Πόσο καλά θυμάσαι το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ; (quiz)

Πόσο καλά θυμάσαι το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ; (quiz)

bet365

Οι σημερινοί 30-35άρηδες δεν έχουν δει πρωταθλητή Ελλάδας τον ΠΑΟΚ. Θα τον δουν φέτος για πρώτη φορά, μετά από 34 ολόκληρα χρόνια! Το G-Weekend δοκιμάζει τις γνώσεις σας γύρω από το τελευταίο «ασπρόμαυρο» πρωτάθλημα. Τι λέτε, θα παίξετε μπαλίτσα;

Πέρασαν 34 χρόνια από την τελευταία φορά που η «κούπα» ανηφόρισε στην Τούμπα. Πολλά χρόνια, για το μέγεθος και την ιστορία του ΠΑΟΚ, πάρα πολλά… Να φανταστείτε, ότι 30άρηδες, 35αρηδες σήμερα δεν έχουν προλάβει να δουν τον «Δικέφαλο» πρωταθλητή και ζουν μέσα από τις θύμισες των παλαιότερων, ανθρώπων που ευτύχησαν να δουν την «κούπα», είτε το 1976, είτε το 1985 και ετοιμάζονται να ξαναζήσουν ανάλογες στιγμές ευτυχίας.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα σ’ όλους, δίχως να είναι καν μέσα στα φαβορί προερχόμενος από μια μέτρια χρονιά όπου δεν είχε εξασφαλίσει καν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, κατέκτησε πανάξια το δεύτερο πρωτάθλημα, την σεζόν 1984-85.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1984 ξεκίνησε το Πρωτάθλημα που θα έμελλε να είναι το τελευταίο του για λίγες ώρες ακόμη. Για τη συγκεκριμένη χρονιά έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα υπάρχουν όμως πολλά χαρακτηριστικά γεγονότα, που σημάδεψαν την σεζόν 1984-1985.

Ας πούμε το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε ως πρώτος (κερδίζοντας στην πρεμιέρα τον Απόλλωνα Αθηνών στη Νέα Φιλαδέλφεια με 1-3) και παρέμεινε πρώτος σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Συγκατοίκησε με τον Ολυμπιακό τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με τον Παναθηναϊκό την 20ή αγωνιστική και σε όλες τις υπόλοιπες ήταν μόνος στην κορυφή του πίνακα.

Στον πάγκο του υπήρχε ένας πρωτοεμφανιζόμενος προπονητής, ο Βάλτερ Σκότσικ, και οι δύο ξένοι του (Γιούρισιτς και Πάπριτσα) προερχόντουσαν από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Ο πρώτος τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και χρόνια, είχε αποκτηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα, ο δεύτερος που έγινε μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης από τη Ζελιέζνιτσαρ.

Τα υπόλοιπα στο κουίζ του G-Weekend που θέλει να σε βάλει στο κλίμα της φιέστας και να δοκιμάσει τις γνώσεις σου γύρω από το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, την σεζόν 1984-85.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα