Οι «μετοχές» των μεταγραφών του Παναθηναϊκού!

Νίκος Αθανασίου
Οι «μετοχές» των μεταγραφών του Παναθηναϊκού!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal καταγράφει την πορεία και τα... πάνω-κάτω των ποδοσφαιριστών που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό.

Απαγόρευση μεταγραφών για ποδοσφαιριστές άνω των 23 με δικαίωμα μόνο μίας κίνησης ξένου άνω των 23, το μικρότερο μπάτζετ στην ιστορία του συλλόγου και οικονομικές συνθήκες που μόνο σε Παναθηναϊκό δεν παρέπεμπαν. Το καλοκαίρι του 2018 ο Νίκος Νταμπίζας είχε το πιο δύσκολο έργο από κάθε άλλο τεχνικό διευθυντή στην ιστορία του «τριφυλλιού», καθώς έπρεπε να βρει στην αγορά ελεύθερους, νεαρούς, γηγενείς αλλά και μοναχά έναν μη Έλληνα, ο οποίος θα είχε χαμηλό κασέ αλλά χαρακτηριστικά που θα βοηθούσαν τους «πράσινους» εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Η σεζόν οδεύει προς το τέλος της και το GWJ καταγράφει την πορεία των «μετοχών» των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι εκείνοι που ανέβασαν την αξία τους; Ποιοι έμειναν σταθεροί και ποιοι είχαν πτώση;

LIMIT UP

12. ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Αποδείχθηκε ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια του Γιώργου Δώνη. Αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, ως αριστερό εξτρέμ ακόμη και ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Ταχύτατος, με εξαιρετικό αριστερό πόδι, σωστός τακτικά στα περισσότερα παιχνίδια. Ένας ποδοσφαιριστής που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Συμμετοχές: 21

Γκολ: 3

9. ΚΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ

Αποκτήθηκε για να σκοράρει, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη με την καλή του τεχνική κατάρτιση και για αποτελέσει ένα από τα παραδείγματα μέσα στα αποδυτήρια με την εμπερία του από σημαντικούς συλλόγους και φυσικά την Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ.

Μπορεί μέσα στο 2019 να έχει... σιγήσει όπως φυσικά και ολόκληρη η ομάδα του Δώνη αλλά το πρόσημο της παρουσίας του είναι θετικό. Η παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης ήταν καθοριστική για να μπορέσει το «τριφύλλι» από το -6 να φτάσει να διεκδικήσει την πέμπτη θέση.

Αν στον δεύτερο γύρο ήταν πιο εύστοχος, ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν σε καλύτερη βαθμολογική μοίρα, ωστόσο, ποτέ στην καριέρα του δεν είχε επιδόσεις στο σκοράρισμα που εντυπωσίαζαν.

Συμμετοχές: 23

Γκολ: 7

Ασίστ: 3

ΣΤΑΘΕΡΟΙ

44. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ

Ο νεαρός στόπερ πήρε ευκαιρίες από τον Δώνη. Κάποιες τις αξιοποίησε και κάποιες άλλες όχι. Θα μπορούσε να πάρει κι άλλες. Θέλει ακόμη δουλειά για να μπορέσει να γίνει βασικός και αναντικατάστατος στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Έχει καλά στοιχεία, έχει και αδυναμίες. Αξιόλογη περίπτωση που θέλει χρόνο.

Συμμετοχές: 17

99. ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ

Από τους νεαρούς που ήρθαν το καλοκαίρι, ήταν εκείνος που είχε αποδείξει πως το μέλλον του μπορεί να είναι λαμπρό. Ξεκίνησε δυνατά την χρονιά, στην συνέχεια έμεινε στην σκιά του Μακέντα και οι ευκαιρίες που πήρε στην συνέχεια ήταν ως αλλαγή, χωρίς να μπορέσει να κάνει αισθητή διαφορά. Καλό κράτημα της μπάλας, οξυδέρκεια, καλή εκτέλεση. Είναι σίγουρο πως θέλει συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του, ώστε να βρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση για να αποκτήσει καλή επαφή με το πλεκτό.

Συμμετοχές: 19

Γκολ: 2

Ασιστ: 1

LIMIT DOWN

20. ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ

Άργησε πολύ να μπει στο κλίμα, οι συμμετοχές του καθυστέρησαν καθώς δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και όταν πήρε φανέλα βασικού, παρότι ήταν μέσα στις φάσεις, ήταν ιδιαίτερα άστοχος σε παιχνίδια που κόστισαν τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου και τον έριξαν ψυχολογικά.

Συμμετοχές: 8

Γκολ: 1

32. ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

Η μετοχή του είναι σε πτώση αλλά όχι εξαιτίας των εμφανίσεών του. Δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα τεχνικού, έχει καταγράψει ελάχιστα παιχνίδια φέτος και δεν είναι εύκολο να κριθεί από αυτές τις συμμετοχές.

Συμμετοχές: 6

29. ΜΑΡΚΟΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ

Η πρώτη μεταγραφή του περυσινού καλοκαιριού. Δεν έπεισε εξαρχής τον Δώνη, δεν δέχθηκε να παραχωρηθεί δανεικός και έχει γράψει μέχρι στιγμής μοναχά μία συμμετοχή ως αλλαγή στο Κύπελλου.

Συμμετοχές: 1

 

Τελευταία Νέα