Ρόμπιν Φαν Πέρσι: Το μαλλί κι αν γκρίζαρε...

Δημήτρης Βέργος
Ρόμπιν Φαν Πέρσι: Το μαλλί κι αν γκρίζαρε...

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος στα 35 του χρόνια, στην τελευταία σεζόν της καριέρας του με την αγαπημένη του Φέγενορντ, μας θυμίζει ότι ποδοσφαιρικά δεν... γερνάει ποτέ!

Την Κυριακή που μας πέρασε στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, στο Ρότερνταμ, επικρατούσε... συναγερμός. Το Klassieker, το δυνατότερο ντέρμπι της Ολλανδίας ανάμεσα στη Φέγενορντ και τον Άγιαξ αποτελεί κάθε σεζόν ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος και νεύρα στην πιο ισχυρή ποδοσφαιρική έχθρα της Eredivisie. Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων έχουν ξεσπάσει επεισόδια. Δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, όπως και να έχει...

Το ντέρμπι, βέβαια, αποτέλεσε μια τυπική διαδικασία για τη Φέγενορντ, η οποία διέλυσε τον Άγιαξ με 6-2. Μπορεί βαθμολογικά η ομάδα του Ρότερνταμ να έχει μείνει πίσω από την κορυφή και να μην διεκδικεί τον τίτλο, αλλά το κυριακάτικο απόγευμα έκανε τον Αίαντα... φύλλο και φτερό με πρωταγωνιστή έναν μπαρουτοκαπνισμένο άσο. Άλλωστε τα μεγάλα ματς φέρουν τη σφραγίδα των μεγάλων παικτών και ο γκριζομάλλης πλέον Ρόμπιν Φαν Πέρσι επιβεβαίωσε το κλισέ και με το παραπάνω...

Ο 35χρονος Ολλανδός άσος με δύο δικά του γκολ, το τρίτο και το τέταρτο της Φέγενορντ στο Klassieker, έγραψε το 4-2 και ουσιαστικά έβαλε την υπογραφή του στον θρίαμβο της ομάδας του Τζιοβάνι Βαν Μπρόνκχορστ. Πριν «οπλίσει» βέβαια είχε συμμετοχή και στα δύο πρώτα γκολ της Φέγενορντ για να αντικατασταθεί εν συνεχεία στο 68' και να γνωρίσει την αποθέωση από το κοινό στο Ντε Κάιπ που παραληρούσε.

Η κίνηση του Φαν Πέρσι στο 2-1, όταν και τράβηξε πάνω του σαν μαγνήτης τρεις παίκτες του Άγιαξ για να τελειώσει τη φάση στην εξέλιξή της ο Μπέρχουις, αλλά και η απλότητα που ο Ολλανδός άσος σκοράρει το τρίτο και το τέταρτο γκολ διαβάζοντας με την εξυπνάδα που τον χαρακτηρίζει τις ασίστ των συμπαικτών του, ήταν μια ακόμα απόδειξη πως για τον Φαν Πέρσι το γκρίζο μαλλί του αποτελεί απλά το σημάδι της δεύτερης ποδοσφαιρικής του νεότητας.

Τον περασμένο Οκτώβρη ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι σε συνέντευξή του στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρότερνταμ, την Algemeen Dagblad, είχε αποκαλύψει ότι η σεζόν που διανύουμε θα είναι η τελευταία του πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. «Πότε θα σταματήσω; Αυτό θα συμβεί πιθανότητα στο τέλος της σεζόν. Θα είμαι 36 ετών και θα είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για 18 χρόνια. Από την ηλικία των πέντε παίζω μόνο ποδόσφαιρο».

Πριν ρίξει, λοιπόν, τους τίτλους του τέλους στην τεράστια καριέρα του, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι καταγράφει στατιστικά που δείχνουν ανεπηρέαστα από το πέρασμα των χρόνων. Μπορεί η Φέγενορντ να έχει χάσει έδαφος στην Eredivisie, αλλά ο 35χρονος Ολλανδός είναι αρχηγός με τα όλα του και αποτελεί το πρώτο βιολί της ομάδας. Δεκαπέντε συμμετοχές με 10 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα και 12 τέρματα συνολικά τη φετινή σεζόν είναι αριθμοί που αποδεικνύουν ότι ο Φαν Πέρσι απολαμβάνει τη δεύτερη παρουσία του στη Φέγενορντ.

Ο ίδιος, μάλιστα, σε εκείνη τη συνέντευξη που έδωσε πριν τρεις μήνες, δεν είχε κρύψει πόσο πολύ γούσταρε που επέστρεψε στην αγαπημένη του Φέγενορντ. Την ομάδα από τα σπλάχνα της οποίας ξεπήδησε, πριν το διορατικό μάτι του Αρσέν Βενγκέρ τον φέρει στο Βόρειο Λονδίνο και στην Άρσεναλ, αρχίζοντας μια λαμπρή καριέρα. «Δεν πιστεύω πως η επιστροφή μου στη Φέγενορντ θα είναι επιτυχημένη μόνο αν κατακτήσουμε τον τίτλο. Πως θα είναι επιτυχημένη; Είναι ήδη στην πραγματικότητα, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στη συνολική εικόνα. Είχα χάσει τη διάθεσή μου. Δεν ήταν ο τρόπος που ήθελα να ολοκληρώσω την καριέρα μου, χωρίς ευχαρίστηση. Αυτή η χαρά επέστρεψε για μένα στη Φέγενορντ», είχε αναφέρει.

Ο Φαν Πέρσι, λοιπόν, στα 35 του φροντίζει να διατηρεί το όνομά του στο top επίπεδο με στιγμές που τον χαρακτήρισαν σε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα. Το γκολ-φάουλ επί της Τσβόλε πριν μερικές εβδομάδες αποτελεί σήμα κατατεθέν του. Πολύ περισσότερο δε η απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ απέναντι στη Φίτεσε τον Σεπτέμβριο, πάλι με το «φονικό» αριστερό του.

Σαφέστατα ένα τρόπαιο με τη Φέγενορντ θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει ο Φαν Πέρσι την καριέρα του στην ομάδα που θα έχει για πάντα στην καρδιά του. Το κύπελλο (που κατέκτησε πέρυσι), όπου βρίσκεται στα ημιτελικά κόντρα στον Άγιαξ, αποτελεί ξανά ένα κίνητρο μιας και η διαφορά από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν είναι στους 13 βαθμούς. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν βλέπει μόνο εκεί την επιτυχία: «Θέλω να κερδίζω ως ποδοσφαιριστής και η περσινή κατάκτηση του κυπέλλου ήταν ωραία, αλλά αυτό δεν αποτελεί τρόπο μέτρησης για το αν θα είναι επιτυχημένη ή όχι η σεζόν. Θέλω να δώσω κάτι πίσω με τις εμπειρίες μου. Προσπαθώ να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Το βλέπω όμως ευρύτερα από μια κατάκτηση».

 

Τελευταία Νέα