Techno Still Rules! (vids & poll)

Techno Still Rules! (vids & poll)

bet365

Το G-Weekend αποτίει τον δικό του φόρο τιμής στην μουσική Techno, που οι περισσότεροι αγαπήσαμε, χορέψαμε και λατρέψαμε στις αρχές της δεκαετίας του '90!!! Ψηφίστε στο poll.

Για αρχή να θυμίσουμε πως η Techno (ελληνική απόδοση: Τέκνο) είναι μορφή ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής που εμφανίστηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η πρώτη καταγραφή της λέξης Techno ως αναφορά σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής ήταν το 1988. Πολλά είδη techno υπάρχουν τώρα, αλλά η Detroit techno θεωρείται ως το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχουν δημιουργηθεί πολλά υποείδη μουσικής.

Γενικότερα η ηλεκτρονική μουσική είναι είδος μουσικής το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μουσικά όργανα και γενικότερα ηλεκτρονική μουσική τεχνολογία για την παραγωγή της. Οι πρώτοι πειραματισμοί εμφανίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα & ενώ στα τέλη του 20ού έγινε η κυρίαρχη μορφή μουσικής. Μια γενική διάκριση αυτού του μουσικού είδους, είναι ο ήχος ο οποίος παράγεται μέσω ηλεκτρομηχανικών μέσων όπως η ηλεκτρική κιθάρα, το τελαρμόνιο, και το όργανο Χάμοντ, και αυτός που παράγεται από τη χρήση ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας όπως από ηλεκτρονικό υπολογιστή, πλήκτρα, και το θέρεμιν.

Στην ουσία τώρα. Νομίζω πως και μόνο η αναφορά στην Techno ξυπνάει μνήμες και ωραίες μνήμες. Δυνατές μνήμες πριν από την εποχή με τα... πριόνια, όπως χαρακτηρίστηκαν μετά τα πάρτι με την ηλεκτρονική μουσική για να έρθει και το rave και τόσα άλλα. Ποιος από εσάς δεν χόρεψε ή δεν τραγούδησε με Haddaway, La Bouche, Faithless, Dr. Alban, GALA και ακόμα και Ace of Base (σ.σ. αν και για τους Σκανδιναβούς υπήρχε η άποψη πως δεν ήταν τόσο κοντά στο είδος κάνοντας και πειραματισμούς). Ηλεκτρονική μουσική φυσικά είναι και το τεράστιο κεφάλαιο των Θρύλων Prodigy, με την παγκόσμια μουσική κοινότητα να θρηνεί εδώ και μέρες την αυτοκτονία και τον θάνατο του τραγουδιστή και performer, Κιθ Φλιντ. Έχουμε και... bonus στα βίντεο που θα υπάρχουν στο θέμα με Jeronimo Groovy hits αλλά και τον τότε βασικό παραγωγό (σ.σ. ένας εκ των βασικών και των πρωτεργατών και στο ράδιο και στην τηλεόραση για να είμαστε ακριβείς) Τάκη Φωτίου, να περιγράφει το πως ήρθε το τέλος σε μία σπουδαία από κάθε άποψη εποχή.

- Ψηφίστε πιο κάτω στο σχετικό poll και δείτε εδώ και εδώ το site και το Instagram του Haddaway που παραμένει ενεργός μουσικά (σ.σ. η βασική φωτό είναι από το site του).

 

Τελευταία Νέα