O «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» για Γιουνάιτεντ, Ρονάλντο και Ελλάδα!

O «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» για Γιουνάιτεντ, Ρονάλντο και Ελλάδα!

bet365

Ο θρυλικός «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», Ρόμπερτ Πάουελ μίλησε στο G-Weekend για την αγαπημένη του Γιουνάιτεντ και την εικόνα θλίψης που παρουσιάζει, τους Σερ Άλεξ, Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και την ταινία που γυρίζεται στη Σαλαμίνα!

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» θεωρείται ως η πιο πετυχημένη μεταφορά του Θείου Δράματος στη μικρή οθόνη. Πρόκειται για την διαχρονικά κορυφαία θρησκευτική σειρά, ένα αριστούργημα της έβδομης τέχνης κάτι που οφείλει εν πολλοίς στην καθηλωτική ερμηνεία του Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος υποδύθηκε με τέτοια πειστικότητα τον Ιησού Χριστό σε σημείο ακόμη και σήμερα ο 74χρονος ηθοποιός να αντιμετωπίζεται από τους πιστούς ως θεάνθρωπος.

Ο τρόπος με τον οποίο ο μάστορας του ιταλικού κινηματογράφου, Φράνκο Τζεφιρέλι μετέφερε το 1977 την μορφή του Ιησού Χριστού μέσω του Ρόμπερτ Πάουελ είχε ως συνέπεια ο τελευταίος να ταυτιστεί με τον ρόλο του και άθελα του να καθιερωθεί η φιγούρα του Υιού του Θεού μέσα από τα χαρακτηριστικά του Βρετανού ηθοποιού. Τα τεράστια γαλανά μάτια, τα οποία ο μεγάλος πρωταγωνιστής κρατούσε διαρκώς ανοικτά (ουσιαστικά τα ανοιγόκλεισε μόλις μια φορά), το απλανές βλέμμα, η μακριά κώμη, ο τρόπος ομιλίας, δημιούργησαν ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τον σπουδαίο πρωταγωνιστή.

Ο Πάουελ ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό σε σημείο η φιγούρα του να βρίσκεται σε εκκλησίες, σε θρησκευτικά έντυπα και σε ιερούς χώρους, ενώ ο ίδιος δεν κρύβει την αμηχανία του, όταν ιερείς αλλά και πιστοί φιλούν το χέρι του και γονατίζουν μπροστά του.

«Δεν είμαι ο Ιησούς Χριστός. Είμαι απλά ένας ηθοποιός, ένας Βρετανός κωμικός. Έχω κουραστεί να βλέπω τις φωτογραφίες μου σε ιερούς χώρους λατρείας. Απλά παίζω σε ταινίες για να εξασφαλίσω προς το ζην. Κάψτε τις φωτογραφίες μου και λατρέψτε μόνο τον αληθινό Θεό. Είμαι απλά ένας ηθοποιός», τονίζει ο Πάουελ.

Η εξωπραγματική ερμηνεία του ως Ιησούς Χριστός αποδόθηκε από πολλούς ως αποτέλεσμα θείας και υπερβατικής παρέμβασης και καθοδήγησης, αφού ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» έδειχνε σεληνιασμένος και σε απόλυτη έκσταση ξεπερνώντας τις προσδοκίες του μονίμως απαιτητικού Τζεφιρέλι.

Τα 371 λεπτά της σειράς χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να γυριστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Ιταλός σκηνοθέτης.

Ο διάσημος ηθοποιός και ακραιφνής φιλέλληνας Ρόμπερτ Πάουελ την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε με προορισμό την Σαλαμίνα προκειμένου να πάρει μέρος στα γυρίσματα μιας ταινίας που παρουσιάζει άγνωστα περιστατικά Βρετανών και Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Τζο, πιλότου της RAF, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα. Το υλικό της ταινίας είναι αποτέλεσμα έρευνας των εκπαιδευτικών Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και Στέλιου Καθαρού, που από το 2002 συγκέντρωναν στοιχεία και προσωπικά αντικείμενα του Βρετανού πιλότου, προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στην ταινία με κάθε λεπτομέρεια.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια και το σενάριο επιμελείται ο γνωστός σκηνοθέτης, δημιουργός πληθώρας ιστορικών ντοκιμαντέρ κ. Φώτης Κωνσταντινίδης ο οποίος συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Βρετανό ηθοποιό.

Το G-Weekend συνάντησε στη Σαλαμίνα τον δημοφιλή ηθοποιό, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από εκατοντάδες θαυμαστές του.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ εκτός από την υποκριτική έχει ένα άλλο μεγάλο πάθος. Το ποδόσφαιρο και δη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αποκαρδιωτική εικόνα των «κόκκινων διαβόλων» τον έχει απογοητεύσει ωστόσο σε σημείο να μην έχει το κουράγιο να παρακολουθήσει την αγαπημένη ομάδα του.

«Υποστηρίζω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχεδόν σε ολόκληρη την ζωή μου, από ηλικία 7 ετών. Στην παρούσα φάση όμως είμαι σε απόγνωση με την ομάδα. Έχω φτάσει σε σημείο να μην παρακολουθώ καν τα παιχνίδια της Γιουνάιτεντ στην τηλεόραση. Τα μαγνητοσκοπώ και αν νικήσουμε τότε τα βλέπω. Εάν χάνουμε τότε νιώθω χαρούμενος που δεν έχασα τον χρόνο μου να μας βλέπω να προσθέτουμε άλλη μια ήττα. Πλέον χάνουμε συνεχώς».

Ο Άγγλος ηθοποιός τονίζει πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι μοναδικός και είναι αδύνατος να τον διαδεχθεί κάποιος συνάδελφος του επάξια.

«Κανείς δεν είναι σαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι μοναδικός. Είναι φίλος μου και είναι μοναδικός. Κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Όλοι προσπαθούν αλλά κανείς δεν μπορεί να τα πετύχει. Δεν μπορούμε ούτε στο Champions League να προκριθούμε. Το μόνο που κάνουμε είναι να χάνουμε».

Ο αρχικός ενθουσιασμός με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έδωσε την θέση της στον σκεπτικισμό και τις αμφιβολίες.

«Περίμενα με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πως θα αλλάξει κάτι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πλέον δεν είμαι βέβαιος πως αυτό μπορεί να συμβεί».

Ο Ρόμπερτ Πάουελ μίλησε στο G-Weekend Journal και για τον τελικό του Champions League.

«Έμαθα εδώ στην Ελλάδα τα νέα, πως η Λίβερπουλ απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League. Είμαι έκπληκτος. Νομίζω πως αξίζουν να κατακτήσουν ξανά το Champions League. Το Λίβερπουλ βρίσκεται κοντά στο μέρος που γεννήθηκε και την υποστηρίζω στον τελικό».

Σε ότι αφορά το δίλημμα Ρονάλντο-Μέσι ο κινηματογραφικός Ιησούς ψηφίζει... CR7!

«Είμαι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πολύ καλός, όχι όμως ως χαρακτήρα, η σαν τύπο, αλλά ως ποδοσφαιριστής. Είναι πιο ψυχαγωγικός από τον Μέσι στα ματς. Είναι πιο καταλυτική η παρουσία του στο γήπεδο και τον προτιμώ».

Ο πολύπειρος ηθοποιός παράλληλα αναφέρθηκε στην αγάπη του για την Ελλάδα, την ελληνική ιστορία, αλλά και πως δέχθηκε να πάρει μέρος στην παραγωγή της ταινίας.

«Πολύ προτού έρθω στην Ελλάδα είχα μελετήσει την αρχαία ελληνική ιστορία. Γνωρίζω την Σαλαμίνα για όσα είχαν συμβεί εδώ πριν από 2.500 χρόνια. Από την μία πλευρά ήταν ο Ξέρξης και από την άλλη ο Θεμιστοκλής. Ο Φώτης Κωνσταντινίδης είναι στενός φίλος μου και έχουμε δουλέψει μαζί πολλές φορές. Τα πράγματα ήταν απλά. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Φώτη όπου μου ζήτησε να έρθω για λίγες μέρες προκειμένου να γυρίσουμε μια ταινία. Δεν θα αλλάξει η καριέρα μου με αυτή την ταινία.

Μου προσφέρθηκε διαμονή στη Σαλαμίνα, ένα μέρος που δεν είχα επισκεφθεί. Έχω έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές, αλλά όχι στη Σαλαμίνα. Όταν ένας φίλος με καλεί και έχω ελεύθερο χρόνο γιατί όχι; Ξέρω πως είμαι ευπρόσδεκτος. Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα το γνωρίζω αυτό. Πρόκειται για μια ωραία ιστορία, ο Φώτης είναι φίλος και αγαπώ την Ελλάδα. Δεν ήταν δύσκολο να δεχθώ να έρθω. Είμαι εδώ μόλις 24 ώρες, αλλά αισθάνομαι πως βρίσκομαι πολύ περισσότερο γιατί δουλεύαμε όλη μέρα».

Ο Στέλιος Καθαρός, ο φιλόλογος που εδώ και 17 χρόνια θεωρεί ως ζήτημα τιμής την μεταφορά της ανθρώπινης ιστορίας που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, στη μεγάλη οθόνη έχοντας την πολύτιμη αρωγή της επίσης εκπαιδευτικού και υποψήφιας Νομαρχιακής Συμβούλου Νήσων Π. Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Νέα Αρχή, Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη συγκλόνισε παρουσιάζοντας στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου το δακτυλίδι του πιλότου της RAF.

«Όλα ξεκίνησαν από τους πρωταγωνιστές της αληθινής ζωής. Εκείνους που στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής ύψωσαν ανάστημα. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2001, η γιαγιά μου, μου εξιστόρησε μια ιστορία και μου αποκάλυψε το δικό της καλά κρυμμένο μυστικό και έτσι το ταξίδι της έρευνας ξεκίνησε. Σήμερα 96 ετών πια νιώθει δικαιωμένη με την ιστορία της στα πέρατα της Γης. Της το είχε υποσχεθεί. Με το θάρρος της αποτελεί για μένα πρότυπο ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Καθαρός.

 

Τελευταία Νέα