«Πρωτάθλημα; Σίγουρα ο ΠΑΟΚ!»

«Πρωτάθλημα; Σίγουρα ο ΠΑΟΚ!»

bet365

Το «μηχανάκι» έφυγε από την Τούμπα, αλλά το μυαλό έμεινε στον Λευκό Πύργο. Ο Γκόικο Τσίμιροτ μιλά στο Gazzetta Weekend για τους λόγους που τον οδήγησαν στο Βέλγιο, αποκαλύπτει κουβέντες... ψυχής με τον Πρίγιοβιτς και αισθάνεται σίγουρος για τον φετινό τίτλο της Super League.

Ο Φρανκ Αρνεσεν, πριν από δυο χρόνια, ταξίδεψε «με τα λεφτά στο χέρι» μέχρι το Σαράγεβο για να τον κλείσει και να τον πάρει «μέσα από τα χέρια» του Ερυθρού Αστέρα, που είχε φτάσει κοντά στην απόκτησή του. Ο Γκόικο ήταν ο μεγάλος έρωτας του Δανού παράγοντα. Οι εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Βοσνίας και κάποιες σκόρπιες παρουσίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα τον είχαν κάνει γνωστό στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Εκεί, που ο πρώην αθλητικός διευθυντής… αποτρελάθηκε ήταν όταν πήρε στα χέρια του τα εργομετρικά του Τσίμιροτ.

Το παιδί από το Τρέμπινιε είχε γράψει τη δική του ιστορία και μέχρι σήμερα η πώληση του στον ΠΑΟΚ αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του βοσνιακού ποδοσφαίρου! Οι πρώτες απολαβές του ήταν 350.000 ευρώ, χωρίς τα μπόνους, αλλά με την υπογραφή του νέου συμβολαίου τον περσινό, Νοέμβριο, το ποσό σχεδόν διπλασιάστηκε, με τη ρήτρα αποδέσμευσης του να φτάνει, πλέον, τα 6 εκατ. ευρώ.

«Μια ώρα πριν την έναρξη της προπόνησης ήταν ήδη στο γήπεδο, δεν ήταν θορυβώδης, αλλά στο γήπεδα τα έδινε όλα, ακόμα και για πέντε λεπτά. Αυτό αρέσει στους οπαδούς. Είναι ένας κανονικός άνθρωπος, πολύ επίμονος. Είναι δύσκολο να πω σε πιο παιχνίδι, ήταν πιο σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Έκανε πάντα... καθαρά ματς. Έτρεχε 13 χιλιόμετρα ανά ματς. Όλοι εκπλαγήκαμε που έφυγε» τόνιζε ο Ελ Καντουρί για το μηχανάκι του ΠΑΟΚ. Ο Γκόικο Τσίμιροτ λείπει από τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και ο Βόσνιος δεν μπορεί να ξεχάσει τη Θεσσαλονίκη, η πόλη είναι στην καρδιά του, ο «Δικέφαλος» στο μυαλό του.

Image result for τσιμιροτ gazzetta

Η Λάτσιο και η Ρόμα τον τσεκάρουν μιας και ο «Τσιμι» έχει φροντίσει με τις εμφανίσεις του να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Ο Βόσνιος μίλησε στο Gazzetta Weekend για τον... ασπρόμαυρο τίτλο, τον κολλητό του, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (σ.σ η συνέντευξη έγινε πριν τις πρόσφατες εξελίξεις με την Αλ Ιτιχάντ, τον Μπερμπάτοφ, αλλά και τους δυο τεχνικούς που έχουν σημαδέψει τον ΠΑΟΚ!

Γιατί αποχώρησες από το ελληνικό πρωτάθλημα;
Δεν υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι, ο μάνατζέρ μου μετέφερε μια εξαιρετική πρόταση. Ο ΠΑΟΚ έμεινε ικανοποιημένος από τα χρήματα κι από τη συμφωνία και ήξερα πως κάνω ένα βήμα παραπάνω.

Εχεις μετανιώσει για την επιλογή σου;
Δε μετανιώνω γιατί δεν η μεταγραφή χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Αλλά, μου λείπει η Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ, τα όσα έζησα εκεί. Ηταν μια εμπειρία την οποία θα ξαναζούσα. Δεν ξεχνιέται ο κόσμος, οι συμπαίκτες μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον...»

Μήνυμα επιστροφής;
«Είναι ομάδα που βρίσκεται στην καρδιά μου, είναι μια προοπτική που πάντα θα έχω στο μυαλό μου, έχω ζήσει πολλές ωραίες στιγμές που θα ήθελα να ξαναζήσω».

Επόμενος σταθμός η Ρόμα, η Λάτσιο ή κάποια από τη Serie A;
«Ρόμα; Δεν έχω ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Εξαιρετική προοπτική, είναι ο φίλος μου ο Ολσεν εκεί, αλλά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω. Ηξερα πως είχε ρωτήσει για μένα η Λάτσιο, αλλά και πάλι δεν έχω κάτι επίσημο. Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον από τη Serie A, αλλά ως εκεί...»

Image result for τσιμιροτ gazzetta

Εκτός από τα χρήματα γιατί πείσθηκες να πας στο Βέλγιο;
«Η Σταντάρ έχει όλο το πακέτο που σε κάνει να μην το σκεφτείς περισσότερο. Στο Βέλγιο τα βρήκα όπως ακριβώς ήθελα! Είμαι ευτυχισμένος που αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα. Υπέροχες εγκαταστάσεις, οι άνθρωποι με υποδέχθηκαν ζεστά και ο κόσμος κάνει το κάθε παιχνίδι μας γιορτή. Είμαι σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που με βοηθά να γίνομαι ολοένα και καλύτερος»

Ποιες είναι οι διαφορές με το ελληνικό;
«Είναι πιο γρήγορο το ποδόσφαιρο, πιο επιθετικό, απίστευτος ρυθμός, ταλέντα, πολλά ταλέντα! Δεν πέφτει το βάρος στην άμυνα, ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από την Ελλάδα και υπάρχουν αρκετές ομάδες που παλεύουν για μια θέση. Το σύστημα είναι πιο ανταγωνιστικό και κρατά το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

Τι σε συναρπάζει περισσότερο στο Βέλγιο;
«Δεκάδες... μπλοκάκια στα επίσημα που σημειώνουν με ποιους παίκτες θα ασχοληθούν! Το σκάουτ που γίνεται είναι εξαιρετικό, οι υποδομές ιδανικές και ο παίκτης που έρχεται εδώ ξέρει πως αν δουλέψει σκληρά και διακριθεί θα κάνει το μεγάλο βήμα. Το Βέλγιο είναι ένα μεγάλο βήμα για κάθε ποδοσφαιριστή, είναι σταθμός για την υπέρβαση»

Πρωταθλητής στην Ελλάδα...;
«Ο ΠΑΟΚ!»

Τόσο σίγουρος;
«Είμαι σίγουρος για την πρώην ομάδα. Παρακολουθώ το πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος για την πορεία του. Εχει ένα μεγάλο στόχο, την κούπα και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει πόσο το θέλει. Υπάρχει τεράστια δίψα, αλλά και σημαντική διαφορά από τους ανταγωνιστές. Φέτος αποδεικνύει πως μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, τα λάθη αποφεύγονται. Αν συνεχίσει με αυτή τη συνέπεια, τότε θα στεφθεί πρωταθλητής»

Αν έπαιρνες έναν παίκτη από τον ΠΑΟΚ στην Σταντάρ;
«Εναν; Τον Πρίγιοβιτς! Είναι καλός μου φίλος, μιλάμε συνέχεια και είναι πραγματικά... φωτιά στην επίθεση. Οταν έχεις τον Πρίγιοβιτς στην επίθεση αισθάνεσαι σίγουρος για το γκολ. Τα λένε οι αριθμοί για τον φίλο μου. Ο κόσμος τον λατρεύει, είναι ο ηγέτης της ομάδας κι αυτό τον τρελαίνει, του ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση. Δε λυγίζει, αντίθετα δυναμώνει από την πίεση»

Με αυτούς τους ρυθμούς δύσκολα θα μείνει στην Ελλάδα; Θέλει να φύγει;
«Φυσικά και θα φύγει για να πάει σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά αυτό θα το κάνει μόνο ως πρωταθλητής! Αυτό μου μεταφέρει συνέχεια, μοναδικός του στόχος είναι η κούπα. Μόλις το καταφέρει, τότε θα σκεφτεί το μέλλον του... Μέχρι τότε σκέφτεται τη μέρα της στέψης».

Επαιξες μαζί με τον Μπερμπάτοφ. Τι πιστεύεις πως πήγε στραβά και ο Βούλγαρος δεν πέτυχε στην Ελλάδα;
«Είναι ένα μυστήριο που δε θα λύσω ούτε εγώ... Δεν ξέρω πως ήταν οι σχέσεις του με τον προπονητή, αλλά και γω δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε. Ενας εξαιρετικός χαρακτήρας, ζεστός με τους συμπαίκτες του, εξαιρετικός στις προπονήσεις, αλλά στο γήπεδο δεν μπόρεσε ποτέ να δείξει τι αξίζει...»

Ιβιτς ή Λουτσέσκου;
«Διαφορετική φιλοσοφία, κοινό στοιχείο το πάθος τους για διάκριση. Τους θεωρώ καλούς προπονητές, το στυλ τους δεν είναι το ίδιο, αλλά ξέρω καλά πως έδωσαν και δίνουν τα πάντα για τον ΠΑΟΚ»

Και στο Euro 2020 θα προκριθεί η Ιταλία και...;
«Βοσνία και... Ελλάδα το ιδανικό! Για την Ιταλία δεν ειμαι σίγουρος... Οι Ατζούρι είναι το φαβορί, αλλά δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση, φάνηκε και στο Nations League. Εμείς με νέο προπονητή αντιδράσαμε εξαιρετικά, ο Προσινέτσκι πέρασε τη φιλοσοφία του, εμείς δείξαμε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά. Πάντα οι μάχες με την Ελλάδα έχουν πάθος. Αγαπάω την Ελλάδα και χαίρομαι που θα βρεθώ ξανά...»

 

Τελευταία Νέα