Προοδευτική-Ιωνικός:Όταν απαγορεύεται η λέξη «ήττα»!

Προοδευτική-Ιωνικός:Όταν απαγορεύεται η λέξη «ήττα»!

bet365

Ο Ιωνικός απειλεί να νικήσει την Προοδευτική μέσα στο «σπίτι» της για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι «βυσσινί» είναι έτοιμοι να του κόψουν τη φόρα για την άνοδο και οι Γιώργος Κυβέλος - Γιώργος Κατσικογιάννης μιλούν στο Gazzetta Weekned Journal γι' αυτό το τόσο ξεχωριστό ντέρμπι.

Ο Ιωνικός φιλοξενείται από την Προοδευτική την Κυριακή (3/3, 15:00) στο «Κλουβί» και θέλει να πάρει μια σημαντική νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή αλλά και που θα σπάσει την κατάρα που τον θέλει να μη φεύγει ποτέ με νίκη από τον Κορυδαλλό. Από την άλλη, οι «βυσσινί» είναι έτοιμοι για άλλη μία χρονιά να μην αφήσουν τον «αιώνιο» αντίπαλό τους με τη... χαρά.

Ο Γιώργος Κυβέλος από πλευράς Προοδευτική κι ο Γιώργος Κατσικογιάννης από αυτή του Ιωνικού μιλούν στο Gazzetta Weekend Journal γι' αυτό το τόσο σημαντικό ντέρμπι!

Κυβέλος: «Διαγράφουμε από το λεξικό μας τη λέξη "ήττα"»

Πώς περιμένετε το ντέρμπι με τον Ιωνικό;

«Είναι ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης. Αν δεν κάνω λάθος είναι σίγουρα στα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Ο κόσμος της Προοδευτικής κάθε χρόνο ανυπομονεί γι' αυτό το ματς, ζει και αναπνέει για τη στιγμή που ο διαιτητής θα σφυρίξει την έναρξή του μέσα στο "Κλουβί"».

Καθ' όλη την εβδομάδα αν νιώθετε και από τον κόσμο ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό ματς;

«Πρώτα για το γόητρό μας, οφείλουμε εμείς οι παίκτες του "Φοίνικα" να κρατήσουμε την ιστορία της Προοδευτικής και να δώσουμε χαρά σ' όλο αυτόν τον κόσμο που μας ακολουθεί παντού σε μια δύσκολη χρονιά για εμάς. Τα περιθώρια στενεύουν και η νίκη είναι αυτοσκοπός πλέον».

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα ξεχωριστό ντέρμπι που πρέπει να κατανοήσουμε τη σοβαρότητά του. Κυρίως οι μικροί παίκτες σε ηλικία με την εμπειρία των μεγαλύτερων να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια που είναι αρκετά δύσκολη».

Η ομάδα φέτος έχει στόχο την παραμονή κι ο Ιωνικός την άνοδο. Η δυναμική στην αγωνιστική εικόνα θα παίξει ρόλο;

«Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Και αυτή τη στιγμή αδικούμε τον εαυτό μας. Ο Ιωνικός ξεκίνησε με άλλους στόχους αλλά στη συνέχεια ανέβηκε στη βαθμολογία και πλέον διεκδικεί την άνοδο. Αυτό δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία σε τέτοια ματς, που αυτό που υπερέχει είναι το πάθος, το οποίο είμαι σίγουρος πως θα βγάλουμε. Σ' αυτό θα παίξει ρόλο κι ο κόσμος μας, που με το δικό του τρόπο θα ενισχύσει την προσπάθειά μας».

Ο Ιωνικός έρχεται για να πάρει νίκη στον Κορυδαλλό για πρώτη φορά στην ιστορία του. Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον αντίπαλο;

«Θεωρώ πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τη λέξη ήττα σ' αυτό το ματς την βγάζουμε από το λεξιλόγιό μας. Βέβαια δεν παίζει μπάλα η ιστορία όμως είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να δώσουμε χαρά σε όλο αυτόν τον κόσμο που θα έρθει να μας στηρίξει.

Κατσικογιάννης: «Πρωτόγνωρο το να νικήσουμε, δεν έχω φοβηθώ κάτι»

Ο Γιώργος Κατσικογιάννης (μετρά 3 γκολ με την ομάδα της Νίκαιας) αναμένεται να παίξει κι αυτός για πρώτη φορά σε ένα Προοδευτική-Ιωνικός, με τον έμπειρο άσο να τονίζει πως το περιμένει πως και πως, χωρίς να φοβάται κάτι.

Πως το περιμένεις αυτό το ματς;

«Θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, δεν έχω ξαναπαίξει αλλά μου έχουν πει κι οι συμπαίκτες μου ότι είναι ξεχωριστό ματς για τις περιοχές του Πειραιά. Έχω παίξει και σε Ολυμπιακός-ΑΕΚ, δεν έχω να φοβηθώ κάτι, θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει το στόχο της».

Σ' αυτά τα ματς ποιο είναι το... μυστικό της επιτυχίας;

«Το θέμα είναι ποιος θα το θέλει περισσότερο. Θέλουν πάθος και ψυχή αυτά τα ματς, ο προπονητής θα μιλήσει στους ποδοσφαιριστές αλλά εμείς πρέπει να βγάλουμε ψυχή. Θα πάει στη δύναμη και όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα το πάρει».

Το να πάρετε για πρώτη φορά διπλό μέσα στον Κορυδαλλό σάς δίνει ένα επιπλέον κίνητρο;

«Σε κάθε ματς έχουμε κίνητρο. Να μη ξεχάσουμε να πούμε ότι οι στόχοι ήταν διαφορετικοί και στη συνέχεια ματς με το ματς φτάσαμε να είμαστε πρώτοι. Είναι δύσκολο ματς, ξέρουμε ότι δεν έχει πάρει ποτέ διπλό ο Ιωνικός μέσα στον Κορυδαλλό θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να κόσμο».

Μπορείς να σκεφτείς την ομάδα σου μία ώρα μετά το ντέρμπι τί υποδοχή θα τύχει στην Πλατεία Σπάθας;

«Άμα κερδίσει η ομάδα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Το θέλουμε πάρα πάρα πολύ, ο καθένας για τους δικού τους λόγους, ελπίζω να πάρουμε το τρίποντο».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ Λ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα