«Στην καρδιά μας η ΑΕΚ, πανέμορφο που επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια»!

Δημήτρης Βέργος
«Στην καρδιά μας η ΑΕΚ, πανέμορφο που επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια»!

bet365

Τρεις Αργεντίνοι που φόρεσαν τη φανέλα της, οι Ίσμαελ Μπλάνκο, Φερνάντο Νάβας και Σεμπαστιάν Σάχα, στέλνουν μέσω του G-Weekend τις ευχές τους στην ΑΕΚ για τα 95α γενέθλιά της και εκφράζουν την επιθυμία να βρεθούν στις εξέδρες της Αγιά Σοφιάς!

Δεν έχεις χρόνο να παρακολουθήσεις τα στοιχήματά σου; Το αυτόματο Cash Out* σου λύνει τα χέρια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η ΑΕΚ συμπληρώνει 95 χρόνια ζωής. Χρόνια γεμάτα από επιτυχίες, τίτλους, μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές και φυσικά αξίες. Προφανώς, όπως κάθε σύλλογος, έτσι και η ΑΕΚ βίωσε δυσκολίες που την πλήγωσαν. Αλλά σηκώθηκε, επέστρεψε και τα τελευταία χρόνια πέτυχε στόχους που ίσως φάνταζαν αδύνατοι όταν το 2013 ξεκινούσε τον μεγάλο δρόμο της επιστροφής. Έχοντας κατακτήσει, έπειτα από αυτή την επιστροφή, και το πρωτάθλημα την περσινή σεζόν, πλέον ετοιμάζεται για το πιο σημαντικό γεγονός που έχει μπροστά της. Την επιστροφή στα πατρογονικά της εδάφη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε έναν χρόνο και κάποιους μήνες από σήμερα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Αγιά Σοφιάς.

Η επιστροφή της ΑΕΚ στο παραδοσιακό της σπίτι ισοδυναμεί με πολλούς τίτλους αν λάβει κανείς υπόψη τον ξεριζωμό της Ένωσης το 2003 από την φυσική της έδρα. Η προσμονή για να παίξει και πάλι η ΑΕΚ εκεί είναι τεράστια. Από τους φίλους της, από τους ανθρώπους της ομάδας, από τους παίκτες της, αλλά και από ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της στο παρελθόν. Τρεις από αυτούς, με αφορμή τα 95α γενέθλια του συλλόγου, μίλησαν στο Gazzetta Weekend Journal και εκτός από τις ευχές και την αγάπη τους προς την ομάδα, εξέφρασαν επίσης αυτήν την επιθυμία. Να δουν την ΑΕΚ να αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο, στην Αγιά Σοφιά, τονίζοντας πόσο σπουδαίο γεγονός θα αποτελέσει για το κλαμπ. Ίσμαελ Μπλάνκο, Φερνάντο Νάβας και Σεμπαστιάν Σάχα λοιπόν μιλούν στο Gazzetta Weekend Journal στα γενέθλια της ΑΕΚ.

Photo credits: Μαριλίζα Κοντογεώργου

Ισμαελ Μπλάνκο: «Υποστηρίζω την ΑΕΚ από την Αργεντινή, θέλω να τη δω από κοντά όταν μπει στο νέο της σπίτι»

«Η ΑΕΚ για μένα σημαίνει πολλά. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία στην Ευρώπη, όπου ήρθα με μεγάλες φιλοδοξίες. Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις. Στα τέσσερα χρόνια που βρέθηκα εκεί μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Ήταν η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκα στην Ευρώπη και σήμανε πολλά για την καριέρα μου. Νιώθω πολύ ευγνώμων στην ΑΕΚ. Και τα τέσσερα χρόνια βρίσκονται μέσα στις καλύτερες αναμνήσεις μου. Κάθε σεζόν ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα ως την τελευταία ήμουν χαρούμενος και το απόλαυσα μαζί με όλους τους συμπαίκτες που είχα, μαζί με όλους τους ανθρώπους του συλλόγου και τους οπαδούς. Είναι λογικό βέβαια να έχω κάποιες αναμνήσεις πιο έντονες από μερικά ντέρμπι, από την κατάκτηση του Κυπέλλου και από τη συμπεριφορά των οπαδών προς εμένα», υπογράμμισε ο Μπλάνκο για τις αναμνήσεις του, προσθέτοντας αναφορικά με τα καλύτερα γκολ που σημείωσε:

