Ντεφεντερίκο, μια ζωή ανάμεσα στα «αστέρια»! (pics)

Ντεφεντερίκο, μια ζωή ανάμεσα στα «αστέρια»! (pics)

bet365

O Ματίας Ντεφεδερίκο θέλει να οδηγήσει τον Απόλλωνα στο θαύμα της παραμονής και το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει τη ζωή του σταρ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ανάμεσα στ' αστέρια Ρονάλντο, Μαραντόνα, Ρομπέρτο Κάρλος, Παστόρε και Φορλάν

Ήταν 10 ετών όταν η Ουρακάν άνοιγε την αγκαλιά της σ' ένα ακόμα παιδί που ήθελε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο. Είδωλό του ήταν ο Ρικέλμε, αυτός τον εμπνέει μέχρι και σήμερα που ο παίκτης ο οποίος θαυμάζει περισσότερο είναι ο Μέσι. Κι οι Νεϊμάρ-Αζάρ είναι πολύ καλός παίκτης κατά τη γνώμη του αλλά ως Αργεντινός που... σέβεται τον εαυτό του, ο Μέσι οφείλει να απαντήσει πως αυτός είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Προέρχεται από μια οικογένεια πολύ αγαπημένη, με τον μπαμπά του να ασχολείται με τον τομέα της υγείας. Στο οργανωτικό κομμάτι. Έχει συναναστραφεί με σπουδαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χάρτη αλλά η πιο σημαντική συμβουλή που άκουσε ήταν από τον πατέρα του. «Να συνεχίζεις, να μην απογοητεύεσαι, να μην το βάζεις κάτω». Ύστερα από κάθε ήττα ο Ματίας κλεινόταν σπίτι και δεν είχε όρεξη για βόλτες. Ο μπαμπάς του ήταν ο άνθρωπος που τον ανέβαζε ψυχολογικά.

Υπήρξαν πολλές φορές που σκέφτηκε να αφήσει το ποδόσφαιρο αλλά ποτέ αυτή η σκέψη δεν ήταν πιο δυνατή από την αγάπη και το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό παίζει εξάλλου: Για τη διασκέδασή του. Δεν θα πήγαινε στην Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα, απλά και μόνο για να πει ότι πήρε αυτή τη μεταγραφή. Θέλει να παίζει. Κι αυτό θέλει να κάνει στον Απόλλωνα.

Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής δεν έχει φανταστεί τι θα μπορούσε να κάνει. Ίσως, να ήταν μαθηματικός, ήταν το αγαπημένο του μάθημα κι οι δάσκαλοι είχαν διακρίνει ότι είναι καλός σ΄αυτό.

Η ζωή όμως είχε βγάλει τη... δική της εξίσωση γι' αυτόν: Συγκεκριμένα, αποδείχτηκε πως η... γεωμετρία ήταν το δυνατό του σημείο, με το σχήμα της μπάλας να είναι το αγαπημένο του.

Ο Ανχελ Κάπα είναι ο προπονητής που σημαδεύει την καριέρα του και του δίνει την ευκαιρία να παίξει στις 18/8 του 2007 σ' ένα ματς κόντρα στην Τίγρε. Γίνεται άκρως σημαντικός για την Ουρακάν και μαζί με τον Παστόρε παίρνουν την ομάδα από το χέρι οδηγώντας την μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου.

Η αδερφική σχέση με τον Παστόρε κι η πατρική αγκαλιά του Μαραντόνα

Με τον Παστόρε είναι πολύ καλοί φίλοι, η σχέση τους είναι αδερφική. Τα τρία παιδιά του Ντεφεδερίκο κάνουν καλή παιδιά με τα δύο του άσου της Παρί όταν βρίσκονται μαζί οι δύο οικογένειες. Φυσικά, τους αρέσει να τρώνε ασάδο (παραδοσιακό φαγητό στην Αργεντινή).

Πως θυμάται την κλήση του στην εθνική Αργεντινής; Ήταν σ' ένα εστιατόριο με τον θείο και γευμάτιζε όταν είδε στις ειδήσεις το όνομά του. Εκεί έμαθε ότι ο Μαραντόνα τον έχει στη λίστα για το φιλικό με το Εκουαδόρ. Η αντίδρασή του ήταν να καλέσει τους γονείς του: «Μαμά, μπαμπά, ο Μαραντόνα με πήρε στην εθνική».

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τιμητικό για έναν παίκτη στη χώρα του τάνγκο να παίζει με το εθνόσημο στο στήθος. Τίποτα απ' όσα έκανε στην καριέρα του μετέπειτα δεν θα θεωρεί σημαντικότερα.

«Μικρέ, χαλάρωσε. Πάρε τηλέφωνο τους γονείς σου, μίλησε μαζί τους και κοιμήσου καλά. Αύριο παίζεις. Απλά να είσαι ο εαυτός σου, μην είσαι νευρικός, παίξε το παιχνίδι σου όπως στην Ουρακάν», του λέει ο Μαραντόνα παίρνοντάς τον μια πατρική αγκαλιά. Αυτό δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Πως ο είναι ο «Θεός» ως χαρακτήρας όμως; Ο βιρτουόζος άσος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» θα πει σε όποιον του απαντήσει πως πρόκειται για έναν πολύ άνετο τύπο, που δεν θα διστάσει να παίξει μέχρι και Play Station με τους παίκτες του και να μιλήσουν για γυναίκες. Όταν όμως θα αρχίσει η προπόνηση, εκεί είναι ένας αυστηρός επαγγελματίας. Κάπου εδώ, να σου πούμε ότι ο Ντεφεδερίκο γουστάρει πολύ να παίζει FIFA, επιλέγοντας τη Λέστερ. Παίζει online με αντίπαλο τον αδερφό του.

