Για ένα νόστιμο και γευστικό 2019! (vid, pics)

Gazzetta team
Για ένα νόστιμο και γευστικό 2019! (vid, pics)

bet365

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έσβησε και η λάμψη των ημερών! Παραμένουμε σε εορταστικό mood που συνεπάγεται διασκέδαση και φυσικά καλό φαγητό. Άλλωστε υπάρχει μπροστά μας το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Γύρω από το εορταστικό τραπέζι μαζεμένα όλα τα αγαπημένα πρόσωπα προκειμένου να τραγουδήσουν «πάει ο παλιός ο χρόνος». Το 2018 φεύγει. Παίρνει μαζί του χαρές, λύπες, γεγονότα ευχάριστα και δυσάρεστα. Το 2019 παίρνει την σκυτάλη κι όπως συμβαίνει με κάθε νέο χρόνο που μας... επισκέπτεται η ελπίδα για καλύτερες μέρες και τα όνειρά μας είναι στην πρώτη γραμμή.

Γι' αυτό είναι σημαντικό οι πρώτες ώρες του νέου χρόνου να μας βρουν με καλή διάθεση, με χαμόγελο, με κέφι. Ορεξάτους για όλα όσα έρχονται. Αλλά και χορτάτους από όλα όσα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο γιορτινό τραπέζι. Κι αν για το κέφι, την διάθεση και το χαμόγελο μπορούμε να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για τα πιάτα και τις γεύσεις που θα χαρίσουν στον ουρανίσκο μπορεί να φροντίσει ο Άκης Πετρετζίκης.

Όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο. Άλλωστε πόσος κόπος μπορεί να είναι προκειμένου να κλικάρετε στο akispetretzikis.com και το... νερό να μπει στο αυλάκι; Ή καλύτερα απίθανες γεύσεις να κατακλύσουν όλο το σπίτι κάνοντας άψογη εντύπωση στους καλεσμένους σας διοργανώνοντας ένα γευστικά άρτιο ρεβεγιόν που θα μνημονεύεται και τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα θα πάρετε όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις αλλά δεκάδες απαντήσεις στο ερώτημα που θα σας προκαλέσει πονοκέφαλο: «Και τι μαγειρεύουμε απόψε;». Η αρχή μπορεί να γίνει με μια σούπα κολοκύθας με κάστανα. Ένα άκρως γευστικό πιάτο που δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μισή ώρα για την παρασκευή του, αλλά πιστέψτε μας το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό και οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν τόσο από την γεύση του όσο κι από το στήσιμο του!

Φυσικά Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι χωρίς την παρουσία κρέατος δεν νοείται. Όμως από κοντοσούβλι, παϊδάκια και λουκάνικα πήραμε... overdose τα Χριστούγεννα. Αρκετά με τις ψησταριές και το τζάκι. Η αλλαγή του χρόνου θέλει κάτι διαφορετικό. Μια πρωτοτυπία. Μια... άλλη γεύση που θα μας απογειώσει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το χοιρινό με τα δαμάσκηνα στην γάστρα είναι η ενδεδειγμένη πρόταση. Μια συνταγή εύκολη, αλλά συνάμα κι εντυπωσιακή που μόνο απαρατήρητη δεν θα περάσει από όλους όσοι την δοκιμάσουν. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν και προμηθευτείτε τα υλικά ώστε να μην σας κυριεύσει το άγχος της τελευταίας στιγμής...

Βέβαια κάθε γιορτινό τραπέζι που... σέβεται τον εαυτό του και τους οικοδεσπότες, συνοδεύεται και με το απαραίτητο γλυκό. Εκεί λίγο μετά την είσοδο του νέου χρόνου, αφού ανταλλάξετε ευχές, φιλιά και δώρα με τους αγαπημένους σας θα σερβίρετε και τα Mince Pies! Mια συνταγή που έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία και είναι ένα κατεξοχήν γλυκό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Κι αν απορείτε με τον κιμά (mince) σε μια συνταγή γλυκού είναι γιατί παλιότερα ήταν απαραίτητο συστατικό για την εκτέλεσή του! Πάντως όταν το δοκιμάσετε θα αφεθείτε στη μαγεία του...

Η αντίστροφη μέτρηση για να υποδεχθούμε το 2019 άρχισε. Οι πρώτες ώρες του νέου χρόνου θα πρέπει να μας αφήσουν τις πιο γλυκές γεύσεις ώστε να είναι όλο το έτος γλυκό και γευστικό. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν. Η τέχνη της κουζίνας σας περιμένει να κάνετε... θαύματα!

Καλή Χρονιά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα