Ζουμπουλάκης, ένας μαχητής που δεν τα παράτησε ποτέ! (pics & vids)

Ζουμπουλάκης, ένας μαχητής που δεν τα παράτησε ποτέ! (pics & vids)

bet365

Μετά από περιπέτεια τριών ετών ο Άγγελος Ζουμπουλάκης επέστρεψε, αναδείχθηκε πρωταθλητής με το Αιγάλεω έχοντας γεμάτη σεζόν και μέσω του GWJ περιγράφει όσα πέρασε από τα σοβαρά χειρουργεία μέχρι να φτάσει να πατήσει και πάλι γερός στα πόδια του!

Υπάρχει άραγε κάτι πιο δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή από έναν σοβαρό τραυματισμό; Όποιον κι αν ρωτήσουμε θα μας πει το ίδιο: Όχι! Πόσο μάλλον όταν βλέπεις όλο τον κόσμο να... γκρεμίζεται από μπροστά σου σε μια μέρα που υπό κανονικές συνθήκες θα έπινες τον καφέ σου στην υπέροχη Κέρκυρα!

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα το 2016 για τον Άγγελο Ζουμπουλάκη... Εκείνη την σεζόν αγωνιζόταν στην Κέρκυρα, με τους «Φαίακες» να πανηγυρίζουν στο τέλος της χρονιάς την επιστροφή τους στη Super League, με τον 27χρονο τότε ποδοσφαιριστή όμως να θυμάται πλέον πιο έντονα την ημέρα που το ρεπό έγινε προπόνηση...

Σε εκείνη την... καταραμένη για τον ίδιο προπόνηση, σε μια φάση σε μικρούς χώρους υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο. Όπως εξομολογείται ο ίδιος στο GWJ για εκείνη τη στιγμή «κατάλαβα με την μία πως είχα πάθει ζημιά, αλλά από την ομάδα θεώρησαν πως δεν ήταν κάτι σοβαρό». Όσο περνούσαν οι ώρες όμως το γόνατο πρηζόταν και ο ποδοσφαιριστής πήγε για μαγνητική. Εκεί φάνηκαν όλα και είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του γιατρού, τα οποία μας μεταφέρει ο ίδιος. «Μου τηλεφώνησε και μου είπε “πως το κατάφερες αυτό; Τέτοια πράγματα βλέπουμε μόνο από τροχαία, τα έχεις σπάσει όλα», ήταν τα λόγια του γιατρού κι από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ο... Γολγοθάς του Έλληνα μπακ.

Ρήξη μηνίσκου, ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και τα χειρουργεία άρχιζαν... Μετά το πρώτο χειρουργείο ο ίδιος μας λέει πως «η αποκατάσταση πήγε πολύ καλά, αγωνίστηκα 15-20 λεπτά την τελευταία αγωνιστική, αλλά δεν ένιωθα καλά, όμως πίστευα πως με την προετοιμασία θα φτιάξει και θα δυναμώσει». Τελικά αυτό δεν γίνεται κι ο Άγγελος παίρνει την απόφαση να κατέβει επίπεδο και να βρεθεί στη Γ' Εθνική με την φανέλα του Εργοτέλη.

Νέα γκαντεμιά σε προπόνηση και η αλλαγή της... αναγέννησης!

Στην Κρήτη είδε τον... εφιάλτη να ζωντανεύει και πάλι. Σε μια προπόνηση με τους Κρητικούς, ένιωσε κάτι στο γόνατο κι είχε κοπεί ο ήδη πειραγμένος μηνίσκος με αποτέλεσμα να μπει στο χειρουργείο με τον ίδιο να λέει στο GWJ: «Από τον χιαστό που έπαθα είχαν κοπεί κομμάτια μηνίσκου, το ράψαμε για να σωθεί, αλλά τελικά κόπηκε». Ωστόσο και μετά από το δεύτερο αυτό χειρουργείο ο Άγγελος δεν αισθανόταν σταθερό το γόνατό του κι εκεί πήρε την απόφαση να αλλάξει γιατρό και φυσικοθεραπευτή, κάτι που όπως φάνηκε αποδείχθηκε σωτήριο.

«Άλλαξα γιατρό και φυσικοθεραπευτή. Ξεκίνησα στον Λευτέρη Παυλίδη που τον γνώριζα από 16 χρονών, είμαστε σχεδόν 14 χρόνια μαζί. Κάναμε ραντεβού με διάφορους γιατρούς και καταλήξαμε στον Ανδρέα Καραγιάννη. Τον εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή, ήθελε πολύ να αναλάβει αυτό το περιστατικό γιατί ήταν κάτι ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον. Μου είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως ίσως χρειαστεί διπλό χειρουργείο που σήμαινε πως θα κάναμε μια διόρθωση την πρώτη φορά και μετά από ένα διάστημα θα κάναμε έναν καινούριο χιαστό από την αρχή», μας λέει ο ίδιος για την μεγάλη αλλαγή που του έσωσε την καριέρα.

Ο ίδιος θεώρησε πως μετά από έξι ώρες θα είχαν γίνει και τα δύο χειρουργεία, κάτι που δεν συνέβη κι ακόμα ακούγεται να το λέει με ένα παράπονο! «Έξι ώρες το πρώτο χειρουργείο, νόμιζα πως είχαν γίνει και τα δύο χειρουργεία! Δύο μήνες ήμουν με πατερίτσες χωρίς να πατάω το πόδι μου κάτω και μετά έκανε ενδυνάμωση για να μπω για το δεύτερο χειρουργείο σε 7 μήνες αν ήταν όλα καλά στην αξονική, που τελικά ήταν και μπήκαμε», λέει χαρακτηριστά.

Η αποκατάσταση και το ψυχολογικό κομμάτι

Μετά από μια τέτοια περιπέτεια, λίγοι είναι εκείνοι που θα συνέχιζαν να το παλεύουν και να λένε όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πως θα επιστρέψουν και θα τα καταφέρουν! Ένας εξ αυτών, ήταν και ο Άγγελος Ζουμπουλάκης που κατάφερε να διαψεύσει και τους γιατρούς!

«Είχα 9μηνη αποκατάσταση μετά το χειρουργείο. Πολύ επώδυνο όλο αυτό. Το περασμένο καλοκαίρι που επέστρεψα είχαν συμπληρωθεί τρία χρόνια. Μετά από 3 χρόνια δεν το περίμεναν ούτε οι γιατροί, το θεωρούσαν σαν ένα μικρό θαύμα», είναι τα λόγια του «Ζούμπου» ο οποίος πλέον χαμογελά καθώς μόνο ο ίδιος γνωρίζει την προσπάθεια που έχει ρίξει όλα αυτά τα χρόνια.

Για να φτάσει όμως μέχρι αυτή την μεγάλη επιστροφή του στο Αιγάλεω, με το οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Γ' Εθνικής έχοντας αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια, έπρεπε να... παλέψει πολύ μέσα του. Όπως λέει κι ο ίδιος στο GWJ το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το ψυχολογικό. «Νομίζω πως το πιο δύσκολο σε αυτές τις καταστάσεις είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Όταν έχεις μάθει από "μωρό" να κάνεις αυτό το πράγμα κι από τα 18 σου να είναι η δουλειά σου και σου πουν πως δεν μπορείς να ξανά παίξεις μπορεί να σε πάρει από κάτω. Μου το είπαν πολλές φορές αυτό, αλλά δεν το πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι δεν θα ξαναπαίξω. Το μυαλό μου ήταν από την αρχή πως θα κάνω τα πάντα για να ξαναπαίξω. Δεν πίστευε κανείς ότι θα παίξω ξανά. Αφοσιώθηκα περισσότερο απ' όταν ήμουν καλά σε κάποια πράγματα που δεν είχα δουλέψει ποτέ. Έφτασα να πετύχω κάτι που θεωρούσαν απίθανο και το λέω τώρα που ήδη έχω παίξει μια γεμάτη σεζόν και είμαι καλά. Δεν είμαστε ένα χρόνο πίσω και λέω “θα παίξω”, πλέον έχω παίξει!», λέει γεμάτος χαρά!