Το ελικόπτερο που κάλεσε ο Ρονάλντο για ένα BBQ!

Το 2009 τον παίρνει η Κορίνθιανς και βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον Ρονάλντο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η ομάδα κάνει προετοιμασία σ' ένα κέντρο 3,5 ώρες περίπου από το Σάο Πάολο κι ο Ρονάλντο θέλει να επιστρέψει σπίτι του. Τότε καλεί ένα ελικόπτερο, παίρνει 3-4 συμπαίκτες του μαζί και επιστρέφουν σπίτι.

Εκεί ψήνουν, περνούν 5-6 φανταστικές ώρες και επιστρέφουν στο προπονητικό κέντρο. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε σαφώς στη μέση του γηπέδου του εν λόγω προπονητικού κέντρου. Φυσικά το «φαινόμενο» κάλυψε όλα τα έξοδα.

Στην Κορίνθιανς είχε συμπαίκτη και τον σπουδαίο Ρομπέρτο Κάρλο, τον παίκτη που θαύμαζε πάντα ο πατέρας του. Όταν πήγε... ψαρωμένος να του ζητήσει ένα αυτόγραφο, ο Κάρλος πήγε πήρε αγκαλιά τον πατέρα του, έβγαλε φωτογραφία μαζί του και έδειξε πόσο ανοιχτόκαρδος άνθρωπος είναι. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που τον άφησε σύξυλο.

Ο Σκίμπε, οι Μαρτίνες-Βιγιαφάνες κι η συμβουλή των Μπερτόγλιο-Μπαράλες για την Ελλάδα

Στην Al Dhafra έκατσε λίγο λόγω κακής συμπεριφοράς της ομάδας προς τη γυναίκα του.

Όταν εκείνη ήταν έγκυος στο τρίτο του παιδί δεν βοήθησαν στο να έχει αυτός κι η οικογένειά του όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Περνάει για ένα μικρό διάστημα στην Nueva Chicago και μετά έρχεται η Eskişehirspor στο δρόμο του. Εκεί πληρώθηκε για μόλις έναν μήνα και έτσι έφυγε έχοντας τη χειρότερη εμπειρία στην καριέρα του.

Προπονητής του εκεί, ο πρώην ομοσπονδιακός μας τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός ήταν πολύ ανοιχτός με τον Ντεφεδερικό να έχει πολύ καλή άποψη γι' αυτόν.

Στη Μουμπάι έπαιξε στο πλευρό του Φορλάν. Ο Ουρουγουανός δεν είχε καθόλου τουπέ, ήταν ταπεινός και θα θυμάται πάντα την υπογεγραμμένη φανέλα που έδωσε στον πατέρα του.

Η συμβουλή των Μπαράλες-Μπερτόγλιο για την Ελλάδα

Όταν τού έγινε το καλοκαίρι η πρόταση να έρθει στον Απόλλωνα, οι δύο καλοί του φίλοι Μπερτόγλιο και Μπαράλες τον προέτρεψαν να έρθει στην Αθήνα για τον Απόλλωνα.

Τα καλύτερα τού είχαν πει εξάλλου κι οι Νίκο Μαρτινες - Λούκα Βιγιαφάνιες, με τους οποίους συνυπήρξε στην Independiente.

Στόχος του σήμερα να βοηθήσει τον Απόλλωνα να αλλάξει την πολύ κακή θέση στην οποία βρίσκεται. Δεν θέλει τίποτα άλλο αυτήν τη στιγμή. Μόνο να παίξει και να δείξει ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης μιας προσπάθειας που θα βγει σε καλό για την Ελαφρά ταξιαρχία».

«Η Ουρακάν είναι η ομάδα που με βοήθησε να παίξω μπάλα, χρωστάω πολλά σ΄ αυτούς τους ανθρώπους και θα ήθελε να γυρίσω να προπονήσω αυτήν την ομάδα. Θα παίξω μπάλα για κάποια χρόνια ακόμα και μετά θα ήθελα να γίνω προπονητής. Παρακαλώ τον Θεό να κάτσω στον πάγκο της Ουρακάν, εκεί είναι η οικογένειά μου». Αυτή είναι η δήλωση - ευχή του άσου του Απόλλωνα, που αφήνει τη σφραγίδα για το μέλλον ενός σπουδαίου ταλέντου που έβγαλε η Αργεντινή.

Τι άλλο να ξέρεις για τον Ματίας Ντεφεδερίκο

- Έχει 19 τατουάζ. Τα πιο σημαντικά τα τρία ονόματα των κορών του (Charis, Bella and Francesca) που έχει στο στήθος του και αυτά των γονιών του που έχει στους καρπούς του.

- Δεν του αρέσει να βγαίνει, είναι φαν της σπιτικής ζωής.

- Εχουν ακουστεί και γραφτεί διάφορα στην χώρα του σχετικά με το ότι είναι «γυναικάς». Ο ίδιος ξεκαθαρίζει σε φίλους και γνωστούς του ότι τα όσα λέγονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και πως τα Μέσα διογκώνουν την κατάσταση.

- Αγαπημένο του αυτοκίνητο η MBW 135i

 

Τελευταία Νέα