Μόντσι: Το λιοντάρι γύρισε σπίτι του!

Δημήτρης Βέργος
Μόντσι: Το λιοντάρι γύρισε σπίτι του!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον αθλητικό διευθυντή Μόντσι που επιστρέφει στο σπίτι του στη Σεβίλλη για να ξαναχτίσει το οικοδόμημα που ο ίδιος δημιούργησε.

Πριν από δύο χρόνια άφηνε την Ανδαλουσία και τον ηλιόλουστο ισπανικό Νότο με βαριά καρδιά. Δεν είχε φύγει άλλωστε ποτέ στη ζωή του από τα μέρη εκείνα. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν παραδεχθεί ότι τη Σεβίλλη δεν την εγκαταλείπεις εύκολα... Ο Μόντσι στα τέλη της σεζόν 2016-2017 αντιλήφθηκε πως ο κύκλος του στη Σεβίλλη είχε κλείσει. Ή καλύτερα ήθελε ένα νέο challenge στην καριέρα του ως αθλητικός διευθυντής. Να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό εκτός Ισπανίας, ανεβαίνοντας ίσως και επίπεδο. Η προοπτική της Ρόμα που του παρουσιάστηκε τον δελέασε, αλλά στην αιώνια πόλη τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα φανταζόταν...

Ο Μόντσι μετά από δύο χρόνια στη Ρώμη μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε τσακωμένος, με τον ίδιο να μιλά για διαφορά φιλοσοφίας με τη διοίκηση και τον πρόεδρο Τζέιμς Παλότα, αλλά και τους οπαδούς να στρέφονται εναντίον του. Η πρόταση της Άρσεναλ και η συνεργασία με τον γνωστό του Ουνάι Έμερι έπεσε στο τραπέζι και όλα έδειχναν δρομολογημένα. Η αγάπη του, όμως, για τη Σεβίλλη κυριάρχησε μέσα του. Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του, ο αγαπημένος του σύλλογος τον χρειαζόταν, και το «ναι» στον πρόεδρο Χοσέ Κάστρο βγήκε σχετικά εύκολα από τα χείλη του. «Η καρδιά δεν ξεχνάει ποτέ τον τόπο που άφησε τους καλύτερους χτύπους της», έγραψε άλλωστε ο Μόντσι στο twitter μια μέρα πριν την ανακοίνωση της επιστροφής του.

«Το Λιοντάρι επιστρέφει σπίτι του», έγραφε η Σεβίλλη στα social media την περασμένη Κυριακή, όταν και επιβεβαιώθηκε η επιστροφή του Μόντσι στον σύλλογο. Τον 50χρονο Ανδαλουσιάνο τον λατρεύουν και γιατί είναι δικό τους παιδί από το Σαν Φερνάντο, αλλά και διότι είναι αυτός που πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία της Σεβίλλης τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτόν στο πόστο του αθλητικού διευθυντή από το 2000 και έπειτα η ομάδα κατέκτησε 11 τρόπαια συνολικά, πέντε από αυτά ευρωπαϊκά (UEFA και Europa League). Η Σεβίλλη με τον Μόντσι απέκτησε ευρωπαϊκό πρεστίζ, ύψωσε το μπόι της, δημιούργησε καριέρες, αύξησε τα έσοδά της και το όνομα του κλαμπ συνολικά.

Το έργο του Μόντσι στη Σεβίλλη λίγο ως πολύ είναι γνωστό. Πήρε τα κλειδιά και αποφάσιζε για τα πάντα. Για τον άνθρωπο στην άκρη του πάγκου, για τις μεταγραφές, για τις πωλήσεις, για τις ακαδημίες. Οι τελευταίες επί των ημερών του έβγαλαν... διαμαντάκια που εξελίχθηκαν μέσα από τη Σεβίλλη και πωλήθηκαν έπειτα σε «αλμυρές» τιμές από τον ίδιο, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με παίκτες που αυτός ανίχνευσε, φέρνοντας τους στο Σάντσεθ Πιθχουάν με λίγα χρήματα και βάζοντας στη συνέχεια πολλά εκατομμύρια στα ταμεία του συλλόγου. Σέρχιο Ράμος, Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, Ντάνι Άλβες, Χεσούς Νάβας, Ζούλιο Μπαπτίστα, Αντριάνο, Σεϊντού Κεϊτά, Ιβάν Ράκιτιτς, Κάρλος Μπάκα, Αλέιξ Βιδάλ είναι μερικά από τα ονόματα της μακράς λίστας του.

Φυσικά ο Μόντσι όλα αυτά δεν τα πέτυχε μόνος του, παρά το γεγονός ότι δουλεύει ακατάπαυστα και το κινητό του τηλέφωνο παίρνει φωτιά από τις συνομιλίες με τους ατζέντηδες, τους αθλητικούς διευθυντές και τους προέδρους – ιδιοκτήτες επί καθημερινής βάσης. Δημιουργώντας ένα δίκτυο εκατοντάδων σκάουτς έχει... μάτια σε κάθε γωνιά του πλανήτη ώστε να έχει τη δυνατότητα να αρπάζει πρώτος ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε ποδοσφαιρικό ταλέντο. Βέβαια, ο ίδιος θα είχε πάντα την τελική επιλογή από το φιλτράρισμα των παικτών που έμπαιναν συνεχώς στα δεδομένα του. Πάντα με τη βοήθεια της διορατικότητας του για την εξέλιξή τους και τη μεταπωλητική τους αξία.

Ο Ραμόν Ροδρίγκεθ Βερδέχο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, πέρα από την εξυπνάδα και την ικανότητα να ανιχνεύει ταλέντα και να τα εξελίσσει, έχει και τη δυνατότητα να πετυχαίνει σχεδόν πάντα τα deals που επιθυμεί. Είναι ένας πετυχημένος διαπραγματευτής, κάτι που δεν είχε ο Χοακίν Καπαρός που είχε αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο στη Σεβίλλη από το περσινό καλοκαίρι. Ο τελευταίος, μετά την απομάκρυνση του Πάμπλο Ματσίν που τελικά δεν κέρδισε το στοίχημα μετά την εκπληκτική δουλειά του στη Χιρόνα, επέστρεψε στη θέση του προπονητή και θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Μόντσι με στόχο την εξασφάλιση της συμμετοχής των ομίλων στο επόμενο Champions League.

Οι δυο τους γνωρίζονται άριστα και οι σχέσεις τους είναι πολύ καλές. Μένει να φανεί πλέον αν ο Μόντσι με το μαγικό του ραβδάκι θα καταφέρει να εμφανίσει την ίδια πετυχημένη συνταγή στη Σεβίλλη, όπως και στην πρώτη του μακροχρόνια θητεία. Δεν θα είναι εύκολο και ο ίδιος το γνωρίζει καλά. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον συμβούλεψαν να μην γυρίσει στην ομάδα καθώς οι επιστροφές τις περισσότερες φορές δεν συνοδεύονται από επιτυχίες. Αλλά είναι αποφασισμένος, παίρνοντας κυρίως την έμπνευση από την τεράστια αγάπη που τρέφει για αυτή την ομάδα. Το know-how το έχει, τα υλικά θα τα δημιουργήσει για να ξανακάνει τη Σεβίλλη όμορφη ξανά στο μάτι μέσα στο γήπεδο...

 

Τελευταία Νέα