Ράπτορς: Τα 10 σημεία-κλειδιά μέχρι την... συντροφιά του δαχτυλιδιού! (vids)

Νίκος Καρφής
Ράπτορς: Τα 10 σημεία-κλειδιά μέχρι την... συντροφιά του δαχτυλιδιού! (vids)

bet365

Oι Ράπτορς κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και το GWJ στέκεται σε 10 σημαντικά σημεία στην πορεία προς την καταξίωση, στο ταξίδι προς τον... θρόνο του ΝΒΑ.

Το Τορόντο περνάει τις πιο γιορτινές μέρες της ιστορίας του. Οι Ράπτορς, το καμάρι της πόλης… ξόρκισαν τους δαίμονες των προηγούμενων χρόνων και όχι μόνο πέρασαν στους τελικούς, αλλά στην παρθενική τους εμφάνιση εκεί, φόρεσαν το πολυπόθητο δαχτυλίδι

Σε αυτή την μαγική πορεία τους προς την κορυφή, υπήρξαν ορισμένα ματς-κλειδιά, αλλά και μερικές συγκυρίες που τους ευνόησαν.

Το Gazzetta Weekend Journal ξεχωρίζει τα 10 σημεία-κλειδιά στο ταξίδι των Ράπτορς στα playoffs που τελείωσε με κούπα.

Ξεπέρασαν το σοκ από τους Μάτζικ

Το ξεκίνημα κόντρα στους Μάτζικ δεν ήταν το ιδανικό. Με το τρίποντο του Όγκουστιν, το Ορλάντο έκανε το break και άρχισαν να ζώνουν τα φίδια τους Καναδούς. Αρκετοί πίστευον πως ακόμα μια φορά δεν θα μπορέσουν να βγάλουν από πάνω τους την ταμπέλα των losers. Όμως οι Ράπτορς έδειξαν χαρακτήρα, απάντησαν με 4 σερί νίκες (μεγάλο διπλό στο τρίτο ματς μέσα στο Ορλάντο) και άφησαν μακριά τα… σύννεφα που πήγαν να δημιουργηθούν.

To κομβικό Game 4 με τους Σίξερς

Οι Σίξερς κατάφεραν να φύγουν με ένα τεράστιο διπλό από το Τορόντο στο Game 2, με έναν φοβερό Μπάτλερ, ενώ πήραν και το επόμενο ματς κάνοντας το 2-1. Το Game 4 ήταν κομβικό για την εξέλιξη της σειράς, αφού οι Ράπτορς με ήττα θα βρισκόντουσαν στο 3-1 και η ομάδα του Εμπίντ θα είχε 3 ευκαιρίες για την πρόκριση. Βέβαια εκεί ανέλαβε δράση ο τεράστιος Καουάι Λέοναρντ, όπου με 39 πόντους και 14 ριμπάουντ ισοφάρισε τη σειρά.

Η καλαθάρα πρόκρισης του Λέοναρντ

Οι ημιτελικοί περιφέρειας οδογήθηκαν σε Game 7, εκεί όπου οι Σίξερς ισοφάρισαν σε 90-90 με το καλάθι του Μπάτλερ, 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Όμως για ακόμη μια φορά ο serial killer που ακούει στο όνομα Καουάι Λέοναρντ… σκότωσε τους αντιπαλους του. Πήρε την ευθύνη και έστειλε τη μπάλα…. βασανιστικά στο καλάθι των Σίξερς, τρελαίνοντας στο Τορόντο, στο μεγαλύτερο καλάθι της ιστορίας του μέχρι το επόμενο. Οι Ράπτορς επιβιώναν από μια σειρά-θρίλερ και έδειχναν να αντέχουν στα δύσκολα.

Το ματς των 2 παρατάσεων με τους Μπακς

To απόλυτο θρίλερ των τελικών Ανατολής ήρθε στο Game 3. Oι Ράπτορς βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο πριν το ματς, αφού οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο πήραν προβάδισμα με 2-0. Οι 2 ομάδες έδειξαν ανήμπορες να καθαρίσουν το ματς και έτσι αυτό οδηγήθηκε σε 2η παράταση. Εκεί ο Klaw πήρε πάλι την ομάδα του από το χεράκι και με κρίσιμα καλάθια της επέτρεψε να πάει στο 2-1. Οι Ράπτορς νίκησαν με 118-112 και ο Καουάι μέτρησε 36 πόντους.

