Τα 5 κλειδιά του ΠΑΟΚ για νίκη επί του Ολυμπιακού!

Σταύρος Σουντουλίδης
Τα 5 κλειδιά του ΠΑΟΚ για νίκη επί του Ολυμπιακού!

bet365

Ο ΠΑΟΚ θέλει το βράδυ της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό τη νίκη με την οποία θα πάρει αγκαλιά την... κούπα του πρωταθλητή! Ο Σταύρος Σουντουλίδης παρουσιάζει στο G-Weekend τα κλειδιά ώστε ο Δικέφαλος να... ξεκλειδώσει το τρίποντο!

ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ…

Στον ΠΑΟΚ δεν ξεχνούν με τίποτα τα περσινά γεγονότα που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του αγώνα και την ήττα τους «στα χαρτιά» με 0-3 από μια ομάδα που δεν ήταν στην καλύτερη κατάστασή της, εκείνο το διάστημα, τουλάχιστον όχι όπως είναι τώρα, και φάνηκε ξεκάθαρα ότι έψαχνε μια αφορμή για να μην παίξει. Ένας ανεγκέφαλος από την εξέδρα έδωσε αυτή την αφορμή, άλλο που δεν ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι», που πριν καλά – καλά αποφασίσει ο Αρετόπουλος (αλήθεια, τι να κάνει αυτή η ψυχή…), ήρθε ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης με την περιβόητη ατάκα «πάμε να φύγουμε» να βάλει πρόωρα τέλος σ’ ένα ντέρμπι που συνεχίστηκε στις δικαστικές αίθουσες και όχι στο γήπεδο. Οφείλουν, λοιπόν, οι άνθρωποι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να είναι υποψιασμένοι πριν, κατά και μετά τη διεξαγωγή του φετινού ντέρμπι-τίτλου. Η ΠΑΕ έχει πάρει τα μέτρα της, η Τούμπα θα καλυφθεί απ’ άκρη σε άκρη με προστατευτικό δίχτυ, οι οπαδοί ανέβαλλαν σωστά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και όλα δείχνουν ότι φέτος θα δούμε μπάλα. Γιατί, πρώτα απ’ όλα πρέπει να παίζεται ένα παιχνίδι…

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε ανάσες σε έξι – επτά επιβαρυμένους βασικούς του και όπως είπε την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη «τους 9-10 παίκτες τους έχω στο μυαλό μου». Οι αμφιβολίες του Ρουμάνου τεχνικού μπορεί να έχουν να κάνουν είτε με τον παρτενέρ του Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή, είτε με τον έναν εκ των δύο winger της ομάδας. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι «κλειδωμένες», η πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει και απομένει να δούμε αν ο Ολιβέιρα θα πάρει εκ νέου φανέλα βασικού, αφήνοντας τον σταθερό Σάχοφ στον πάγκο και οι επιλογές στα φτερά ανάμεσα σε Ελ Καντουρί, Λημνιό ή Ζαμπά. Οι υπόλοιποι οκτώ (Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Άκπομ) ήταν γνωστοί από την στιγμή που ο Δανός Μάικλ Τίκγκααρντ σφύριξε τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ «ΤΕΛΙΚΟ»

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πέρσι ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι άπειρος σε θέματα πρωταθλητισμού. Οι «ασπρόμαυροι», κακά τα ψέματα, «έβγαλαν μόνοι τα μάτια τους», όμως φέτος είναι αρκετά υποψιασμένοι και σαφώς πολύ πιο έμπειροι στη διαχείριση και στην προσέγγιση τέτοιων μεγάλων αναμετρήσεων. Όποιος διάβασε μέσα στην εβδομάδα τις δηλώσεις του Μαουρίσιο στη Βραζιλία ή άκουσε τον Λουτσέσκου να λέει την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη, «το παιχνίδι δεν είναι τελικός, όποιος το είπε έχει δίκιο, έχουμε άλλα εννιά παιχνίδια, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο», θα αντιλήφθηκε το πως προετοιμάζονται ψυχολογικά στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΕ ΛΑΘΗ

Είτε παίζουν οι βασικοί, είτε οι αναπληρωματικοί, στον φετινό Ολυμπιακό έχουν την τάση να βάζουν την μπάλα στα δίχτυα μόνοι τους, άλλωστε ας μην ξεχνάμε ένα αυτογκόλ (του Βούκοτιτς) έκρινε το ντέρμπι του πρώτου γύρου και έφερε τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος. Οι Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του έχουν διαβάσει καλά το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», γνωρίζουν καλά τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Αυτή η αστάθεια και η ανισορροπία που δείχνουν να έχουν οι Πειραιώτες στο μεσοαμυντικό κομμάτι τους. Κλειδί θα είναι να καταφέρουν οι «ασπρόμαυροι» να τους οδηγήσουν σε λάθη που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟΧΟ

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα ζόρι, όσο κι αν ο προπονητή του λέει πως «θα μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη, όπως κάνουμε και σε κάθε ματς», μια χαρά τον βολεύει και η ισοπαλία που αν έρθει θα του δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στην κούρσα προς τον τίτλο, θα πρέπει να γίνουν «σημεία και τέρατα» στις επόμενες εννιά αγωνιστικές για να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα. Το σκεπτικό των γηπεδούχων μπορεί να είναι πάντα το ίδιο, μπορεί αυτή να είναι η φιλοσοφία τους, αλλά αυτός που κυριολεκτικά καίγεται για τη νίκη είναι ο Ολυμπιακός. Αυτός θα πρέπει να ρισκάρει, οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να έχουν υπομονή και πίστη στο (διπλό) στόχο. Καμία βιασύνη. Ναι μεν η νίκη θα φέρει τη διαφορά στο συν εννέα, αλλά και η ισοπαλία (με την ισοβαθμία υπέρ του) μια χαρά θα του κάνει στο τέλος της βραδιάς.

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να γράψει ιστορία, να σφιχταγκαλιάσει την πολυπόθητη «κούπα», αρκεί να φερθεί έξυπνα και να τελειώσει τη δουλειά…

 

Τελευταία Νέα