν ολόκληρο λαό. Εκείνες τις ημέρες μάλιστα γραφόταν πως και οι οικογένειες των πέντε, μπορεί να είχαν θέματα στην Κούβα.

Δικαίωση και αντεπίθεση έναν χρόνο μετά

Λιγότερο από έναν χρόνο μετά και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου του 2017 και ενώ στο διάστημα αυτό οι Κουβανοί με δηλώσεις τους συνεχώς έκαναν λόγο για σκευωρία και για καταστροφή των ζωών τους, ήρθε η δικαίωση. Μια δικαίωση που αρχική υπήρξε για τον έναν και συγκεκριμένα τον Λουίς Σόσα, ο οποίος κρίθηκε αθώος και αποφυλακίστηκε, καθώς Στο εφετείο αποδείχτηκε πως η 21χρονη ήταν συνοδός πολυτελείας και ο άνδρας που την συνόδευε ήταν «προστάτης» της και όχι απλός φίλος της. Εκτός από την κατηγορία του βιασμού υπήρξε και ξυλοδαρμός του συνοδού της κοπέλας που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν για την... τιμή της 21χρονης αλλά για διαφορά στην οικονομική συναλλαγή.

Ο Σόσα όχι μόνο αθωώθηκε αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση, κάνοντας προσφυγή για ανεπανόρθωτη ηθική και οικομική βλάβη και για δικαστική πλάνη που κατέστρεψε την προσωπική του ζωή και την αθλητική του καριέρα αφού μεταξύ άλλων έχασε και την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και επαγγελματικό συμβόλαιο με ομάδα της Αργεντινής.

Εκτός από την αποφυλάκιση του Σόσα, έπεσαν και οι ποινές των υπολοίπων, με αυτή του Σεπέδα να πέφτει από τα 5 στα 2.5 χρόνια, του Κάλβο στα 3.5 και του Γκαβιλάν στο 1.3.

Τέλη Αυγούστου αποφυλακίστηκαν οι υπόλοιποι

Περίπου δύο μήνες μετά, ήρθε η δικαίωση και για τους υπόλοιπους, καθώς στις 31 Αυγούστου αποφυλακίστηκαν και οι Γκαβιλάν, Κάλβο, Σεπέδα, ενώ ο Ουριάρτε λίγο διάστημα πιο μετά. Οι Κουβανοί που με σε λίγες ημέρες είδαν την ζωή τους να καταστρέφεται την στιγμή που ετοιμαζόντουσαν να αγωνιστούν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είχαν μπροστά τους την δοκιμασία να πείσουν τους συμπατριώτες τους πως όντως ήταν αθώοι και πως όλα αυτά ήταν μια καλοστημένη σκευωρία.

Αγώνας να επιστρέψουν στα γήπεδα

Έχοντας περάσει πάνω από έναν χρόνο στην φυλακή (κάποιοι και περισσότερο), με το που αποφυλακίστηκαν, εκτός των θεμάτων που έπρεπε να λύσουν στην Κούβα, έπρεπε να δώσουν και βάρος στην καριέρα τους. Άλλωστε όλοι ήταν μικροί και μεγάλα ταλέντα και ήξεραν και οι ίδιοι πως είχαν ακόμα να δώσουν πολλά. Αυτό και έκαναν, έβαλαν το κεφάλι κάτω, δούλεψαν ακόμα πιο σκληρά και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν.

Τι έκαναν πέρσι οι 4 από τους 5

Όσον αφορά την καριέρα τους που συνεχίζεται, οι τέσσερις από τους πέντε αγωνίστηκαν κανονικά. Συγκεκριμένα ο ακραίος Άμπραχαν Αλφόνσο Γκαβιλάν έπαιξε στην Τουρκία με τα χρώματα της Μπελεντίγιε αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Ο πασαδόρος Ρικάρντο Κάλβο που θυμίζουμε πως τις ημέρες που κατηγορήθηκε και μπήκε φυλακή, είχε υπογράψει στον ΠΑΟΚ, έπαιξε στον Λίβανο και την Ζάχρα και ελπίζει πως η παρουσία του εκεί θα είναι το εισιτήριο για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Ο επίσης ακραίος, Οσμάνι Ουριάρτε που έμεινε περισσότερο από όλους στην φυλακή, έπαιξε στο Ισραήλ και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, προσπαθώντας και αυτός να βρει τα πατήματά του. Τέλος ο Ρολάντο Σεπέδα που είχε όλο το μέλλον μπροστά του, με συμβόλαιο 400.000 ευρώ στην Κορέα και τον τίτλο του MVP του ελληνικού πρωταθλήματος πριν βρεθεί στην φυλακή, έπαιξε στην Ινεγκόλ Μπελεντίγεσι της Τουρκίας δανεικός από την Ρωσική Νοβοσιμπίρσκ. Ο έμπειρος διαγώνιος βρίσκει τον καλό του εαυτό και ετοιμάζεται να παίξει στο πρωτάθλημα Ρωσίας, αν και υπάρχει πιθανότητα να μείνει ακόμα έναν χρόνο στην Τουρκία.

Στην παντοδύναμη Τρεντίνο ο Σόσα

Τελευταίος και πολύ τυχερός, έμεινε ο Λουίς Σόσα. Ο άνθρωπος που όχι μόνο αποφυλακίστηκε πρώτος, αλλά που κέρδισε και 200.000 ευρώ αποζημίωση από την Φινλανδία. Ο πρώην κεντρικός δεν αγωνίστηκε σε κάποια ομάδα, αλλά κάθισε και δούλεψε στην αλλαγή θέσης του. Συγκεκριμένα από κεντρικός γύρισε ακραίος και κατάφερε να κάνει το συμβόλαιο της ζωής του. Ο 24χρονος υπέγραψε στην μεγάλη Τρεντίνο, με την κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων να θεωρεί πως ως ακραίος μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα.

Αφήνουν πίσω τον εφιάλτη και κοιτάζουν μπροστά

Το καλοκαίρι του 2016 ήταν εφιαλτικό για τους πέντε Κουβανούς, καθώς εκεί που έδειχναν πως τα είχαν όλα, όχι απλά τα έχασαν, αλλά και βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Τρία χρόνια μετά, φαίνεται να τα έχουν αφήσει όλα πίσω τους και να κοιτάζουν το μέλλον. Ένα μέλλον που φαντάζει από καλό για κάποιους, ως τέλειο για άλλους και που σίγουρα είναι ικανό να κάνει και τους πέντε να αφήσουν πίσω τους τα όσα έζησαν στο Τάμπερε...

 

Τελευταία Νέα