Ωστόσο η ατάκα που δείχνει το πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει και δεν θα το άφηνε με τίποτα, είναι η παρακάτω: «Μόνο με κομμένα πόδια θα σταματούσα!». Ακούγοντας κάτι τέτοιο για λίγα λεπτά σοκάρεσαι και καταλαβαίνεις πως έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο με τεράστια θέληση.

Το ίδιο ουσιαστικά παραδέχεται μιλώντας στο GWJ και ο Λευτέρης Παυλίδης, που ανέλαβε να επαναφέρει τον Ζουμπουλάκη στο επίπεδο που επιθυμούσε.

«Θεωρώ πως ο ασθενής γίνεται καλά κι εμείς είμαστε βοηθοί. Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε καλά τον ασθενή. Εκείνος ορίζει την μοίρα του, ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός κι άλλοι με μικρότερα προβλήματα δυσκολεύονται περισσότερο από τον Άγγελο.

Ο Άγγελος δεν μας άφησε ποτέ να αισθανθούμε αδύναμοι πως δεν μπορεί να τα καταφέρει, το αντίθετο πάντα ήθελε να γυρίσει στο επίπεδο που ήταν πριν τραυματιστεί. Αυτό είναι το εντυπωσιακό πως εκείνος το έκανε αυτό το πράγμα. Το σκέφτηκε, το θέλησε και το έκανε, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό να επιστρέψεις όπως ήσουν πριν τραυματιστείς. Αυτό το πέτυχε και οφείλεται καθαρά σε εκείνον», μας λέει χαρακτηριστικά.

Η στήριξη των δικών του ανθρώπων

Πάντα ο άνθρωπος θέλει να έχει δίπλα του άτομα που τον αγαπούν και θέλουν το καλό του ακόμα και στο πιο απλό πρόβλημα. Σκεφτείτε λοιπόν, στην περίπτωση του Ζουμπουλάκη και τα όσα πέρασε τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος αναφέρεται σε όσους τον στήριξαν, αλλά και σε όσους φάνηκε πως δεν ήταν τελικά όσο δίπλα του πίστευε. Υπήρξαν, λοιπόν, άτομα που πίστευαν αυτό που πίστευε κι ο ίδιος; Πως θα επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν πριν τον τραυματισμό και θα αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο ξανά;

Η απάντηση, έρχεται από τον ίδιο... «Ο γιατρός μου, ο Ανδρέας Καραγιάννης. Εκείνος ήταν ο μοναδικός που πίστευε γι' αυτό ανέλαβε και το χειρουργείο. Αρχικά μου έκανε τα χειρουργεία για να είμαι απλά λειτουργικός, δηλαδή για να μπορώ να περπατάω και να τρέχω. Εγώ όμως του είχα πει “τα χειρουργεία που θα κάνουμε θα είναι για να παίξω! Όχι απλά για να περπατάω και να τρέχω!” κι επειδή πίστευε πολύ σε μένα, μου είχε πει ότι θα τα καταφέρω. Πίστευε αρκετά σε μένα. Από εκεί και πέρα η οικογένειά μου και κυρίως η μητέρα μου, η σύντροφός μου, ο κουμπάρος μου Κώστας Μενδρινός, ο γυμναστής Γιώργος Μηλιώνης που έπαιξε καταλυτικό ρόλο και ο Λευτέρης Παυλίδης μαζί με όλη του την ομάδα. Θεωρώ πως πλέον ο Λευτέρης εξειδικεύεται σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Εκεί που όλοι θα σου πουν “δεν μπορείς” εκείνος θα το καταφέρει. Το έχει καταφέρει με πάρα πολλούς αθλητές, όπως τα κατάφερε τώρα και με εμένα.

Από όταν έγινε ο τραυματισμός κι έπειτα, ωστόσο, πολλά τηλέφωνα που μέχρι τότε χτυπούσαν, έπαψαν να χτυπάνε. Εκεί καταλαβαίνεις ποιους ανθρώπους έχεις πραγματικά δίπλα σου. Και για εμένα ήταν παρά πολύ λίγοι αυτοί, πολλοί εξαφανίστηκαν».

«Να μην τα παρατάει κανείς ποτέ»

Έχοντας περάσει πλέον όλα αυτά, ο Άγγελος Ζουμπουλάκης βλέπει τον κόσμο πιο αισιόδοξα κι αυτό προτρέπει να κάνουν και τα παιδιά που ίσως πάθουν κάτι παρόμοιο με εκείνον. Το παν για τον 30χρονο πλέον Άγγελο είναι να παλεύει γι' αυτό που αγαπάει και να μην τα παρατάει ποτέ.

«Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της συνέντευξης, αυτό πρέπει να περάσουμε στα νεότερα παιδιά. Αυτό που πέρασα εγώ μπορεί να φαίνεται ότι είναι κάτι απίστευτο, αλλά μπορεί να συμβεί στον καθένα, είναι πολύ εύκολο. Το μήνυμα που έχω να στείλω είναι να μην τα παρατάει κανείς και ποτέ! Γνωρίζω πως είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που αγωνίζεται σε ομάδα που δεν μπορεί να του προσφέρει τα βασικά για την επιβίωσή του. Όταν παίζεις σε μια ομάδα Football League ή Γ' Εθνικής, κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο να αντεπεξέλθεις και τα παρατάς. Το θέμα είναι να έχει την δύναμη το κάθε παιδί και να βρει ανθρώπους δίπλα του που θα το στηρίξουν και να μην τα παρατήσει ποτέ. Να παλεύει γι' αυτό που έχει αγαπήσει από μικρό παιδί κι έχει μάθει να κάνει. Εκεί δείχνεις πόσο πολύ το αγαπάς. Δεν κοιτάμε ποτέ την προηγούμενη μέρα, κοιτάμε πάντα την επόμενη μέρα. Δεν κοίταξα ποτέ αν φταίει κάποιος, τι λάθος έχει γίνει, το μόνο που κοίταξα ήταν τι μπορώ να κάνω την επόμενη μέρα για να διορθώσω όλο αυτό το πρόβλημα», τονίζει θέλοντας να δώσει δύναμη ακόμα και σε παιδιά που αγωνίζονται σε ομάδες που δεν μπορούν να τους προσφέρουν τα πάντα όπως οι μεγάλοι σύλλογοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα λόγια του Λευτέρη Παυλίδη όσον αφορά τα παιδιά που μπορεί να πάθουν κάτι παρόμοιο στην πορεία της καριέρας τους. «Έχω μια πείρα πλέον 25 ετών που μου λέει ότι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε πάνω σε αυτά τα παιδιά όσο εκείνα έχουν την διάθεση να προσπαθήσουν. Το πρόβλημα είναι δικό τους, αυτοί θα αποφασίσουν να το λύσουν κι εμείς θα είμαστε εδώ να τους υποστηρίξουμε. Αν αυτοί έχουν αποφασίσει πως θα λύσουν το πρόβλημά τους υπάρχουν παραδείγματα, όπως αυτό του Άγγελου, που δείχνουν πως και το πιο δύσκολο πρόβλημα μπορεί να βρει λύση. Οπότε να μην απογοητεύονται, να εμπιστεύονται ανθρώπους, να φτιάχνουν δυνατές ομάδες ανθρώπων που μπορούν να τους βοηθήσουν κι όχι να έχουν έναν καλό φυσικοθεραπευτή, έναν καλό γιατρό κι έναν καλό γυμναστή, όλοι αυτοί να είναι ένα πράγμα να συνεργάζονται πάνω τους και ειδικά όταν το πρόβλημα είναι σοβαρό να είναι αυτοί αποφασισμένοι να το λύσουν, αλλά να εμπιστεύονται ανθρώπους που πιστεύουν πως μπορούν να το λύσουν».

Μπορεί ο «Ζούμπου» να παραμένει ποδοσφαιριστής, αλλά με τα όσα έχει περάσει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον παίρνουν ένα τηλέφωνο και του ζητούν την συμβουλή του, όπως μας λέει ο ίδιος! «Εδώ και δύο με τρία χρόνια το τηλέφωνό μου χτυπάει από παιδιά που ξέρω και με ρωτάνε για τραυματισμούς λες και είμαι γιατρός ή φυσικοθεραπευτής. Φυσικά προσπαθώ να τους δώσω λύσεις, να τους πω για κάποιους ανθρώπους που ξέρω και μπορούν να απευθυνθούν ώστε να τους βοηθήσουν, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει εκείνοι να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Αν στο μυαλό τους δεν βάλουν πως θα κάνουν τα πάντα για να γίνουν καλά, δεν πρόκειται να γίνουν όποιον και να έχουν δίπλα τους. Πρέπει πρώτα απ' όλα να το πάρουν εκείνοι απόφαση. Τότε υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι το Α και Ω».

Η γεμάτη σεζόν με το Αιγάλεω, η άνοδος και η επόμενη μέρα

Πλέον ο Άγγελος Ζουμπουλάκης είναι εδώ! Έχοντας 19 συμμετοχές την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, δηλώνει πρωταθλητής καθώς πανηγύρισε την άνοδο με το Αιγάλεω κι έτοιμος για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει την ομάδα του, το Αιγάλεω, που τον πίστεψε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Παλτόγλου στο Αιγάλεω. Πρόκειται για εκπληκτικούς ανθρώπους και νομίζω πως είναι μέσα στους δύο – τρεις καλύτερους προέδρους που έχω γνωρίσει. Τους ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσαν, δεν με πίεσαν στιγμή και ήταν όπως θα έπρεπε να είναι κάθε πρόεδρος στην Ελλάδα. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Αποστολίδη ο οποίος ήταν εκείνος που μίλησα και να αναφέρω πως εκείνος που με πήρε ουσιαστικά στο Αιγάλεω ήταν ο Φανούρης Γουνδουλάκης. Είχαμε βρεθεί συμπαίκτες και στον Πλατανιά κι επειδή με πιστεύει πολύ, με πήρε τηλέφωνο κι ήθελε να κάνω μια νέα αρχή από το Αιγάλεω».

Πολλοί θα αναρωτηθούν για το πως ήταν η χρονιά αυτή για τον ίδιο κι αν θεωρεί πως είναι πλέον έτοιμος για το επόμενο βήμα. Εκείνος δεν αφήνει αμφιβολία για το αντίθετο... «Έχω επανέλθει απόλυτα. Θεωρώ πως μπορώ να αγωνιστώ και πάλι στη Super League που ήταν κι ο στόχος μου εξ αρχής. Ήταν μια δύσκολη χρονιά η φετινή, έπρεπε να βρω τα πατήματά μου. Με το πέρασμα του χρόνου άρχισα να πατάω πολύ καλύτερα, με βοήθησαν κι όλοι οι συμπαίκτες μου στην ομάδα. Είχαμε μια ομάδα με εκπληκτικά παιδιά. Καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο με 16 βαθμούς διαφορά σε ένα μικρό πρωτάθλημα, όπου φάνηκε η μεγάλη διαφορά που είχαμε από τις υπόλοιπες ομάδες όλων των ομίλων.

Φέτος έκανα μια χρονιά μετά από τρία χρόνια κι αγωνίστηκα σχεδόν στο 90% των αγώνων. Κάθε πρόταση που θα έχω θα την μελετήσω πολύ καλά, αλλά οι αντοχές μου είναι πολύ μεγάλες και πιστεύω μπορώ να αντεπεξέλθω και στη Super League και στη Super League 2».

«Έχω μπροστά μου 6-7 χρόνια ποδοσφαίρου ακόμα»

Κι εκεί που λες πως τα έχεις ακούσει όλα από αυτό τον άνθρωπο, έρχεται η ατάκα του για το πόσα χρόνια ακόμα θεωρεί πως έχει μπροστά του στο ποδόσφαιρο. «Είμαι 30 και θεωρώ πως με την ζωή που κάνω και την προπόνηση που κάνω, αλλά και με όλη την υποδομή που έχω πίσω, πως έχω 6 με 7 χρόνια ακόμα, όσο και να φαίνεται περίεργο», λέει με απίθανο φυσιολογικό στιλ! Και προσέξτε, όταν ο «Ζούμπου» λέει πως έχει ακόμα μπροστά του 6 με 7 χρόνια ποδοσφαίρου εννοεί στο υψηλότερο επίπεδο!

Μην νομίζετε πως δεν έχει σκεφτεί όμως και την επόμενη μέρα, όταν αποφασίσει να κρεμάσει μια και καλή τα παπούτσια του. Την έχει σκεφτεί και θα τον δούμε στους πάγκους. «Σίγουρα και μετά το τέλος της καριέρας μου θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο γιατί είναι κάτι που αγαπάω πολύ. Θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική κάποια στιγμή, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμα ο κύκλος μου σαν ποδοσφαιριστής έχω αφοσιωθεί σε αυτό το κομμάτι. Θέλω να πετύχω κάποια πράγματα που φάνταζαν σε πολλούς πριν από ένα χρόνο ακατόρθωτα. Όταν με το καλό σταματήσω, τότε θα αρχίσω και κάτι άλλο στην προπονητική», λέει κλείνοντας την ενδιαφέρουσα συζήτησή μας.

Λευτέρης Παυλίδης: Με την ματιά του... ειδικού

Επιστρέφοντας όμως στα όσα πέρασε ο Άγγελος Ζουμπουλάκης με τον τραυματισμό του και πριν καταφέρει να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς και να αγωνιστεί χωρίς προβλήματα με το Αιγάλεω φέτος, ίσως πρέπει να δούμε και πως χειρίστηκε την κατάσταση και ο φυσικοθεραπευτής του.

Ο Λευτέρης Παυλίδης, είναι ο επικεφαλής της ομάδας που κατάφερε αυτό τον... άθλο με τον Άγγελο! Ο ίδιος αναφέρεται αναλυτικά μέσω του GWJ στα όσα έγιναν στην περίπτωση του Έλληνα μπακ, τονίζοντας πως χωρίς την θέληση του ίδιου του ποδοσφαιριστή δεν θα είχε επιτευχθεί τίποτα!

«Ο Άγγελος είχε μια σύνθετη βλάβη η πολυπλοκότητα άρχισε όταν έκανε ένα χειρουργείο προσθίου χιαστού, μετά ένα χειρουργείο μηνίσκου, προσπάθησε να μπει και να αντεπεξέλθει μετά τον τραυματισμό χωρίς να τα καταφέρει. Όταν ήρθε σε εμάς αξιολογήσαμε το μέχρι ποιο σημείο μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ήθελε να έχει οι οποίες ήταν για επίπεδο elite αθλητή! Δεν ήταν απλώς ένας ποδοσφαιριστή που θα έπαιζε σε ένα κατώτερο επίπεδο, ήθελε να κάνει την προπόνησή του σε υψηλές εντάσεις, σε υψηλό ρυθμό όπως έκανε πάντα.

Ήμουν τυχερός γιατί τον γνωρίζω από 16 χρονών και η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και στην ομάδα μου ήταν δεδομένη. Η αξιολόγηση που κάναμε μας έδωσε κάποιες αδυναμίες που προσπαθήσαμε να τις δουλέψουμε το πρώτο δίμηνο που εκεί επαναξιολογούμε επί της ουσίας για να δούμε που βρίσκεται ο αθλητής. Ενώ τα αποτελέσματα ήταν σχετικά καλά, ο Άγγελος δεν σταμάτησε να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, δηλαδή δεν αισθανόταν το γόνατό του όσο σταθερό ήθελε.

Οπότε αποφάσισε να επισκεφτεί τον Ανδρέα Καραγιάννη να συζητήσει το πρόβλημα μαζί του και να αποφασίσει ο ορθοπεδικός πως η λύση που έχει να του προτείνει είναι μια νέα χειρουργική επέμβαση. Από εκεί ξεκινάει η αναθεώρηση του προσθίου χιαστού. Προχωρήσαμε σε ένα χειρουργείο που παρακολούθησα, είδαμε την έκταση της βλάβης και της ζημιάς, είδαμε πως είναι κάτι που μπορεί να αντεπεξέλθει ο Άγγελος σε δεύτερο χρόνο. Κάναμε υπομονή γύρω στους 5 μήνες, ίσως και λίγο παραπάνω, προκειμένου να δέσει όλο αυτό που έκανε στο γόνατό του. Σε αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε σε μια καλή κατάσταση. Το δεύτερο χειρουργείο που έγινε μετά από 7 μήνες κι από εκεί και πέρα άρχισε η «αντίστροφη μέτρηση».

Με τον Άγγελο δεν υπήρξε καμιά βιασύνη. Αυτό που μα ενδιέφερε ήταν να είναι υγιής, ο χρόνος ήταν σύμμαχός μας δεν τον είδαμε ποτέ ως αντίπαλο και με τον γιατρό βγάλαμε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης.

Οι μετρήσεις που έχουμε κάνει πλέον στον Άγγελο είναι καταχωρημένες στο σύστημά μας κι έχουμε δει πως όλα τα αποτελέσματα που έχει μέχρι τώρα του επιτρέπουν να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο εκ νέου. Οι μετρήσεις τους είναι συγκρίσιμες με εκείνες που είχε όταν ήταν υγιής, αλλά και με αθλητές που αγωνίζονται στη Super League.

Όλοι δούλεψαν στην θεραπεία του και δούλευαν για πολλές ώρες καθημερινά. Δούλεψε κομμάτια κυρίως με τον φυσικοθεραπευτή στο πρώτο τρίμηνο, αλλά και με διαιτολόγο από την αρχή. Στους 3 με 3,5 μήνες είδαμε πως μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο, πάντα με το “ok” του γιατρού και στους 6 μήνες δούλεψε στο κομμάτι της αποκατάστασης.

Με βάση τις μετρήσεις που κάναμε και την πρόοδο που είχε μειώσαμε τα ραντεβού της φυσικοθεραπείας και κάναμε συνέχεια ραντεβού με τον διαιτολόγο ώστε να κρατήσουμε τα κιλά στο σωστό επίπεδο. Η λεπτομέρεια σε αυτό το επίπεδο παίζει μεγάλο ρόλο. Ανταποκρίθηκε πολύ καλά και στους 5-6 μήνες τον βγάλαμε στο γήπεδο.

Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε μαζί του ατομικά 2-3 μήνες στο γήπεδο χωρίς να υπάρχει πίεση από την ομάδα. Ανταποκρίθηκε και σε αυτό το πρόγραμμα, όσο ανεβάζαμε το πρόγραμμα αυτός ακολουθούσε πολύ καλά.

Στο τέλος πήρε την απόφαση να παίξει σε ομάδα των Αθηνών ώστε να είναι κοντά μας και να τον παρακολουθήσουμε μέσα στο χρόνο. Έκανε προετοιμασία με τη νέα του ομάδα, βρισκόταν μαζί μας 1 με 2 φορές την εβδομάδα αναλόγως τις υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά τον είχαμε μαζί μας κι ενώ ήταν υγιής κι ενώ όλα τα είχαμε ελεγχόμενα.

Από τον Δεκέμβριο και μετά όλα ήταν καλά. Πήρε τον απαιτούμενο αριθμό παιχνιδιών ώστε να ξεχάσει το πρόβλημά του κι τρία χρόνια μετά απ' όταν άρχισαν όλα αυτά, κάνει την μεταβατική του προετοιμασία όντας πλέον υγιής προκειμένου να προχωρήσει παρακάτω.

Το πιο σημαντικό ήταν πως όλοι πέσανε πάνω του και δούλεψαν μαζί του, εγώ είμαι ένας κρίκος σε όλο αυτό, είναι μια μεγάλη ομάδα που δούλεψε μαζί του και φυσικά ο γιατρός του που του πέρασε πως η κατάσταση μπορεί να γυρίσει. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που είναι πλέον υγιής και συνεχίζει την προετοιμασία του για να πάει εκεί που του αξίζει. Μια ομάδα που θα έχει την τύχη να έχει τον Άγγελο στο ρόστερ της θα ξέρει πως έχει έναν άνθρωπο που θα προσπαθεί πάρα πολύ για να πάει καλά η ομάδα. Πλέον θεωρώ πως έχει αφήσει τον τραυματισμό πίσω του κι αυτό φαίνεται από τα παιχνίδια που έπαιξε φέτος».

 

Τελευταία Νέα