Σιάκαμ καρφώνει και break

Οι Καναδοί πήραν το Game 4 και πήγαν αποφασισμένοι στο 5ο ματς της σειράς για το break. Και τα κατάφεραν. Δεν πτοήθηκαν από την ισοφάρισή για το 93-93, 2:30 για το τέλος. Με το σκορ στο 100-97, οι Μπακς δεν πρόλαβαν να κάνουν φάουλ, ο Σιάκαμ κάρφωσε ανενόχλητος στα 16 δευτερόλεπτα και υπέγραψε το break. O Λέοναρντ έκανε ξανά θραύση με 37 πόντους και οι Ράπτορς άγγιζαν την πρόκριση.

Επιστροφή από το -15 και στους τελικούς για 1η φορά

Το Game 6 έγινε θρίλερ στο τέλος, με τον Σιάκαμ να κάνει το 97-92, 2 λεπτά πριν τη λήξη. Ο Λόπεζ έκανε το 97-94, όμως ο Σιακάμ έβαλε 1/2 βολές, οι Ράπτορς πήραν το επιθετικο ριμπάουντ στα 7 δευτερόλεπτα, ο Λέοναρντ έβαλε τις βολές και το Τορόντο έγραψε ιστορία.

Οι Καναδοί μετά από αμέτρητες αποτυχίες τα προηγούμενα χρόνια, πέταξαν από πάνω τους την ταμπέλα του loser, νίκησαν 4 σερί φορές την κορυφαία ομάδα της regular season και έκλεισαν το εισιτήριο για τους τελικούς.

Βreak το καλημερά στην έδρα των πρωταθλητών

Αρκετοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για εύκολο πρωτάθλημα των Ουόριορς, αλλά οι Καναδοί μπήκαν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν την μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής τους. Η ομάδα του Νερς έφυγε με το διπλό 118-109, δείχνοντας τα δόντια της σε μια ομάδα που μετρούσε 3 πρωταθλήματα τα 4 τελευταία χρόνια μέχρι τα φετινά playoffs.

O Nτουράντ που βγήκε οριστικά off

Μπορεί να έλειπε από το Game 5 με τους Ρόκετς, αλλά η επιστροφή του KD στο Game 5 των τελικών έδωσε ελπίδα στους Ουόριορς. Ξεκίνησε ζεστός, έδωσε ώθηση την ομάδα του, όμως για ακόμη μια φοά στάθηκε άτυχος. Σε μια προσπάθεια του κόντρα στον Ιμπάκα, υπέστη ρήξη αχίλλειο στο δεξί του πόδι και έτσι η σεζόν τελείωσε για αυτόν, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Ουόριορς. Ο MVP των τελικών του 2017 και το 2018, αλλά και κορυφαίος σκόρερ των φετινών playoffs, είχε μπει στα πιτς. Μπορεί οι Ουόριορς να συσπειρώθηκαν και να πήραν δύσκολα το Game 5, αλλά τελικά η απουσία του Ντουράντ θα φαινόταν πολύ περισσότερο στο επόμενο ματς.

Ρήξη χιαστού ο Κλέι

Οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον πάλευαν μόνοι τους σε όλη τη σειρά με τους Ουόριορς, αφού ο Ντουράντ μπόρεσε να βοηθήσει μόλις για λίγα λεπτά στο Game 3, ακόμα και αν οι περισσότεροι πίστευαν πως δεν ηταν έτοιμος να παίξει, αλλά θυσιάστηκε για την ομάδα. Ο Κλέι πήγε για κάρφωμα, όμως προσγειώθηκε άτσαλα στο αριστερό γόνατο και υπέστη ρήξη χιαστού. Ακόμα ένα σοκ για τους Ουόριορς, οι οποίοι έδειχναν έτοιμοι να παραδοθούν στους Ράπτορς.

Ο Σιάκαμ το έβαλε, ο Κάρι το έχασε, ο Γκριν θύμισε Ουέμπερ.

Ο Σιάκαμ αν και άμαθος από τελικούς, πήρε τη μπάλα και με περίσσιο θράσος έκανε το και το 111-108, 28 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ο Κάρι έβαλε 2 βολές, ο Γκριν έκανε λάθος και οι Ουόριορς είχαν την ευκαιρία να κλέψουν το ματς. Όμως ο Κάρι αστόχησε σε ένα σουτ που συνήθως βάζει και στη συνέχεια της φάσης ο Γκριν έιπε να θυμίσει Ουέμπερ σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας του. Βούτηξε για τη μπάλα, πήρε την κατοχή, όμως ζήτησε timeout, ενώ δεν είχε. Τεχνική ποινή, βολές ο MVP Καουάι και αντίο πρωτάθλημα για τους Ουόριορς. Οι Ράπτορς μετά από ένα ταξίδι με τόσες δυσκολίες, τόσες στιγμές που έκοψαν την ανάσα, έφτασαν τελικά στην Γη της Επαγγελίας, στον θρόνο του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου.

 

Τελευταία Νέα