Ώρα για Super Bowl: Clear Eyes, Full Hearts, Can’t Lose!

Βασίλης Τσίγκας
Ώρα για Super Bowl: Clear Eyes, Full Hearts, Can’t Lose!

bet365

Το Super Bowl LIII είναι προ των πυλών και το Gazzetta Weekend Journal γράφει όσα πρέπει να ξέρετε για τον μεγάλο τελικό της NFL!

Το φετινό Super Bowl θα μπορούσε να είναι ορισμός της ιστορίας του Δαυίδ που αντιμετωπίζει τον Γολιάθ! Όχι τόσο λόγω της δυναμικότητας των δύο ομάδων, όσο λόγω του ονόματος και της ιστορίας που κουβαλούν! Το βράδυ της Κυριακής, στο υπέρ-διαστημικό Mercedes-Benz Stadium της Ατλάντα θα τεθούν αντιμέτωποι το… κατεστημένο της NFL, κόντρα στους νέους (στην κυριολεξία) διεκδικητές. Οι New England Patriots κόντρα στους LA Rams!

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή: Από την μία έχουμε τους δύο GOATs, τον 66χρονο προπονητή Bill Belichick και τον 42χρονο QB Tom Brady. Από την άλλη, έχουμε τον 32χρονο προπονητή (ο νεότερος στην ιστορία που φτάνει σε Super Bowl) Sean McVay και τον 24χρονο QB Jared Goff, Νο.1 στο draft της χρονιάς του, που είναι 18 ολόκληρα χρόνια νεότερος από τον αντίπαλό του! Γενικά, από το ρόστερ των Rams, ελάχιστοι είναι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί ξανά σε Super Bowl, συμπεριλαμβανομένων των WR Brandin Cooks, CB Aqib Talib και RB C.J. Anderson, κάτι που προφανώς αφαιρεί πόντους απειρίας από την ομάδα του LA. Στα θετικά τους είναι ότι ο προπονητής άμυνας, ο Wade Philips, είναι ίσως ο κορυφαίος στην λίγκα και είχε κατακτήσει το Super Bowl 50 με τους Broncos.

Απέναντί τους, όμως, είναι οι Patriots των Belichick και Brady, οι οποίοι έχουν αποδείξει ξανά και ξανά ότι είναι ικανοί να διαλύσουν οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα του αντιπάλου με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ο τελικός κόντρα στους Atlanta Falcons είναι το κορυφαίο και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα!

Διαβάστε εδώ ένα αφιέρωμα του gazzetta.gr στον GOAT, Tom Brady.

Με πέντε κατακτήσεις στην… τσέπη τους κι έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους, οι Patriots της τελευταίας 20ετίας, μία από τις μεγαλύτερες δυναστείες στην ιστορία των ομαδικών σπορ, παίζουν πλέον για την συνέχιση του μύθου τους, όχι την δημιουργία του. Κι αν λένε ότι είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή, απ’ ότι να φτάσεις εκεί, οι Patriots μας έχουν δείξει ότι μάλλον το πιο δύσκολο απ’ όλα, είναι να τους ρίξεις από εκεί!

Διαβάστε εδώ ένα special άρθρο του gazzetta για τους -πολύ- βασικούς κανονισμούς του αθλήματος.

Στα καθαρά αγωνιστικά του τελικού, όλα δείχνουν ότι σημείο-κλειδί θα είναι το rushing παιχνίδι των δύο ομάδων. O Brady στηρίζεται πολύ φέτος στην… τεράστια offensive line του, που προστατεύει τον ίδιο και τους runners του, με τον rookie Sony Michel να διανύει μια εκπληκτική χρονιά. Επειδή, όμως, μιλάμε για τον Brady, πάρα πολύ εύκολα μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι του και να αρχίσει αυτές τις θρυλικές πάσες των 10-15 γιαρδών προς τους Gronkowski, Edelman και Hogan που αποσυντονίζουν τελείως τις άμυνες!

Σε μια παρόμοια κατάσταση είναι και ο Goff, που αρέσκεται να εναλλάσεται ανάμεσα στο running και το passing παιχνίδι. Αυτό, όμως, που φαίνεται ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο για τους Rams, είναι το πώς θα ξεκινήσουν το παιχνίδι. Και στις 3 φετινές τους ήττες, δεν είχαν ποτέ το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο, που θεωρητικά δείχνει μια αδυναμία να επιστρέφουν στα παιχνίδια. Βέβαια, πριν δύο εβδομάδες, έκαναν ακριβώς αυτό κόντρα στους Saints, στο πιο καυτό σημείο της χρονιάς, αποδεικνύοντας ότι παρά την απειρία τους, έχουν την απαιτούμενη πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση.

Θεωρητικά, οι Patriots έχουν ένα προβάδισμα λόγω εμπειρίας και… ονόματος! Οι Rams μετρούν τρία πρωταθλήματα στην ιστορία τους, σε τρεις διαφορετικές πόλεις όμως: Κλίβελαντ (1945), LA (1951) και St. Louis (1999). Για τους Patriots από την άλλη, η φετινή είναι η ένατη παρουσία σε Super Bowl τα τελευταία 18 χρόνια με πέντε κατακτήσεις!

Χρήσιμες πληροφορίες για το Super Bowl LIII:
Πού θα γίνει: Στο Mercedes-Benz Stadium της Ατλάντα
Τι ώρα θα γίνει: Βράδυ Κυριακής στις 01:30
Πού θα το δω: Στο FOX Sports μέσω NOVA και Cosmote TV
Halftime show: Maroon 5, Travis Scott, Big Boi
Θα είναι LIVE στο gazzetta; Εννοείται!

 

Τελευταία Νέα