Φυλακές, απαγωγές, τίτλοι: Ζωή σαν ταινία για τον Ζε Ελίας!

Φυλακές, απαγωγές, τίτλοι: Ζωή σαν ταινία για τον Ζε Ελίας!

bet365

Φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού και γεύτηκε τίτλους! Η συνέχεια για τον 42χρονο, πια, Μοεντίμ Ζε Ελίας δεν έχει τόση λάμψη! Ζωή βγαλμένη από ταινία του Χόλιγουντ θυμίζοντας ακόμα και το Die Hard με τον γνωστό Αμερικανό ηθοποιό, Μπρους Γουίλις.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Νιουκάστλ - Λίβερπουλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Ζε Ελίας συγκλόνισε με την πολύ μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Esporte. Με αφορμή αυτήν την κατάθεση ψυχής του 42χρονου Βραζιλιάνου (σ.σ. που έπαιζε και με ιταλικό διαβατήριο) παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού το Gazzetta Weekend αναδεικνύει αρκετές σημαντικές στιγμές της ζωής που θυμίζουν περισσότερο ταινία Χόλιγουντ (σ.σ. σαν το Die Hard) με τις τόσες δυσκολίες που έχει βιώσει. Πιο αναλυτικά:

- Στα 15 του χρόνια λίγο έλλειψε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Εάν δεν ήταν η μητέρα του θα το είχε κάνει. Αναγκαζόταν να παίρνει τρία διαφορετικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πηγαίνει και μετά να γυρίζει σπίτι του από το προπονητικό κέντρο. Αρκετές φορές έβγαζε την ημέρα με λίγο φαγητό, ένα υποκατάστατο ροφήματος σοκολάτας και στην... καλύτερη και σόδα. Χρειάστηκε μάλιστα από πολύ μικρός να βοηθάει οικονομικά την οικογένειά του.

- Ο Μάριο Σέρζιο ήταν ο πρώτος προπονητής που τον πίστεψε και στα 16 του χρόνια τον έβαλε σε πρώτη ομάδα. «Μικρέ έγινες άνδρας τώρα. Μπες και παίξε», του είχε πει. Ο Σέρζιο ήταν ο μέντοράς του, ο άνθρωπος χάρις στον οποίο συμφιλιώθηκε με τα δύο μεγάλα παιδιά του και όταν πέθανε ο Ζε Ελίας ένιωσε πως έχασε τον πατέρα του.

- Σε ένα από τα πρώτα του ματς ο τότε αντίπαλός του και μετέπειτα προπονητής, Ροτζέριο Λουρένσο, μετά από ένα φάουλ απείλησε να τον σκοτώσει. «Τι έκανες; Θα σε σκοτώσω μικρέ»! Ο Ζε Ελίας δεν έδειξε να φοβάται (σ.σ. από μικρός ήταν σκληρό καρύδι και δυνατός στα μαρκαρίσματα) αλλά δύο συμπαίκτες του έσπευσαν να τον υπερασπιστούν. «Άσε τον μικρό να παίξει. Εάν θες ξύλο πάμε μετά έξω», του είπαν.

- Το 1996 σε μία πτήση από το Κίτο νόμιζε ότι θα πέθαινε. Ήταν σε αποστολή για ματς του Κόπα Λιμπερταδόρες. «Το αεροπλάνο δεν σηκωνόταν και μπροστά μας είχε βουνά. Ο πιλότος μας είπε γυρίζουμε πίσω. Προσπαθήσαμε μετά να 'πετάξουμε' ξανά αλλά το αεροπλάνο δεν μπορούσε να σηκωθεί. Φοβήθηκα τόσο. Ένα κορίτσι φώναζε 'θα εκραγούμε' και κάποιοι κλαίγανε και άλλοι γελάγανε. Εμένα από την πίεση και τον φόβο μου βγήκε γέλιο. Νομίζαμε πως θα πεθάνουμε. Δεν μπήκα μετά ξανά άμεσα σε αεροπλάνο», τόνισε σχετικά στο Esporte.

- Η απαγωγή της μητέρας του Ρομπίνιο το 2004, όπου την βίωσε από κοντά και στο πλευρό του φίλου και άλλοτε συμπαίκτη του. Ο Ζε Ελίας θυμάται πως παρά το σοβαρό πρόβλημά του ο Ρομπίνιο δεν έδειξε ποτέ επηρεασμένος από αυτό. «Μόλις ελευθερώθηκε η μαμά του είπαμε 'ναι τώρα πάμε για εκείνη για τίτλο'», θα σχολιάσει.

- Το διαζύγιο με την πρώτη γυναίκα του, η κακή του σχέση με τα πιο μεγάλα παιδιά του που αποκαταστάθηκε και η φυλακή που έκανε τον σημάδεψαν. Ο Ζε Ελίας είχε πέντε εντάλματα σύλληψης μέσα σε επτά χρόνια, του απαγορεύτηκε να βλέπει τα παιδιά του για ένα σημαντικό διάστημα και μπήκε έναν μήνα στην φυλακή (σ.σ. Ιούλιος με Αύγουστο του 2011). Ο ίδιος έλεγε πως έμοιαζε αρκετά με το πως ζούσε όταν έπαιζε μικρός ποδόσφαιρο, πως του φέρθηκαν αρκετά καλά και ότι έγραψε εκεί ημερολόγιο και ίσως εκδώσει βιβλίο μία μέρα.

- Η συνάντησή του με... συμμορία μες στην φυλακή. Για την ακρίβεια με επικεφαλής μίας ομάδας που είχε τον έλεγχο και την εξουσία. Ο ίδιος δεν είχε κρύψει ότι φοβήθηκε αλλά κοίταξε να μην το δείξει. Ωστόσο του μετέφεραν το πόσο τον σέβονται και ότι θα τον στηρίξουν και θα τον προστατέψουν.

- Η Τζούλια και ο Πέδρο (σ.σ. που έχουν δύο χρόνια διαφορά με τον Πέδρο να είναι ο μικρότερος) είναι τα μεγάλα του παιδιά με τα οποία δεν μιλούσε για καιρό. Ο μέντοράς του τον βοήθησε αισθητά να φτιάξει τις σχέσεις του με τα δύο αυτά παιδιά του ενώ στην συνέχεια έκανε ξανά οικογένεια.

- Στον Ολυμπιακό κέρδισε τίτλους (σ.σ. στην καριέρα του έχει και ευρωπαϊκό τρόπαιο) και βίωσε και μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Έφυγε με παράπονο και όπως έλεγε και ο ίδιος με έναν σοβαρό τραυματισμό καθώς έκλαιγε από τους πόνους και δεν μπορούσε να περπατήσει. Πάντως είχε τιμηθεί και από τους παλαίμαχους των Πειραιωτών και το 2007 είχε δώσει το παρών σε φιέστα των ερυθρόλευκων.

- Οι τραυματισμοί διέλυσαν τα πόδια του και γενικά το σώμα του. Ο ίδιος αποδίδει τα πιο σοβαρά του προβλήματα στα φάρμακα που έπαιρνε και κυρίως στα αντιφλεγμονώδη. Γενικά αντιμετώπισε σοβαρά θέματα με τραυματισμούς. Πλέον δεν παίζει καθόλου ποδόσφαιρο παρότι ζει πολύ κοντά σε γήπεδο όπου αναδείχθηκε. Πηγαίνει πάντως συχνά εκεί με τα παιδιά του για να έχει τις μνήμες του και να τους λέει ιστορίες.

- Η καριέρα του ως σχολιαστής του... καρφώθηκε στο μυαλό όταν αγωνιζόταν την τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό. Άρχισε να παρακολουθεί εντατικά ιταλικές μεταδόσεις και από εκεί πήρε τα... πατήματα για να δουλέψει μετά ως σχολιαστής στη Βραζιλία και αλλού.

- Πιο κάτω δείτε βίντεο από τον Ζε Ελίας και ψηφίστε και στο poll.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα