«Ποιος να μας το 'λεγε πριν 8 χρόνια ότι θα παίζαμε στο Europa League»!

«Ποιος να μας το 'λεγε πριν 8 χρόνια ότι θα παίζαμε στο Europa League»!

bet365

Ο τερματοφύλακας της ομάδας του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Γουίλ Φιούλερ, μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal για την ιστορική συμμετοχή της ομάδας των φοιτητών στα προκριματικά του Europa League και στέλνει το μήνυμα για όσους πιστεύουν ότι... δεν γίνονται θαύματα.

Ίντερ - Έμπολι με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Την πρώτη φορά, το 2017, δεν τα κατάφεραν. Έγιναν γνωστοί, έκαναν τον βρετανικό Τύπο ν' ασχοληθεί με την προσπάθεια που κατέβαλε το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ για την ιστορικής σημασίας συμμετοχή στο Europa League, αλλά η ομάδα έμεινε στα δημοσιεύματα ως «οι φοιτητές που έφτασαν κοντά στο όνειρο...».

Την αμέσως επόμενη σεζόν, είδαν ξανά την πηγή με το γάργαρο νερό να τρέχει, έτοιμο για να το απολαύσουν. Πάλι, όμως, η κατάληξη ήταν αρνητική. Πάλι, όμως, οι φοιτητές δυνάμωσαν και έκαναν κι αυτή την ήττα κάτι παραπάνω από διδακτική.

Την τρίτη – και μάλιστα – διαδοχική φορά, δεν θα δέχονταν τίποτε άλλο πέρα από την πρόκριση. Έπρεπε και ήθελαν να είναι αυτοί που θα χαμογελούσαν στο φινάλε. Ήθελαν να μείνουν στην ιστορία. Ήθελαν να γίνουν οι φοιτητές που εκπλήρωσαν το όνειρο κι όχι εκείνοι που απλά έζησαν ένα παραμύθι δίχως happy end.

Το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο περήφανο αυτές τις μέρες.

Η ποδοσφαιρική του ομάδα, κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία, στα προκριματικά του Europa League, στο Preliminary Round.

Μαζί τους, οι Barry Town και Connah's Quay Nomads θα βρεθούν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τους Nomads να περνούν απευθείας στον πρώτο προκριματικό γύρο.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, ξέρουν ότι στις 27 Ιουνίου και τις 4 Ιουλίου θα πρέπει να δώσουν τις πρώτες «μάχες» της ιστορίας του Cardiff Met στο Europa League. Και προς το παρόν θα προσπαθήσουν ν' απολαύσουν τις στιγμές, περιμένοντας την κλήρωση της 11ης Ιουνίου. Τότε είναι που θα μάθουν ποια θα είναι η αντίπαλός τους, από τις Jeunesse Esch (Λουξεμβούργο), ΝSI Runavik, KI Klaksvik (Νήσοι Φερόε), Europa (Γιβραλτάρ), Sant Julia (Ανδόρρα) και Tre Fiori (Σαν Μαρίνο).

«Έφτασαν τα νέα μέχρι και την Ελλάδα ε; Είναι πραγματικά κάτι εκπληκτικό για εμάς. Ένα απίστευτο επίτευγμα για τους παίκτες, το staff, τους υποστηρικτές της ομάδας και το κλαμπ. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο εδώ και 8 σεζόν έχοντας καταφέρει να φτάσουμε σε τρεις κατακτήσεις πρωταθλημάτων μέχρι να βρεθούμε στην Welsh Premier League και είναι απίστευτο που το επόμενο βήμα που θα κάνουμε θα είναι στο Europa League» δήλωσε στο Gazzetta Weekend Journal ο τερματοφύλακας, με σπουδές στο κομμάτι της Αθλητικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, Γουίλ Φιούρελ, ο οποίος ασχολείται και με την εκπαίδευση και ποδοσφαιρική προπόνηση μικρότερων τμημάτων.

Ο 25χρονος γκολκίπερ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση της ομάδας των φοιτητών στο Preliminary Round του Europa League. Έπιασε τρία πέναλτι (!) στη διαδικασία από την οποία κρίθηκε ο τελικός των playoffs της Welsh Premier League κόντρα στην Bala Town! Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, σημειώθηκε το 3-1 στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης ξέσπασε σε λυγμούς. «Ήταν μια μοναδική στιγμή, συναισθηματική... Τα δάκρυα αυτά ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια και ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι μετά τη δύσκολη νίκη που πήραμε με τη Bala Town» σχολίασε για τα δάκρυα που έκρυβαν προσπάθειες και κόπους πολλών ετών, όμως παράλληλα, περιείχαν αυταπάρνηση και πείσμα για να πετύχει το στόχο του μαζί με τους συμπαίκτες του.

Οι φοιτητές του Cardiff Met, συνήθιζαν να πληρώνουν για τον εξοπλισμό τους αλλά και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα που προέκυπταν ώστε ν' αγωνίζονται με τιμή για τη φανέλα του Πανεπιστημίου τους. Με την παρουσία στα προκριματικά του Europa League, εξασφάλισαν κι ένα μπόνους 220.000 ευρώ, ποσό που θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα, ειδικά για το ταξίδι που θα χρειαστεί να κάνει.

«Ξέρουμε ότι στα προκριματικά θα κοντραριστούμε με πολύ δυνατές ομάδες. Το μοναδικό σίγουρο είναι ότι θα τα δώσουμε όλα και θα παλέψουμε κόντρα σε κάθε εμπόδιο που θα έρθει στο δρόμο μας. Θα είναι δύο παιχνίδια και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε...» είπε χαρακτηριστικά ο Φιούλερ στο Gazzetta Weekend Journal και εννοείται ότι δεν τον ενοχλεί καθόλου που... δεν θα μπορεί να προγραμματίσει με άνεση τις καλοκαιρινές του διακοπές με τη σύντροφό του. Άλλωστε, μια φορά ζεις κάτι τέτοιο, όπως είναι η ευρωπαϊκή συμμετοχή με μια... φοιτητική ομάδα, εκπροσωπώντας το βρετανικό έθνος! «Οι διακοπές μας είναι θέμα που βάζουμε πλέον σε αναβολή, όμως θα έχουμε ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης. Άλλωστε πρέπει ν' απολαύσουμε και τους καρπούς των κόπων μας με αυτή την πρόκριση. Έπειτα θα επιστρέψουμε στο γήπεδο να δουλέψουμε για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την πρόκληση που θα έχουμε μπροστά μας...» ήταν τα λόγια του.

Η προσπάθεια αυτών των παιδιών, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη πως όταν κάπου γίνεται σωστή δουλειά και οι συμμετέχοντες σε ένα πλάνο παλεύουν καθημερινά με τον ίδιο ζήλο και μόχθο για την επιτυχία, φροντίζοντας να μαθαίνουν από τα στραβά αποτελέσματα, τότε ο δρόμος θα οδηγήσει σε κάτι πολύ καλό. Αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει και ο Γουίλ Φιούρελ, μέσω του GWJ:

«Αν μας έλεγε κάποιος πριν από 8 σεζόν που βρισκόμασταν στη Welsh League Division 3 ότι μια μέρα θα καταφέρναμε να φτάσουμε μέχρι και στο Europa League, δεν νομίζω ότι θα τον πίστευε κανείς από την ομάδα. Το μυστικό είναι να δουλεύεις σκληρά, σωστά, να έχεις όραμα και πίστη σε αυτό που κάνεις. Τότε θα πετύχεις τους στόχους σου...».

 

Τελευταία Νέα