20 χρόνια Social Waste: Εσείς ρωτάτε, αυτοί απαντούν!

Θάνος Σαρρής
20 χρόνια Social Waste: Εσείς ρωτάτε, αυτοί απαντούν!

bet365

Οι Social Waste συμπληρώνουν 20 χρόνια και το γιορτάζουν με μια μεγάλη συναυλία, αφιερωμένη σε όλη την πορεία τους. Το Gazzetta Weekend Journal σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε εσείς την επετειακή συνέντευξη μαζί τους!

Πάει καιρός που τα παιδιά από το Ηράκλειο της Κρήτης με τον κοινωνικοπολιτικό στίχο και τις δυνατές παραγωγές έκαναν την ψυχή των Active Member, B.D Foxmoοr, κατά κόσμον Μιχάλη Μυτακίδη, να δηλώσει: «Εγώ έχω να πω τα καλύτερα για τα νέα σχήματα… Από την Κρήτη, τους Social Waste, 17 χρονών, που θα τους χρυσοπληρώνανε έξω».

Η πειρατική γαλέρα τους για ένα διάστημα άραξε και οι Social Waste σκόρπισαν, όμως η στιγμή για να χαθούν στις μουσικές και να ταξιδέψουν ξανά, απογειώνοντας την κοινωνικοπολιτική διάσταση του hip hop, ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία. Εν μέσω κρίσης επέστρεψαν αποφασισμένοι να ραπάρουν για όλα εκείνα που έχουν σημασία, για την ιστορία που ζωντανεύουν οι δίχως φωνή, για να ανταμώσουν στα τραγούδια τους με τεράστιες προσωπικότητες. Από τον Χρόνη Μίσσιο και τον Μανόλη Αναγνωστάκη μέχρι τον Άρη και τον Υποδιοικητή Μάρκος των Ζαπατίστας, τον Καββαδία και τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Τον Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Στη γιορτή της Ουτοπίας», το Δεκέμβριο του 2015 το άλμπουμ «Με μια πειρατική γαλέρα» και τον Φεβρουάριο του 2017 μαζί με τα Αντίποινα κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Το hip hop της Μεσογείου», το οποίο ξέφυγε από τις παραδοσιακές δομές του hip hop. Πρόκειται για ένα άλμπουμ-ταξίδι που συνδυάζει τα σκρατς με το λαούτο και την γκάιντα, την ασκομαντούρα με τη ραπ. Όπως περιγράφουν και οι ίδιοι: «Το hip hop της Μεσογείου σουλατσάρει στα στενά της Μασσαλίας ακροπατώντας πάνω σε ρυθμούς απ’ το Μαγκρέμπ. Στην Τύνιδα προκαλεί λαϊκό ξεσηκωμό, και μπαίνει στη μύτη του δικτάτορα στο Κάϊρο και τη Δαμασκό. Παίζει λαούτο στην Κρήτη και στον Ελικώνα γκάιντα, ενώ στη Σεβίλλη «παίζουν αλέγκρο την καρδιά του» σε μια κιθάρα σπανιόλα. Σαμπλάρει Φεϊρούζ και Μάρκο Βαμβακάρη και ραπάρει τα κουπλέ και τα ρεφραίν του στα αραβικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα σερβοκροάτικα, τα αλβανικά, τα καταλανικά, τα ανταλού, τα σάρντο, τα εβραϊκά, και τα τούρκικα. Μπεντίρ πολίτικα και καλαβρέζικα ταμπουρέλα του κρατούν το ρυθμό. Και στα grafiti του, ‘Ο Παύλος ζει’…».

Στο επετειακό live για τα 20 χρόνια τους λοιπόν, που θα διεξαχθεί στις 4 Μαΐου στο Piraeus Academy, όλη η ιστορία των Social θα περάσει από τη σκηνή. Καλεσμένοι που συνόδεψαν την πορεία τους, κάθε λογής μουσικοί, ράπερ για μια συναυλία που απλά δεν χάνεται! Σειρά θα πάρει η Θεσσαλονίκη στις 11 Μαΐου και το Ηράκλειο Κρήτης στις 17.

Με αφορμή λοιπόν το ιστορικό live, αποφασίσαμε να κάνουμε μια διαφορετική συνέντευξη. «Μας έχουν κατά καιρούς ρωτήσει διάφορα πράγματα σε συνεντεύξεις πάντα όμως ρωτάει ο/η δημοσιογράφος κατά την κρίση του/ης. Για τα 20 χρόνια της μπάντας λέμε να κάνουμε μια συνέντευξη αλλιώτικη. Αυτή τη φορά τις ερωτήσεις τις κάνετε εσείς...», λένε οι ίδιοι! Στείλτε τις ερωτήσεις σας στη φόρμα που ακολουθεί και στο Gazzetta Weekend της επόμενης εβδομάδας, θα βρείτε τις απαντήσεις!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ EVENT ΓΙΑ ΤΟ LIVE

Η διαδικασία των ερωτήσεων ολοκληρώθηκε, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

 

Τελευταία Νέα