Το αρνί της ζωής σου, από έναν... αρτίστα της σούβλας!

Το αρνί της ζωής σου, από έναν... αρτίστα της σούβλας!

bet365

Δεν ξέρεις να ψήνεις; Ούτε πως να βάζεις κάρβουνα; Tο κοκορέτσι είναι κάτι τόσο... μακρινό για σένα; Το G-Weekend σας βάζει στο κλίμα με αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για να αποφύγετε τον διασυρμό!

«Αν δείτε πως σας κάηκε το αρνί που ψήνατε, σημαίνει πως θα σας βρουν άσχημες μέρες στα οικονομικά σας και γενικά στις επιχειρήσεις σας» λέει ο ονειροκρίτης. Αν πάλι πάτε ως... γαμπρός ή καλεσμένος, πάρετε πρωτοβουλίες και σας καεί το αρνί τότε θα... διασυρθείτε και ο εφιάλτης της αποτυχίας θα σας στοιχειώνει μια ζωή. Η Κυριακή του Πάσχα έφτασε, κρύος ιδρώτας αρχίζει και σας λούζει, η μπριζόλα είναι κάτι... άγνωστο για τους ανθρώπους που θα σας υποδεχθούν.

Ο πεθερός θα σας κοιτάζει περιέργα, το σόι της γυναίκας σας περιμένει να διαπιστώσει τις ικανότητές σας.

Τι κάνεις; Googlaρεις; Θα μπερδευτείς... Το «παίζεις» άρρωστος; Θα σε καταλάβουν! Το G-Weekend είναι εδώ κι ένας... αρστίστας της σούβλας θα σου δώσει...

Πέντε Εντολές!

Ακολούθησέ πιστά, ο Π. Θεοδωρόπουλος έχει μερεμετήσει 100αδες αρνιά, χιλιάδες κοκορέτσια, είναι ικανός να σε... «ψήσει» αν κόψεις πέτσα.

Αλλωστε, το Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας έχει βγάλει πολλούς σταρ στο ψήσιμο, ανθρώπους που... τόλμησαν να βάλουν στο σουβλί 23 κιλά αρνί! Πριν αρχίσουμε τις... αποκαλύψεις, πολλές ευχές στο τιμημένο χωριό μας, αυτό που μας γέμισε τις πιο αγνές, αρωματισμένες μας μνήμες!

Πριν μπούμε στο… ψητό, να ξέρεις πως δεν πρέπει να ρωτήσεις για… σφραγίδα στο αρνί. Όλα προέρχονται από τη στάνη ενός συγγενή, ενός φίλου, είναι εξαιρετικής ποιότητας και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση!

  • Θα σε ρωτήσουν, αρνί ή κατσίκι;;; Πρόσεξε, σε τέτοιες ερωτήσεις δεν μπορείς να απαντήσεις αβίαστα! Στην πραγματικότητα αν ο ψήστης είναι μαστόρι και τα δυο ανήκουν στο πάνθεον των γεύσεων…απλά το αρνί τρώγεται και τις επόμενες ημέρες άνετα και μάλιστα κρύο ( κατά την Αγρινιώτικη συνήθεια) ενώ το κατσίκι πρέπει να καταναλωθεί την ίδια ημέρα, μετά χάνει… Η παραπάνω συμβουλή θα σε βοηθήσει να αποδείξεις πως ξέρεις να τιμάς το καλό κρέας!

  • «Ένα μικρό βήμα για σένα, ένα γιγάντιο άλμα για την αποθέωση». Το καλό δέσιμο του αρνιού στη σούβλα θα σε γλιτώσει από… εφιάλτες. Περνάς τη σούβλα κατά μήκος του αρνιού, μέσα από τον λαιμό και το μέσο του κεφαλιού και το στερεώνεις καλά. Σπάγκο για το δέσιμο στη σούβλα και όχι σύρμα. Δένουμε τα πόδια, το λαιμό, τη ράχη και ανοίγουμε δυο-τρεις τρύπες στο κρέας. Το λίπος βοηθά να μην καεί ο σπάγκος…

  • Το βασικότερο είναι το αλατοπίπερο! Ηρεμία, αφού πρέπει να πάει σε όλα τα σημεία του αρνιού! Προσοχή, μακριά από νεόφερτες… ιερόσυλες λογικές που θέλουν ρίγανη, δενδρολίβανο, λάδι και λεμόνι κατά το ψήσιμο ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ! Οποιος θέλει γκουρμεδιές να πάει στο MasterChef!

  • Στο άναμμα της φωτιάς χρειάζεται υπομονή! Να πάρουν καλά τα κάρβουνα και μόλις η φλόγα πέσει βάζεις το αρνί στην αρχή ψηλά και γρήγορο γύρισμα και μετά το χαμηλώνεις και συνεχίζεις με αργό γύρισμα! Πόσο θα χρειαστεί; 3.5 ώρες και είσαι άρχοντας!! Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο! Ακου τον παλιό!

  • Στην τεχνολογία λέμε «ΝΑΙ». Εξάλλου, στα συν ότι δεν τα παίρνεις στο κρανίο που αναγκάζεσαι τελικά να γυρίζεις μόνο εσύ γιατί οι υπόλοιποι βγάζουν σελφι και ανεβάζουν insta και το παίζουν Αλέκοι… Στα μείον χαλαρώνεις και αρχίζεις το κρασί από νωρίς με αποτέλεσμα να γίνεσαι γκολ!! Αυτό βέβαια είναι και καλό … δεν είναι κάθε μέρα Πάσχα!

Να θυμάσαι, τα πλευρά είναι από τα πρώτα μέρη που ψήνονται, λαιμός, σβέρκος και πόδια, είναι αυτά που απαιτούν τον περισσότερο χρόνο. Όταν τα κόκκαλα των ποδιών πεταχτούν προς τα έξω, ο λαιμός δεν είναι πλέον κόκκινος, το αρνί είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Παίρνεις μεγάλα ταψιά, γυρνάς την σούβλα προς τα κάτω με τη μύτη και κρατώντας τα πόδια, βγάζεις τις βίδες. Η χατζάρα πρέπει να κολλήσει στο χέρι σου και το αρνί να «γλιστρήσει» στα ταψιά. Αν γίνει έτσι, τότε το χειροκρότημα θα είναι πιο... καυτό κι από το αρνάκι!

 

Τελευταία Νέα