Ατματσίδης: «Η ΑΕΚ έχει πάντα δίψα για κατάκτηση τίτλων»!

Ατματσίδης: «Η ΑΕΚ έχει πάντα δίψα για κατάκτηση τίτλων»!

bet365

Ο Ηλίας Ατματσίδης μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal για τη δίψα της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και τονίζει ότι τέτοια ματς τα παίρνει η ομάδα που θα δείξει το μεγαλύτερο πάθος και την περισσότερη δύναμη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ηλίας Ατματσίδης έχει κατακτήσει στην καριέρα του τέσσερα Κύπελλα ως τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Στον τελικό του 1997 μάλιστα το δικό του εύστοχο πέναλτι στη διαδικασία είχε χαρίσει στην Ένωση το τρόπαιο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αμέσως μετά την επίτευξή του, ο Ατματσίδης είχε τρέξει με πάθος στους οπαδούς της Ένωσης στο πέταλο του Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσουν μαζί. Αυτό το πάθος και την ψυχική δύναμη θέλει να δει ο ίδιος από τους παίκτες της ΑΕΚ το Σάββατο στον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς όπως εξηγεί στο Gazzetta Weekend Journal, είναι αυτό που θα υπερισχύσει για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

«Σε έναν τελικό αυτό που υπερισχύει είναι η δύναμη και το πάθος. Η ομάδα που το θέλει περισσότερο και είναι πιο παθιασμένη στον αγωνιστικό χώρο θα έχει το πλεονέκτημα. Φυσικά λαμβάνεται υπόψη και η εμφάνιση των παικτών, αλλά νομίζω ότι το πάθος, η δύναμη και αυτοσυγκέντρωση είναι τα στοιχεία εκείνα που κρίνουν τέτοια ματς. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που βασίζεται στο σύνολο, όμως θα παίξει ρόλο και η εμφάνιση συγκεκριμένων παικτών, η βραδιά στην οποία θα βρεθούν και θα καθορίσουν το ποια από τις δύο ομάδες θα κυριαρχήσει», υπογραμμίζει ο Ατματσίδης.

Η Ένωση όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο του Κυπέλλου, κάτι που είχε παραδεχθεί και ο Μανόλο Χιμένεθ. Αυτή η δίψα, σύμφωνα με τον Ατματσίδη, μετράει πολύ σε τέτοια παιχνίδια, και όπως υποστηρίζει είναι ένα στοιχείο που η ΑΕΚ το διαθέτει έτσι κι αλλιώς στο DNA της.

«Θεωρώ πως η ΑΕΚ έχει πάντα αυτή τη δίψα για τίτλους και πρωταθλήματα. Μόλις πέρυσι άλλωστε κατέκτησε το πρωτάθλημα. Σίγουρα αυτή η δίψα και το πάθος από την πλευρά των παικτών αποτελεί αβαντάζ για μια ομάδα που τα διαθέτει σε έναν τελικό και στην ΑΕΚ υπάρχει μεγάλο κίνητρο από τη στιγμή που οι παίκτες γνωρίζουν ότι φέτος το πρωτάθλημα χάθηκε νωρίς», αναφέρει ο Ατματσίδης.

Οι κιτρινόμαυροι έχοντας μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου από τον Νοέμβριο θέλουν πολύ το Κύπελλο για να σώσουν τη χρονιά. Μια ενδεχόμενη κατάκτηση, όπως τονίζει ο Ατματσίδης, θα γλυκάνει τη σεζόν, χωρίς όμως να κρύβεται κανένας από τα λάθη που έγιναν.

«Αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Η ΑΕΚ είχε μια καλή σεζόν από την άποψη ότι κατάφερε να αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League. Όμως αυτό είχε και συνέπειες, μαζί με την αφαίρεση βαθμών, αλλά και κάποια εσωτερικά θέματα που δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα να μείνουμε εκτός διεκδίκησης του τίτλου νωρίς, κάτι που δεν περιμέναμε. Αλλά από την άλλη εμείς πάντα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας.

Σίγουρα ένας τίτλος στο τέλος αφήνει μια γλυκιά γεύση. Αποτελεί άλλωστε επιβράβευση του ιδρώτα και του κόπου των παικτών. Μακάρι και το εύχομαι η ΑΕΚ να είναι αυτή που θα πανηγυρίσει στο τέλος το Κύπελλο. Η ΑΕΚ προέρχεται από δύο σερί χαμένους τελικούς απέναντι στον ΠΑΟΚ και αυτήν την τρίτη φορά θα πρέπει να επικρατήσει. Δεν το λέω εκδικητικά, αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά και να αποδείξει με την εμφάνισή της ότι το αξίζει απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Η απόφαση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού να μην δοθούν εισιτήρια στους οπαδούς των δύο ομάδων είναι κάτι που στενοχωρεί τον πρώην τερματοφύλακα της Ένωσης, ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί στα λεγόμενά τους και να μην δυναμιτίζουν το κλίμα.

«Με στενοχωρεί το γεγονός αυτό. Αλλά από την άλλη θυμόμαστε και τα γεγονότα που συνέβησαν και στον περσινό τελικό. Προσωπικά εγώ είμαι κάπου στη μέση. Όλοι μας έχουμε την ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση και για το γεγονός ότι δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία. Από τη μία λοιπόν με λυπεί το ότι ο τελικός θα γίνει μπροστά σε άδειες εξέδρες, αλλά από την άλλη με στενοχωρεί ότι ανάμεσα στους φιλάθλους υπάρχει τέτοιο μίσος και τέτοια έχθρα.

Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας και να μην βγαίνει τέτοιο δηλητήριο, ειδικά ανάμεσα σε δύο προσφυγικές ομάδες. Βέβαια η ΑΕΚ από τη μεριά της δεν έχει κάνει τίποτα που να προκαλεί, αλλά όλοι μας οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι λέμε».

 

Τελευταία Νέα