Οι καλύτεροι του πρώτου γύρου της Volley League (pics)

Φώτης Καρακούσης
Οι καλύτεροι του πρώτου γύρου της Volley League (pics)

bet365

Το G-Weekend ξεχωρίζει και παρουσιάζει τους παίκτες που συγκροτούν την καλύτερη εξάδα της Volley League στο τέλος του πρώτου γύρου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως άλλωστε αναμενόταν, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της φετινής Volley League. Ενός πρωταθλήματος που ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο καθώς οι άνθρωποι της ΕΣΑΠ αντί να κάνουν νέα κλήρωση με 10 ομάδες και να μην έχει καμία ρεπό, αποφάσισαν να έχουν δύο ρεπό και αντί για 5 αγώνες 4! Τεράστιο λάθος που ευτυχώς ως τώρα έχει καλυφθεί από το θέαμα και τις συγκινήσεις που μας προσφέρουν οι 10 μονομάχοι.

Χιούστον Ρόκετς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Ο Ολυμπιακός ως τώρα δείχνει ένα βήμα πιο μπροστά από όλους, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί, αλλά φέτος να έχει πολύ κοντά του τους Παναθηναϊκό, Παμβοχαϊκό, αλλά και Φοίνικα Σύρου. Ειδικά η μάχη για την τετράδα αναμένεται να είναι μεγάλη και να κρατήσει ως το τέλος, με τους Ηρακλή και ΑΕΚ να είναι μακριά, αλλά να θέλουν να μπουν και αυτές στο κόλπο.

Καλές όμως οι ομάδες, ωστόσο οι πρωταγωνιστές σε κάθε άθλημα, σε κάθε πρωτάθλημα, είναι οι αθλητές και φέτος υπάρχουν πολλοί που έχουν ξεχωρίσει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή εξάδα (επτάδα βάζοντας και τον λίμπερο), με κάθε διαφορετική άποψη να είναι φυσικά δεκτή.

Πασαδόρος: Έμι Τερβαπόρτι: Προσπαθεί να μην φανεί το κενό του Ντρίζγκα

Θα ξεκινήσουμε με την πιο νευραλγική θέση στο βόλεϊ, αυτή του πασαδόρου. Πέρσι το πρωτάθλημά μας και συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός, είχε την χαρά να έχει στην σύνθεσή του τον Ντρίζγκα, τον Πολωνό που βασικός στην Εθνική του ομάδα κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι ο Ντρίζγκα αποχώρησε για την Ρωσία και την Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ και στην θέση του αποκτήθηκε ο Έμι Τερβαπόρτι. Η αλήθεια είναι πως ο Φινλανδός δεν είχε το όνομα του προκατόχου του, αλλά έως τώρα την δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω. Θιασώτης του γρήγορου παιχνιδιού έχει συμβάλει σημαντικά στην άνοδο του Μπέμε και συνολικά οδηγεί εκ του ασφαλούς τους Πειραιώτες. Κοντά του και οι Λέσκοφ και Γιάκομπσεν, αλλά δυστυχώς ένας πασαδόρος παίζει στην εξάδα, οπότε θα προτιμήσουμε τον Φινλανδό.

Διαγώνιος: Γκάβιν Σμιτ: Θηρίο από τον Καναδά

Συνεχίζοντας στην θέση του διαγωνίου, τα πράγματα όσον αφορά τον παίκτη που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι πιο εύκολα. Παρουσία του Γκάβιν Σμιτ, δύσκολα θα έμπαινε κάποιος άλλος, παρότι ο Τόμισλαβ Ντόκιτς κάνει και φέτος πολλή καλή χρονιά. Ο Καναδός όμως είναι στιγμές που μοιάζει ασταμάτητος και σίγουρα η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό δυνάμωσε πολύ τους Πειραιώτες στην θέση αυτή, καθώς ο Οϊβάνεν ήταν φιλότιμος, αλλά ο Σμιτ είναι... θηρίο. Προσφέρει στους πρωτοπόρους τόσο επιθετικά, τελειώνοντας κάθε δύσκολη φάση, όσο και στο σερβίς όπου στην καλή του ημέρα είναι κίνδυνος-θάνατος και συνολικά ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους διαγώνιους του πρωταθλήματος.

Κεντρικός: Μαγκαλιές Γκλάνστοουν: Βραζιλιάνικη ενίσχυση στο κέντρο οι Βραχατιώτες

Στους κεντρικούς αρχικά ξεκινάμε με τον Γκλάνστοουν, τον Βραζιλιάνο του Παμβοχαϊκού που έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να βρίσκονται οι Βραχατιώτες στην 4η θέση. Ο 21χρονος βολεϊμπολίστας έχει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι διψήφιο αριθμό πόντων και μαζί με τον συμπατριώτη του Μπρούνο έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό δίδυμο στην θέση αυτή. Με την παρουσία του κερδίζει επάξια την μία θέση, με την επίθεση να είναι το μεγάλο του όπλο, καθώς το ποσοστό του στους περισσότερους αγώνες ξεπερνά το 60%, ενώ δεν υστερεί και στο μπλοκ.

Κεντρικός: Αλεκσάνταρ Όκολιτς: Ναι με αλλά...

Στην δεύτερη θέση του κεντριού ήμασταν ανάμεσα σε τρεις. Στον Σωτήρη Πανταλέων που στα 38 του περνάει μια δεύτερη νιότη πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, στον Μάρκους Μπέμε που συνεχώς ανεβάζει ταχύτητα και δεν θυμίζει τον περσινό του κακό εαυτό και τον Αλεκσάνταρ Όκολιτς. Θα προτιμήσουμε τον Σέρβο ο οποίος δείχνει να ξεχωρίζει στον ΠΑΟΚ, παρότι το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι. Οι Θεσσαλονικείς έχουν πολλά προβλήματα στην υποδοχή και το ότι ο διεθνής με την γειτονική χώρα, μπορεί να ξεχωρίζει, κάτι λέει. Στην ημέρα του είναι... τοίχος στο μπλοκ, ενώ και επιθετικά, αν ο Φιλίποφ μπορέσει και τον παίξει, το ποσοστό του ξεπερνά πολλές φορές ακόμα και το 80%. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός που θα ήθελε, καθώς μιλάμε για παίκτη που είναι διεθνής της Εθνικής Σερβίας, αλλά όπως αναφέραμε με το πρόβλημα στην υποδοχή που έχει ο ΠΑΟΚ οι εμφανίσεις του έως τώρα είναι το λιγότερο ικανοποιητικές.

Ακραίος: Αλέξανδρος Ράπτης: Η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος

Στους ακραίους ο ένας από τους δύο δεν γινόταν να μην ήταν ο Αλέξανδρος Ράπτης. Ο μόλις 19 ετών βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού είναι η τεράστια έκπληξη του πρωταθλήματος, έχοντας κάνει τους πάντες να συζητάνε για την αξία του. Στην πρώτη του συμμετοχή σε επαγγελματική κατηγορία δείχνει ασταμάτητος και το πιο σημαντικό είναι πως σε όλα τα ντέρμπι των «πρασίνων» όχι απλά δεν κρύβεται, αλλά αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη, όντας και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Εξαιρετικός στην επίθεση, πολύ δυνατός στο σερβίς, αλλά και στο μπλοκ, θα λέγαμε πως συνολικά είναι ο MVP του πρώτου γύρου και δείχνει να έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Με τις εμφανίσεις του φαίνεται γιατί όλοι οι μεγάλοι του ελληνικού βόλεϊ θέλησαν να τον αποκτήσουν από την Ολυμπιάδα Πατρών, αλλά και γιατί ήδη ομάδες του εξωτερικού στέλνουν ανθρώπους για να τον δουν.

Ακραίος: Εβάντρο Ντίας Σόουζα: Ο Ντόκιτς βρήκε ιδανικό παρτενέρ

Ο δεύτερος ακραίος μας είναι ο Εβάντρο, ο Βραζιλιάνος του Φοίνικα Σύρου που παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται όλοι και πιο αγαπητός στους νησιώτες. Στα 30 του και έχοντας μια πολύ καλή χρονιά στην Κύπρο και τον Παφιακό, έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να μην νιώθει μοναξιά ο Ντόκιτς, με τους δύο αυτούς να είναι ικανοί να κερδίσουν κάθε αντίπαλο. Ο Εβάντρο είναι γεννημένος σκόρερ έχοντας στους περισσότερους αγώνες κοντά στους 20 πόντους. Εκτός της επίθεσης όπου πολλές φορές καρφώνει πάνω από το μπλοκ, έχει ένα από τα καλύτερα σερβίς του πρωταθλήματος και έχοντας δέσει με τον Σέρβο διαγώνιο είναι έτοιμος να βοηθήσει τους... πειρατές να βρεθούν στην τετράδα.

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης: Συνεχίζει από πέρσι στον ίδιο ρυθμό...

Κλείνοντας με τη θέση του λίμπερο, εκεί βρίσκουμε τον καλύτερο της περσινή χρονιάς. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ζήση, τον βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού που συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις. Πέρσι τις έκανε στην Ερμούπολη με τη φανέλα του Φοίνικα, φέτος στην Κυψέλη με αυτή των... πρασίνων. Με την παρουσία του Ζήση ο Γιάκομπσεν δείχνει να έχει πιο εύκολο έργο, καθώς παίρνοντας την μπάλα όσο γίνεται πιο καλά μετά το σερβίς των αντιπάλων, μοιράζει καλύτερα την μπάλα στους συμπαίκτες του. Άλλωστε η θέση του λίμπερο είναι σημαντική και στον Παναθηναϊκό έκαναν σημαντική κίνηση με την απόκτησή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα