Παγωτό! Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι!

Μιχάλης Τσαμπάς
Παγωτό! Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι!

bet365

Στα «μαθητικά μας χρόνια» (αυτά που σωστά η Άννα Βίσση λέει πως δεν τα αλλάζει με τίποτα) η υπόθεση παγωτό ήταν μια ιεροτελεστία. Το G-Weekend εξηγεί γιατί αυτό ισχύει και «σήμερα»!

Για τους περισσότερους η 25η Μαρτίου ήταν η κομβική μέρα όπου άνοιγε με κάθε επισημότητα η περίοδος για αυτή την γλυκιά απόλαυση. Αμέσως μετά την παρέλαση κι αφού η μέρα το επέτρεπε τρέχαμε στο πιο κοντινό ψυγείο και... βουτούσαμε μέσα. Ποιος δεν θυμάται εκείνα τα ψυγεία των 80ς όπου δεν υπάρχει τζάμι από πάνω για να διαλέγουμε, παρά μόνο δύο μικρά μαύρα πορτάκια, οπότε με δυσκολία έπρεπε να ανακαλύψουμε την αγαπημένη μας γεύση.

Και κάπως έτσι ξεκινούσε το μέτρημα. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε... δέκα... είκοσι... τριάντα. Κάπου εκεί χάνονταν το μέτρημα. Στους καυτούς μήνες του καλοκαιριού ξεχνούσαμε πόσα είχαμε φάει και έτσι την ώρα που τα λέγαμε με τα φιλαράκια μας, δεν χάναμε την ευκαιρία να τα φουσκώσουμε και λίγο. «Εγώ έφαγε ήδη 200. Εσύ πόσα;» βάζοντας τον «κολλητό» μας να βάλει την δική του απαραίτητη... σάλτσα ώστε να μην φανεί κατώτερος των προσδοκιών!

Το κεφάλαιο «παγωτό» έχει εξελιχθεί πάρα πολύ στο πέρασμα των χρόνων. Ένα πράγμα μόνο δεν έχει αλλάξει. Η λατρεία μας γι'αυτά. Λατρεία που δεν ξεχωρίζει από εποχές και ηλικίες. Μόνο οι γεύσεις διαφέρουν, αφού ο καθένας έχει την δική του... εκλεκτή γεύση και δεν χάνει την ευκαιρία να την απολαμβάνει. Αυτή την ευκαιρία που κανείς μπορεί να αδράξει κι από το www.akispetretzikis.com.

O No1 οδηγός συνταγών στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην έχει τις προτάσεις του όσο αφορά τα παγωτά και το G-Weekend Journal σας τις μεταφέρει. Άλλωστε πλέον ο καιρός... έστρωσε, η «τρέλα» του Μαϊου με τις βροχές και το χαλάζι ανήκει στο παρελθόν, οι υψηλές θερμοκρασίες είναι εδώ και δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό από ένα χορταστικό και γευστικό παγωτό.

ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΑΚΗΣ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ GUINNESS. MAΘΕ ΤΟ ΠΩΣ

Όπως συμβαίνει και με τις συνταγές των φαγητών, έτσι και στην περίπτωση των παγωτών, ο Ακης Πετρετζίκης δεν θα σου... προσφέρει τα «γνωστά». Τα καθιερωμένα. Το πάει ένα βήμα παραπέρα. Ή μάλλον πολλά βήματα παραπέρα ώστε να σου προτείνει το παγωτό με τυρί κρέμα, το οποίο μπορείς εύκολα να φτιάξεις και να το γευτείς σε κάτι παραπάνω από μία ώρα.

Αν αναζητάς όχι μόνο την γεύση, αλλά και την εικόνα τότε το γρήγορο παγωτό μπανάνας θα σε αποζημιώσει σε κάθε περίπτωση και παράλληλα θα εντυπωσιάσει όλους όσοι θα τους το προσφέρεις. Τρομερή γεύση, υπέροχα χρώματα και συνολικά μια όμορφη εικόνα!

Φυσικά και οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να βρουν αυτό που αναζητούν κάνοντας κλικ στο www.akispetretzikis.com.

To παγωτό μπισκότο σε ξυλάκι με την κουβερτούρα και τα τριμμένα φουντούκια θα... απογειώσει τον ουρανίσκο σου.

Όμως, κακά τα ψέματα! Το παγωτό είναι γλυκιά αμαρτία, που πολλές φορές την απολαμβάνουμε με τύψεις που συνοδεύονται με την φράση «ρε γαμώτο τρώω παγωτό και να δω πως θα βάλω μαγιό στην παραλία». Πλέον μην σκας. Προνοήσαμε και γι' αυτό.

Ώστε η απόλαυση να μην συνιστά πλέον... αμαρτία και ενοχή. Το light παγωτό με τρία υλικά θα σου διώξει μακριά πλέον κάθε σκέψη που πιθανότατα είχες να στερηθείς το αγαπημένο σου παγωτό για να μην «βάλεις» κιλά!

Οπότε δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω από μια καλή απόλαυση.



 

Τελευταία Νέα