Κέιτι Πέρι, ο θηλυκός... Μάικλ Τζάκσον! (pics, vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Κέιτι Πέρι, ο θηλυκός... Μάικλ Τζάκσον! (pics, vids & poll)

bet365

Ξεχωριστή, μοναδική, σούπερ performer και καλλιτέχνιδα που έχει σπάσει ακόμα και τα ρεκόρ του Μάικλ Τζάκσον! Το Gazzetta Weekend γράφει για την φοβερή και τρομερή Κέιτι Πέρι!

Είναι το απόλυτο αστέρι της ποπ παγκοσμίως. Η Κάθριν Ελίζαμπεθ Χάντσον (Katheryn Elizabeth Hudson, γεννημένη στις 25 Οκτωβρίου 1984), γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Κέιτι Πέρι (Katy Perry). Η γυναίκα που κατέκτησε την κορυφή της μουσικής και που έσπασε ακόμα και τα ρεκόρ του Μάικλ Τζάκσον!!!

Είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, επιχειρηματίας, ακτιβίστρια, φιλάνθρωπος και πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF. Γεννήθηκε τις 25 Οκτωβρίου 1984 και μεγάλωσε με μουσική γκόσπελ, σε ένα αυστηρά θρησκευτικό περιβάλλον από δύο γονείς πάστορες. Στα πρώτα χρόνια του λυκείου κυνήγησε μια καριέρα στην γκόσπελ μουσική και εξέδωσε ένα άλμπουμ, το Κέιτι Χάντσον (2001). Σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε μόνη της από την πόλη της Σάντα Μπάρμπαρα στο Λος Άντζελες. Ηχογράφησε άλλον ένα δίσκο που δεν βγήκε όμως. Μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες και απορρίψεις για περίπου μία πενταετία, το 2007 υπέγραψε συμβόλαιο με την Capitol Music Group. Είχε ήδη υιοθετήσει νωρίτερα το καλλιτεχνικό όνομα Katy Perry, το Πέρι από το επίθετο της μητέρας της για να μην δημιουργηθεί σύγχυση με την ηθοποιό Kate Hudson. Μετά από έναν χρόνο στη Capitol Records, έβγαλε το πρώτο της άλμπουμ (2008) και έκτοτε άρχισε να γράφει ιστορία!

Η Κέιτι Πέρι έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε την κορυφή των charts στο αμερικάνικο Billboard! Η νεαρή τραγουδίστρια, η οποία θεωρήθηκε - άδικα όπως αποδείχθηκε αργότερα - από κάποιους κριτικούς ως σταρ του ενός χιτ, έκανε το ρεκόρ με το σινγκλ «Last Friday Night (TGIF)». Πρόκειται το πέμπτο κατά σειρά κομμάτι που πήγε στην κορυφή των US Billboard charts από ένα μόνο άλμπουμ της, το πλατινένιο Teenage Dream. Μόνο ο Μάικλ Τζάκσον κατείχε πριν την Κέιτι Πέρι το ρεκόρ των πέντε τραγουδιών στο Νο1 από ένα μόνο δίσκο. Με την διαφορά ωστόσο, ότι ο Βασιλιάς της ποπ έμεινε συνολικά επτά εβδομάδες στην κορυφή με τα κομμάτια του άλμπουμ «Bad», ενώ τα τραγούδια της Πέρι ήταν top hits για τουλάχιστον 18 εβδομάδες!!! Ως προς τις επιρροές της; Μουσικές προσωπικότητες όπως ο Φρέντι Μέρκιουρι και η Αλάνις Μόρισετ έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα της όπως και το άλμπουμ Pet Sounds των The Beach Boys.

ΤΟ LIVESTREAMING, ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ TWITTER, ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ...

Η Κέιτι Πέρι έκανε livestreaming τη ζωή της για 96 ώρες, καλώντας τους θαυμαστές της να την παρακολουθήσουν να κοιμάται, να μαγειρεύει, να κάνει γιόγκα ή να μιλά με διάσημους που εμφανίστηκαν στην πόρτα του σπιτιού της. Και αυτό διότι έχει σε μεγάλη εκτίμηση τους φανς της και θέλει να είναι όσο πιο κοντά τους γίνεται. Παρότι επέστρεψε σε 41 κάμερες να την παρακολουθούν συνεχώς, η ποπ σταρ παραδέχθηκε ότι πασχίζει να χειριστεί το γεγονός ότι η ζωή της είναι στο επίκεντρο. «Είμαι άνθρωπος και ζω κάτω από αυτό το τρελό μικροσκόπιο», είπε στον θεραπευτή Σίρι Σινγκ, δακρύζοντας. Αυτά τα κλάματα έγιναν φυσικά θέμα συζήτησης. Φυσικά υπήρξε και το ντοκιμαντέρ για την ζωή της που μπορείτε να το δείτε εδώ. Η Κέιτι Πέρι επίσης έσπασε κάθε ρεκόρ στο Twitter, καθώς είναι η πρώτη καλλιτέχνιδα που ξεπέρασε τους 100 εκατ. followers στο Twitter. Πρόσφατα πάντως βίωσε μία τεράστια απώλεια στην ζωή της με τον χαμό της φίλης της, Αντζέλικα, από καρκίνο. Η ίδια πόσταρε ένα τρομερά συγκινητικό ποστάρισμα στο Instagram της που μπορείτε να δείτε από κάτω.

Six days ago, one of my biggest champions and realest friends, Angelica Cob-Baehler moved on from this place. She was one of the strongest women I have ever known - fighting her cancer like friggin’ Rocky, enduring chemo, immunotherapy, a tracheotomy, feeding tubes for months on end, and experimental cancer treatment trials. I watched her go through many stages for over a year, but a few things remained constant: her sarcastic/wicked sense of humor, her positive outlook, and the incredible love she had for her family. We had a lot of wins together for over 10 years, and I am incredibly grateful she was a born fighter/no shit-taker because she practically willed me into existence as a young artist when she “stole my files” from limbo at Columbia Records and brought them to life at Capitol Records. She was like a big sister to me, showing me the ropes and always having my back. She never became a yes-person and was quick to check me when I needed checking - that was family. I have procrastinated posting this because it makes it feel a little too final, but I don’t believe people ever really die - she just had to leave that body behind. Out of body, and full of spirit now. Sadly, she also left behind two amazing young girls, and an incredible husband who was the definition of ROCK through this whole process. As for me, I’ll never let them forget that Angelica embodied the angel in her name, was a woman of incredible integrity and character, a massive giver, and a DOPE human being. I know today is #GivingTuesday, and if you have been a longtime KatyCat and a friend of mine or Geli’s, let’s honor her by donating to her favorite charity, Generosity.org by clicking the link in bio. She may be gone from this place, but she will never be forgotten. Rest in power, my angel, and don’t worry, we got Chapman and the girls. #RIPGeli

A post shared by KATY PERRY (@katyperry) on

ΤΡΟΜΕΡΗ PERFORMER ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Η Πέρι επί σκηνής είναι εξαιρετική από κάθε άποψη. Μία τρομερή performer. Από τα σκηνικά, την παρουσία της, το πόσο εντυπωσιακά αλλάζει φορέματα και στιλ και φυσικά τα τραγούδια και την φωνή της. Η ίδια θεωρείται από ειδικούς και μη από τις πλέον χαρισματικές τραγουδίστριες της γενιάς της και από της σημαντικότερες της ποπ ιστορίας. Και μόνο το γεγονός ότι έφτασε να συγκρίνεται με τον Μάικλ Τζάκσον λέει πολλά...

Τον Ιούνιο του 2014 και με καριέρα μόλις 6 ετών, αναδείχτηκε η Νούμερο 1 Digital Καλλιτέχνης όλων των εποχών από την αμερικανική Μουσική Ακαδημία, με digital πωλήσεις singles που φτάνουν τα 72 εκατομμύρια, μόλις στις ΗΠΑ. Είναι η μόνη καλλιτέχνης που όλα της τα singles έχουν εισέλθει στο Τοπ30 του Billboard Hot 100!!! Η Πέρι έχει παραλάβει επίσης το Spotlight Billboard Award για το ρεκόρ που έσπασε, γινόμενη η 1η και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα στην ιστορία της μουσικής που να έχει 5 νούμερο 1 τραγούδι από το ίδιο άλμπουμ. Η Πέρι, είναι η 2η κάτοχος αυτού του βραβείου, μετά τον Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος αντίστοιχα είναι ο άντρας που έχει σπάσει αυτό το ρεκόρ. Για τον ίδιο λόγο, στην Κέιτι Πέρι απονεμήθηκε και το Special Achievement Award από τα αμερικανικά μουσικά βραβεία.

Η δισκογραφία της:

Katy Hudson (2001)

One of the Boys (2008)

Teenage Dream (2010)

Prism (2013)

Witness (2017)

Ενδεικτικές περιοδείες:

Hello Katy Tour (2009)

California Dreams Tour (2011 – 12)

The Prismatic World Tour (2014 – 15)

Witness: The Tour (2017 – 18)

Φιλμογραφία:

The Smurfs (2011)

Katy Perry: Part of Me (2012)

The Smurfs 2 (2013)

Βραβεία και υποψηφιότητες:

American Music Awards 5 βραβεία και 14

υποψηφιότητες

ARIA Music Awards 0 1

Brit Awards 1 4

Echo Awards 1 1

Grammy Awards 0 13

MTV Europe Music Awards 6 24

MTV Video Music Awards 5 26

Nickelodeon Kids' Choice Awards 3 7

NRJ Music Awards 3 10

People's Choice Awards 14 23

Teen Choice Awards 5 23

Βραβείο Spotlight Billboard Award

- Ψηφίστε πιο κάτω στο poll και δείτε και βίντεο της Πέρι... Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημό της site.

 

Τελευταία Νέα