«Για μένα όλα τα γκολ ήταν σημαντικά. Είναι λογικό για κάποιους ορισμένα γκολ να έχουν μεγαλύτερη σημασία από άλλα, όπως αυτά που σημείωσα στα ντέρμπι που έχουν μια διαφορετική γεύση, αλλά για μένα όλα ήταν το ίδιο σημαντικά. Από το πρώτο που σημείωσα με τη φανέλα της ΑΕΚ ως το τελευταίο».

Όσον αφορά την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Μπλάνκο επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να αγωνίζεται στη φυσική της έδρα, εκφράζοντας την επιθυμία να μπορέσει να βρεθεί στην Αγιά Σοφιά όταν αυτή ανοίξει τις πύλες της.

«Κάθε οπαδός, κάθε ομάδας θέλει να παίζει στο δικό του γήπεδο. Πάντα κάθε ομάδα που αγωνίζεται στη δική της έδρα έχει πλεονέκτημα γιατί τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και ο οπαδός την αισθάνεται σπίτι του. Για τους αντιπάλους που θα πηγαίνουν εκεί νομίζω ότι θα είναι δύσκολα. Είναι σίγουρο ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ ζουν με ένα πολύ όμορφο συναίσθημα που επιστρέφουν στη γειτονιά τους και σίγουρα στο πρώτο παιχνίδι που θα παίξουν εκεί θα το απολαύσουν στο μέγιστο. Από τη μεριά μου τους εύχομαι να το εκμεταλλευτούν, και να απολαμβάνουν το κάθε παιχνίδι εκεί. Μακάρι, με τη βοήθεια του Θεού, μια μέρα να μπορέσω να επιστρέψω και να δω ένα παιχνίδι στο νέο γήπεδο. Γιατί έχουμε φανταστικές αναμνήσεις από την ΑΕΚ, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου».

Τέλος, στο μήνυμά του για την ΑΕΚ, τόνισε: «Το μήνυμά μου είναι να γνωρίζουν ότι πάντα τους υποστηρίζω από εδώ μακριά όπου βρίσκομαι. Πάντα ρωτάω και μαθαίνω πως πηγαίνει η ομάδα και πάντα έχω μια μεγάλη αγάπη για την ΑΕΚ, για τους οπαδούς και για τους ανθρώπους της ομάδας. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο και να πετύχουν όλους τους στόχους τους και ο σύλλογος να συνεχίζει να αναπτύσσεται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν μεγάλο σύλλογο, όπως είναι η ΑΕΚ και για τον κόσμο που διαθέτει. Μία μεγάλη αγκαλιά από μένα και την οικογένειά μου σε όλους τους οπαδούς και τους ανθρώπους της ομάδας».

Φερνάντο Νάβας: «Πάντα στην καρδιά μου η ΑΕΚ, με χαρά βλέπω εικόνες από τα έργα του γηπέδου»

«Η ΑΕΚ σημαίνει πολλά για μένα γιατί ήταν η πρώτη μου ομάδα που έπαιξα όταν έφυγα από την Αργεντινή. Η αλήθεια είναι ότι θυμάμαι πολύ καλά πόσο ωραία πέρασα και πάντα έχω εκπληκτικές αναμνήσεις από αυτόν τον σύλλογο. Η ανάμνηση που ξεχωρίζω από όσα έζησα με την ομάδα είναι όταν παίξαμε τη ρεβάνς με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Αθήνα και κερδίσαμε με 2-0. Το γήπεδο ήταν γεμάτο από κόσμο, οι σημαίες, η υποστήριξη των οπαδών με τη φωνή τους όταν τελείωσε το παιχνίδι, ήταν πραγματικά μία γιορτή με πολλά συναισθήματα, κάτι το απίστευτο», ανέφερε αρχικά ο Νάβας, προσθέτοντας:

«Το γκολ που μου άρεσε περισσότερο ήταν στο 4-4 με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Γερμανία. Το τέταρτο γκολ που μας έδινε το προβάδισμα με 4-3 εκείνη τη στιγμή. Υποδέχθηκα την μπάλα στο στήθος μετά από την πάσα του Τσιάρτα και στη συνέχεια πλάσαρα τον τερματοφύλακα».

Ο Νάβας είναι απόλυτα ενήμερος για τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχοντας δει την πορεία κατασκευής της Αγιά Σοφιάς, σε ένα μέρος άλλωστε που ο ίδιος αγωνίστηκε με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μάλιστα θα ήθελε ακόμα και να βρεθεί στα εγκαίνια του νέου σπιτιού της Ένωσης όταν αυτό θα είναι έτοιμο.

«Είναι πολύ σημαντικό και με χαροποιεί πολύ που η ΑΕΚ επιστρέφει στον τόπο της, στην παραδοσιακή της γειτονιά. Έχω δει εικόνες από το νέο γήπεδο. Φαίνεται πως θα είναι πολύ ωραίο και με κάνει πολύ χαρούμενο που η ΑΕΚ θα επιστρέψει στον τόπο που βρισκόταν πάντα, στα παραδοσιακά της εδάφη. Θα ήταν ευχαρίστησή μου να μπορέσω να είμαι στα εγκαίνιά του γηπέδου».

Κλείνοντας, στις ευχές του για τα 95α γενέθλια της ΑΕΚ, ο Νάβας τόνισε: «Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ, σε όλους τους οπαδούς. Έχω πραγματικά όμορφες αναμνήσεις από τον σύλλογο, πάντα τους έχω στην καρδιά μου και ελπίζω η ΑΕΚ να συνεχίσει σε αυτόν τον σωστό δρόμο και όλα να πάνε καλά, τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο της».

Σεμπαστιάν Σάχα: «Μου λείπουν οι οπαδοί της ΑΕΚ, η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια ισοδυναμεί με ένα πρωτάθλημα»

«Η ΑΕΚ για μένα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκα στην καριέρα μου, όπου πέρασα θαυμάσιες στιγμές. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις από την ΑΕΚ, αλλά η καλύτερή μου φυσικά είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου το 2011 όταν και τότε βρισκόταν ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας. Το καλύτερό μου παιχνίδι, πάντως, κάτω από την εστία της ΑΕΚ ήταν το 2009 για το Europa League όταν είχαμε νικήσει με 1-0 την Μπενφίκα. Τόσο για τη νίκη, όσο και για το ότι είχα πραγματοποιήσει τρεις - τέσσερις πολύ καλές αποκρούσεις», υπογράμμισε αρχικά ο Σάχα, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε ότι η επιστροφή του συλλόγου στη Νέα Φιλαδέλφεια αξίζει όσο ένας τίτλος:

«Από τότε που ήμουν στην ΑΕΚ θυμάμαι ότι η επιστροφή σε εκείνη την έδρα ήταν το όνειρο όλων των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ. Το γεγονός ότι επιστρέφει εκεί αξίζει όσο ένα πρωτάθλημα. Με ευχαριστεί πραγματικά πολύ που η ΑΕΚ πρόκειται να παίξει ξανά στην παραδοσιακή της γειτονιά και ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθώ εκεί», είπε ο Σάχα και έκλεισε με το μήνυμά του για τα γενέθλια της Ένωσης:

«Το μήνυμά μου στον σύλλογο και στους οπαδούς της ΑΕΚ είναι να τους πω ότι με χαροποιεί το παρόν του συλλόγου και όλα αυτά που έχουν καταφέρει. Θέλω να πω στους οπαδούς της ΑΕΚ ότι είναι εκπληκτικοί και ότι μου έχουν λείψει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα