Παυλοπούλου: Ένα ταλαντούχο κορίτσι που καταρρίπτει ρεκόρ!

Αντώνης Πατσούρας
Η Νικόλ Παυλοπούλου μιλάει στο G-Weekend για την κολύμβηση, την ιστιπλοϊα, τις σπουδές στις ΗΠΑ, την ΑΕΚ αλλά και το βραβείο της ΔΟΕ για το video της.

Γεννήθηκε τρία χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Την Πρωτοχρονιά του 2001. Είναι από τα πρώτα παιδιά που γεννήθηκαν το 2001 στη χώρα μας και αυτό μάλλον του έφερε τύχη!

Το όνομα της είναι Νικόλ Παυλοπούλου. Για όσους δεν την ξέρουν είναι κολυμβήτρια που καταρρίπτει ρεκόρ που έχουν πιάσει... αράχνες και γι' εκείνους που την γνωρίζουν καλά είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι που με ότι και ν' ασχοληθεί θα έχει επιτυχία. Η νεαρή κολυμβήτρια μίλησε στο G-Weekend για αυτά που πρέπει να μάθουμε για εκείνη.

«Δεν γεννήθηκα κολυμβήτρια»

Η Νικόλ Παυλοπούλου είναι ένα παιδί της πισίνας. Δοκίμασε πολλά αθλήματα αλλά την κέρδισε η κολύμβηση. «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι γεννήθηκα για να γίνω κολυμβητήρια, αλλά από μικρή αγαπούσα το υγρό στοιχείο, καθώς ασχολούμαι και με αθλήματα όπως windsurfing, SUP. Οι γονείς μου με είχαν ενθαρρύνει να ασχοληθώ με τον αθλητισμό από πολύ μικρή και γι’αυτο είχα δοκιμάσει πολλά αθλήματα, προτού, με παρότρυνση ενός καλού μου φίλου, επέλεξα να ακολουθήσω την κολύμβηση.

Στις μικρές ηλικίες δεν απολάμβανα την κολύμβηση και κυρίως τις προπονήσεις αλλά με την πάροδο των χρόνων βρήκα κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το άθλημα και άρχισα να το αγαπάω μέρα με την μέρα περισσότερο», σημείωσε η νεαρή αθλήτρια.

«Όνειρο μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Η 17χρόνη το τελευταίο διάστημα έχει καταρρίψει δυο πανελλήνια ρεκόρ τα οποία κρατούσαν το ένα (200μ μικτή) 16 χρόνια και το άλλο (200μ πρόσθιο) 8! Το αγαπημένο της αγώνισμα είναι τα 200μ μικτής και πρόσθιο στα 50αρα αλλά τα 100μ μκτής σε 25αρα πισίνα.

Όπως κάθε αθλήτρια έχει και εκείνη όνειρα με το μεγαλύτερο της να είναι: «Το μεγαλύτερο όνειρο κάθε αθλητή, πιστεύω, είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι είναι και εμένα».

«Κυνηγούσα δυο χρόνια το ρεκόρ»

Το πιο ... φρέσκο ρεκόρ του κατέρριψε ήταν αυτό στα 200 μικτή στους Χειμερινούς Αγώνες στο ΟΑΚΑ το οποίο είχε η Βασιλική Αγγελοπούλου από το 2003. Μετά από το τέλος της κούρσας οι δυο τους γνωρίστηκαν και η Νικόλ μας περιγράφει αυτό που έζησε: «Χάρηκα πολύ που κατάφερα να σπάσω αυτό το ρεκόρ της Αγγελοπούλου.

Ήταν ένα ρεκόρ που είχα αρχίσει να κυνηγώ πριν 2 χρόνια, όπου έφτασα 10 κλάσματα μακριά. Από τότε έχω κολυμπήσει άλλες 5-6 φορές σε απόσταση μισού δευτερολέπτου από το ρεκόρ, όποτε η ικανοποίηση ήταν μεγάλη που επιτέλους το έσπασα. Επίσης το γεγονός ότι ανήκε σε αυτή την μεγάλη αθλήτρια για τόσα χρόνια είναι άλλος ένας θετικός παράγοντας.

Την Βάσω (Αγγελοπούλου) την γνώρισα πρώτη φορά στους αγώνες αυτους όπου με συνεγχάρη και την ευχαρίστησα καθώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αθλήτρια και μια εξαιρετική και ευγενική προσωπικότητα, που αποτελεί πρότυπο για εμάς τους νέους αθλητές».

«Φεύγω για τις ΗΠΑ το καλοκαίρι»

Η νεαρή κολυμβήτρια πηγαίνει ακόμη σχολείο και συνδυάζει άριστα την προετοιμασία της με τα μαθήματα. Το καλοκαίρι θα φύγει για τις ΗΠΑ όπου θα φοιτήσει σε κολέγιο και παράλληλα θα συνεχίσει να δουλεύει σε υψηλό επίπεδο στην κολύμβηση.

«Στόχος μου είναι να συνδυάσω τις σωστές σπουδές μαζί με την κολύμβηση και όταν αποσυρθώ από τον αθλητισμό, να ασχοληθώ με επιτυχία στα επαγγελματικά αντικείμενα που με ενδιαφέρουν. Επίσης θέλω πολύ να κάνω οικογένεια, αλλά είναι λίγο νωρίς να αρχίσω να σκέφτομαι τόσο μακριά! Φέτος τελειώνω στο σχολείο και από τον Αύγουστο θα ταξιδέψω στην Αμερική, στο University of Southern California (USC), όπου θα προπονουμαι και θα σπουδάζω.

Σκέφτομαι να ακολουθήσω τον τομέα του Human Biology, το οποίο είναι και το αγαπημένο μου μάθημα στο σχολείο, μαζί με το Business and Marketing», μας λέει η Νικόλ.

«Οικογένεια μου ο Ωκεανός»

Ο σύλλογος που την στηρίζει είναι ο Ωκεανός τον οποίο νιώθει μετά από 10 χρόνια ως οικογένεια της. «Ο σύλλογος μου, ο Ωκεανός, όλα αυτά 10 χρόνια, αποτελεί μέρος της οικογένειάς μου. Υπάρχει ένα πολύ επαγγελματικό επίπεδο στις προπονήσεις και στην στήριξη που έχω από τους προπονητές μου σε κάθε βήμα και σε κάθε πρόκληση που έχω συναντήσει. Προπονητές μου είναι οι Δημήτρης Δαμασιώτης και Κωνσταντίνος Λεμπέσης.

Εχω και την χαρά να προπονουμαι καθημερινά με υψηλού επιπέδου συναθλητές και φίλους που έχουμε όλοι μαζί καταφέρει να φτάσουμε τον Ωκεανό κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις των Πανελληνιών Πρωταθλημάτων. Επίσης, δεν θα μπορούσα να παραλείψω την στήριξη που δέχομαι από τον φυσιοθεραπευτή μου, Γιώργο Βασιλόπουλο, και την υπόλοιπη ομάδα του Performance 22, από τον αθλίατρό μου, Δημήτρη Αντωνακάκη, και από τον μασέρ μου, Γιώργο Γκούντα».

«Βραβεύτηκα στους Ολυμπιακούς Νέων»

Η 17χρόνη συμμετείχε το καλοκαίρι του 2018 στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Αργεντινή και πήρε την 9η θέση στα 200μ μικτή. Η Νικόλ λατρεύει να φτιάχνει video και να φτιάχνει φωτογραφίες και το video που έφτιαξε για την εμπειρία της στην πρωτεύουσα της Αργεντινής βραβεύτηκε από τους διοργανωτές.

«Ασχολούμαι σε υψηλό επίπεδο με το windsurfing. Είναι ένα άθλημα που το κάνω από πολύ μικρή και με βοηθάει να χαλαρώνω και να βγάζω το μυαλό μου από τις έντονες απαιτήσεις της κολύμβησης.Δεν συμμετέχω σε αγώνες γιατί συμπίπτουν με προπονήσεις και αγώνες στην κολύμβηση αλλά πριν 4 χρόνια είχα βγει 3η στις γυναίκες στο GoGlobo National Windsurfing Tour.

Επίσης μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες και να κάνω photo και video editing, να βλέπω σειρές και ταινίες και να βγαίνω με τους φίλους μου. Για το video που έφτιαξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων είχε βραβευτεί από τους διοργανωτές».

«Η ΑΕΚ με έμαθε να μην τα παρατάω»

Δεν ανήκει στην ΑΕΚ αλλά είναι φανατικά ΆΕΚ και το δηλώνει. Πάει στο γήπεδο πάνω από 10 χρόνια και ταξίδεψε πρόσφατα και στη Γλασκώβη για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Σέλτικ.

«Η ΑΕΚ είναι ενας μεγάλος σύλλογος και μια μεγάλη ιδέα ελληνισμού και προσφυγιάς. Ο πατέρας μου είναι ΑΕΚ από μικρός, όποτε ήταν εκείνος που μου κόλλησε το “μικρόβιο” και έγινα τρελή ΑΕΚτζού και μαζί πηγαίνουμε πάνω από 10 χρόνια μαζί στο γήπεδο. Τώρα περιμένουμε την κατασκευή του νέου γηπέδου, να μπούμε στο σπίτι μας. Το δίδαγμα που έχω μάθει από την ΑΕΚ είναι να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο και να μην το βάζω κάτω στα δύσκολα!», σημειώνει το "αστέρι" της ελληνικής κολύμβησης.

*Info: Η Νικόλ έχει και το δικό της κανάλι στο Youtube: https://www.youtube.com/user/silvernikoleta?fbclid=IwAR1SJsjwfYr2R2qfMbrCa-0la8Xi6x4P7oA-irDjzI9fkZJO8dJ5qvr3lVY