H... Mεγάλη Εβδομάδα της νηστείας και των κουλουριών! (vids)

Μιχάλης Τσαμπάς
H... Mεγάλη Εβδομάδα της νηστείας και των κουλουριών! (vids)

bet365

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε. Ονομάζεται και Εβδομάδα των Παθών! Όμως πλέον τα... πάθη μας, όσο αφορά την νηστεία, ανήκουν στο παρελθόν, αφού ο Άκης Πετρετζίκης έχει φροντίσει και γι' αυτό!

Όταν ήμουν μικρός, την Μεγάλη Εβδομάδα την περίμενα περίπου με την ίδια αγωνία που είχαν για το... ετήσιο ραντεβού με τον Άγιο Βασίλη. Off από σχολείο, θρανία, διαβάσματα και πρωινό ξύπνημα.

Αντίθετα... άναβε «πράσινο» για περισσότερο παιχνίδι με τα φιλαράκια στην... αλάνα. Μην σας φαίνεται παράξενο. Υπήρχε και η αλάνα πριν κυριαρχήσουν τα «5χ5» γηπεδάκια, αλλά και οι ηλεκτρονικές κονσόλες. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν η πορεία προς το Πάσχα ήταν κάτι σημαντικό όσο αφορά την υπόθεση... παιχνίδι μέχρις εσχάτων.

Με το πέρασμα των χρόνων κι αφού δεν έγινε δάσκαλος ή καθηγητής ώστε να συνεχίσω να αντιμετωπίζω την Μεγάλη Εβδομάδα με τον ίδιο τρόπο, αποφάσισα πως και πάλι μπορούσα να βρω κάποιο «έξτρα» κίνητρο για να την περιμένω. Στο λεξικό την συναντάς και ως νηστεία και στην ετυμολογία της λέξης αναφέρεται η εκούσια ή ακούσια αποχή από την τροφή...

Για ποια ακριβώς τροφή μιλάμε είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα που μπορούμε να την κάνουμε σε κάποιο άλλο Weekend. Είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να... καθαρίσεις έστω και για μια βδομάδα από διάφορα φαγητά που όλο τον χρόνο τα «χλαπακιάζεις» και προφανώς δεν θα σου λείψουν αν δεν συναντηθείς μαζί τους για έξι μέρες.

Άλλωστε το σημαντικότερο πλέον είναι ότι ακόμη και σε μια βδομάδα νηστείας μπορείς να φας και ποιοτικά και γευστικά και χορταστικά. Όταν υπάρχει το www.akispetretzikis.com, είναι δυνατό να καθόμαστε και να (υπο)σιτιζόμαστε κάθε μέρα με πατάτες τηγανιτές ή κάτι... άθλιες πατέντες με θαλασσινά, που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα τολμούσαμε να δοκιμάσουμε;

Η κουζίνα του Άκη έρχεται να ανατρέψει όλα όσα είχατε έως σήμερα στο μυαλό σας ακούγοντας την λέξη νηστεία! Προφανώς και τα θαλασσινά είναι μια επιλογή για την εβδομάδα που αρχίζει, αλλά να ξέρουμε να τα τρώμε κιόλας. Ποιοτικά. Όμορφα. Όπως το ψητό χταπόδι και μάλιστα με βαθμό δυσκολίας μόλις τη μονάδα. Είναι δυνατό να τρέχεις σε... fast food λύσεις όταν με ένα «κλικ» στο σάιτ του Πετρετζίκη θα βρεις την ιδανική λύση;

Οκ, το καταλαβαίνω. Μπορεί εσύ που διαβάζεις τις γραμμές αυτές να είσαι και τύπος που δεν του αρέσει και τόσο ό,τι προέρχεται από την θάλασσα. Μην σκας. Θα φας... Μια vegan Μπολονέζ που θα σου μείνει αξέχαστη. Και το ζυμαρικό στο πιάτο σου και σάλτσα και μια απίθανη μυρωδιά που θα αδημονείς να περάσουν τα 35 λεπτά ψησίματος για να την απολαύσεις.

Όμως κακά τα ψέματα. Η Μεγάλη Εβδομάδα, σημαίνει κι απίθανες... αναμνήσεις, γεύσεις και μυρωδιές από τα παλιά χρόνια. Τα κουλουράκια της γιαγιάς, της μαμάς, της συζύγου. Το γευστικό τσουρέκι που δεν μπορείς να αντισταθείς, μπαίνουν κι αυτά στο «κάδρο» της εβδομάδας που ξεκινάει. Στο www.akispetretzikis.com μπορείτε να βρείτε την λαχταριστή συνταγή από το τσουρέκι που έχει τον τίτλο «τσουρέκι το ενάμισι».

Η απορία σας είναι γιατί λέγεται «ενάμισι»; Μα γιατί... Ή μάλλον δεν θα σας δώσω... μασημένη τροφή. Κλικάρετε και θα το μάθετε κι αυτό!

Και μην ξεχνάτε ότι η Εβδομάδα των Παθών κορυφώνεται με το Πάσχα και ότι... ακολουθεί από θέμα γεύσεων την συγκεκριμένη μέρα. Αλλά αυτά θα τα πούμε στο επόμενο Gazzetta Weekend Journal.


 

Τελευταία Νέα