«Η Κρήτη έχει τις καλύτερες υποδομές για την Εθνική, ο κόσμος θα δείξει το πόσο την αγαπάει»!

Δημήτρης Τομαράς
«Η Κρήτη έχει τις καλύτερες υποδομές για την Εθνική, ο κόσμος θα δείξει το πόσο την αγαπάει»!

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, εμφανώς συγκινημένος μιλάει στο G-Weekend για τη νέα έδρα της Εθνικής, τις υποδομές της Κρήτης αλλά και το πως ο κόσμος του νησιού αγαπά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και το δείχνει εμπράκτως.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, μιλάει στο G-Weekend για την ιστορική - όπως την χαρακτηρίζει - στιγμή της επιστροφή της Εθνικής ομάδας στο Παγκρήτιο Στάδιο. Αναφέρεται όμως κυρίως στο πως υπήρξε η συμφωνία έτσι ώστε το Παγκρήτιο να γίνει ξανά έδρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αρχικά ο κ. Τζώρτζογλου επισήμανε σχετικά με τις προσπάθειες της ΕΠΣΗ και των ανθρώπων της πως «εδώ και αρκετά χρόνια αλλά και τα τέσσερα - πέντε τελευταία με συνεχείς μας επιστολές, επαφές και ραντεβού με την ΕΠΟ και τις προηγούμενες διοικήσεις είχαμε κάνει σχετικό αίτημα. Στις συναντήσεις που κάναμε με τις προηγούμενες διοικήσεις με Πιλάβιο, Σαρρή και Γκιρτζίκη και τελευταία με τον Γραμμένο τους εκφράζαμε την επιθυμία μας καθώς και του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης μαζί η Εθνική των ανδρών και όχι μόνο των ανδρών να χρησιμοποιεί για όσα παιχνίδια θέλει το Παγκρήτιο αλλά και το ΒΑΚ ως προπονητήριο».

Ποιές όμως ήταν οι απαντήσεις που λάμβαναν και ποιο ήταν κατά την γνώμη του το μεγάλο... ατού της Κρήτης και του Παγκρητίου; «Αρνητική απάντηση δεν είχαμε ποτέ. Θέλω να το τονίσω αυτό. Σε όλες αυτές τις επιστολές και τις επαφές δεν μας έλεγαν όχι αλλά δεν το χρησιμοποιούσαν το γήπεδο. 'Εντάξει να το δούμε' μας έλεγαν πάντα. Η Κρήτη όμως έχει ένα μεγάλο ατού και δεδομένο. Το δεδομένο η αγάπη του κόσμου της Κρήτης για την Εθνική. Σχεδόν πάντα ήταν το γήπεδο κατάμεστο και δεν ήταν μόνο κατάμεστο από πλευράς ποσότητας φιλάθλων. Ήταν κατάμεστο κυρίως από αγάπη και ζεστασιά. Ήταν μία τεράστια αγκαλιά από όλη την Κρήτη για την Εθνική μας. Αγκαλιαζε την Εθνική. Ήταν ο 12ος για να μην πω ο 13ος και 14ος παίκτης. Και σε ποσότητα και σε ποιότητα ψυχής και αγάπης. Δεδομένα. Τελευταίο παράδειγμα ήταν το ματς της Εθνικής παλαιμάχων του 2004 ακόμα και εκεί ήταν γεμάτο», σχολίασε σχετικά.

Όσο για το πως το Παγκρήτιο έγινε το νέο... σπίτι της Εθνικής; Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της ΕΠΣ Ηρακλείου «εκτιμώ ότι είναι συνδυασμός. Συνδυασμός των προβλημάτων με άλλες έδρες με την έντονη επιθυμία την δική μας να φιλοξενήσουμε την Εθνική. Σε συνδυασμό με άλλες πιθανές έδρες όπου δεν υπάρχουν υποδομές για παιχνίδια υψηλού κινδύνου και γενικά υποδομές με τα προαπαιτούμενα των διεθνών Ομοσπονδιών. Η Κρήτη και το Παγκρήτιο τα έχουν όλα αυτά. Έχει διεθνές αεροδρόμιο, νοσοκομεία και ξενοδοχεία και φυσικά τις γηπεδικές υποδομές. Όλα αυτά μαζί και η επιθυμία του τεχνικού team και των παικτών. Αυτά όλα μέτρησαν».

Πως όμως διαχειρίζονται στην Κρήτη αυτήν την... ανάθεση και την ευθύνη και πως το εισπράττει ο κόσμος; «Είναι τεράστια η σημασία. Τεράστια η τιμή σε όλη την πατρίδα. Το να επιλέγουν την Κρήτη και το Παγκρήτιο. Με αυτήν την τιμή μας εκτός από το ότι μας κάνει περήφανους, μας γεμίζει μεγάλη ευθύνη στο να σταθούμε αντάξιοι σε αυτήν την περίσταση και πρόκληση για εμάς. Να αποδείξουμε πως η επιλογή αυτή της ΕΠΟ και του Γραμμένου ήταν σωστή. Είναι μεγάλη και ιστορική στιγμή η επιστροφή της Εθνικής στο Παγκρήτιο. Είμαι 100% σίγουρος για να μην πω 1000% σίγουρος πως οι φίλαθλοι του Ηρακλείου και της Κρήτης θα κάνουν για άλλη μία φορά αυτό που έχουν μάθει να κάνουν. Να δείξουν σε όλη την Ελλάδα το πόσο αγαπούν την Εθνική. Θα το δείτε στις 8 Ιουνίου πως η Κρήτη και το Ηράκλειο αγαπάει την Εθνική μας ομάδα. Ο κόσμος μας θα δείξει ξανά το πόσο αγαπά την Εθνική. Από μέρους μας να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ηρακλείου, τον κ. Λαμπρινό και την Περιφέρεια, τον κ. Αρναουτάκη για την υπέρβαση που έγινε για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια στο οικονομικό και τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν και την ΕΠΟ και ειδικά τον κ. Γραμμένο για την τιμή που μας κάνουν».

 

Τελευταία Νέα