Πρωταθλητής στις πισίνες και στο ψάρεμα!

Αντώνης Πατσούρας
Πρωταθλητής στις πισίνες και στο ψάρεμα!

bet365

Ο Διονύσης Καρούντζος "ψαρεύει" τίτλους μέσα στις πισίνες, αλλά και μεγάλα ψάρια στις θάλασσες της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Ο έμπειρος πολίστας δεν είναι από τους πλέον προβεβλημένους αθλητές πόλο της χώρας μας αλλά είναι ένας αθλητής με άψογο χαρακτήρα που πάντα τιμούσε το... ψωμί που του έδιναν οι ομάδες που του έδιναν μια θέση στο ρόστερ τους. Το 2006 ο Εθνικός με τον Διονύση Καρούντζο στη σύνθεση του, "διέκοψε" για μια χρονιά τη δυναστεία του Ολυμπιακού ενώ το ίδιο συνέβη και το 2012 όταν με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης κατακτά το νταμπλ απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Στην πολυετή του καριέρα έχει φορέσει το σκουφάκι με το εθνόσημο αλλά και τα σκουφάκια του Ιωνικού Νικαίας, του Παναθηναϊκού, του Εθνικού, της Βουλιαγμένης και από το 2018 είναι βασικό στέλεχος της ομάδας του ΠΑΟΚ η οποία προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να εισέλθει στην ελίτ του ελληνικού πόλο. Ο Διονύσης που έχει φτάσει στα 33 του χρόνια βοηθάει με την τεράστια εμπειρία του την ομάδα της Θεσσαλονίκης δίνοντας λύσεις σε άμυνα και περιφέρεια. Για τους προπονητές είναι "εργαλείο" και ο παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στην πισίνα.

Αυτή είναι η μια πλευρά του Καρούντζου. Η άλλη έχει και αυτή σχέση με το νερό αλλά καμία σχέση με το πόλο. Ο Διονύσης είναι μανιώδης ψαράς! Ξεκίνησε από χόμπι αλλά έχει πλέον γίνει «πάθος». Στην πισίνα κυνηγάει... το γκολ και στην θάλασσα τεράστια ψάρια μ' όλες τις τεχνικές. Ο άσος του ΠΑΟΚ μιλάει στο G-Weeked για τις... ψαριές του αλλά και για τα γκολ του!

«Ψαρεύω όλο το χρόνο»

Ένας ψαράς μπορεί να συναντήσει οπουδήποτε τον άσο του ΠΑΟΚ. Ψαρεύει στην Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, σε παραλίες της Βορείου Ελλάδος, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Πελοπόννησο αλλά και στην Ιταλία. «Το ψάρεμα για μένα πάθος. Πάω παντού για ψάρεμα. Ψαρεύω όλο τον χρόνο και χρησιμοποιώ όλες τις τεχνικές. Μαζεύω πληροφορίες και πάω. Μου αρέσουν σχεδόν όλες οι τεχνικές αλλά ασχολούμαι κυρίως με το spinning που είναι η βάση για πολλές τεχνικές, όπως το shore jigging, eging και το light rock fishing (LRF). Λατρεύω αυτό που κάνω και με γεμίζει», σημειώνει ο Διονύσης Καρούντζος ο οποίος έχει φτιάξει και κανάλι στο YouTube (DK Fishing) όπου μπορείς κανείς να δει όλα τα video του!

«Έπαθλο... μία λίτσα 7500 κιλών»

Το ψάρεμα θέλει υπομονή και τύχη. Ο ψαράς μας... έχει σταθεί τυχερός και άτυχος. «Κάποτε ήμουν τυχερός και είχαμε βγάλει μια λίτσα που είχε βάρος 7500 κιλά. Ήταν αξέχαστη στιγμή. Ήμουν έτοιμος να φύγω από το σημείο και το είδα και το έπιασα», σημειώνει αρχικά και μιλώντας για τα ... όπλα του ψαρά μας λέει: «Το βασικότερο είναι ν' αγαπάς το ψάρεμα και να ψάχνεις συνεχώς για μια νέα πρόκληση. Θέλει υπομονή, επιμονή και θα δικαιωθείς». Έχει άραγε κινδυνέψει η ζωή του στο ψάρεμα; «Έχω φάει κάποιες τούμπες. Δεν έχει κινδυνέψει η ζωή μου. Από την άλλη θεωρώ ότι πάνω σε αυτό το κομμάτι πρέπει να ειπωθεί κάτι. Σε συνθήκες επερχόμενης ή κατά τη διάρκεια καταιγίδας η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, με αποτέλεσμα να νιώθεις αυτή την ένταση στο καλάμι (ειδικά αν είναι κατασκευασμένο από carbon) και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να σε χτυπήσει κάποιος κεραυνός! Οπότε τα μαζεύεις και φεύγεις», απαντά με ειλικρίνεια.

«Έξτρα κίνητρο το όνομα του ΠΑΟΚ»

Η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στο Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών και ο Διονύσης Καρούνζος έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένα ιστορικό σωματείο και όπως και να το κάνεις το όνομα και η ιστορία ενός σωματείου σου δίνει έξτρα κίνητρο. Ήθελα να ζήσω αυτή την εμπειρία του ΠΑΟΚ και να μείνω και στη Θεσσαλονίκη για να την γνωρίσω καλύτερα».

Οι στόχοι του για τη σεζόν είναι ο ΠΑΟΚ να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και όσοι τον επέλεξαν να είναι δικαιωμένοι: «Μου αρέσει να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες του προπονητή και του συλλόγου σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Με λίγα λόγια να θέλω να μένουν ευχαριστημένοι μετά το τέλος της πορείας μου σε κάθε σύλλογο με ότι αυτό συνεπάγεται, να σκέφτονται το όνομα μου και να τους έρχεται κάτι θετικό στο μυαλό. Ο ΠΑΟΚ φυσικά θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο πρωτάθλημα». Ο Διονύσης γεννήθηκε στο Χολαργό, μεγάλωσε στη Νίκαια, ξεκίνησε το πόλο στα 6 και όσο το απολαμβάνει θα συνεχίζει να παίζει!

 

Τελευταία Νέα