“Ευστοχία Υλικού”! (pics)

Gazzetta team
“Ευστοχία Υλικού”! (pics)

bet365

Το G-Weekend σας προτείνει την 3η ποιητική συλλογή, από τις Εκδόσεις “Ιωλκός”, του «δικού μας» Αλέξανδρου Στεργιόπουλου. Την Κυριακή παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe.

Η Κυριακή συνήθως έχει ξάπλα, για κάποιους εκκλησιασμό και για πολλούς μπάλα. Ε, την Κυριακή δεν έχει και μπορεί εκτός από καφέ, φαγητό, να συνδυάσετε τη βόλτα σας και με μια επίσκεψη στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5). Εκεί στις 8.μ.μ παρουσιάζει το 4ο του βιβλίο (3ο ποιητικό) ο δικός μας Αλέξανδρος Στεργιόπουλος. Τίτλος της ποιητικής συλλογής “Ευστοχία Υλικού” (Εκδόσεις Ιωλκός) και θα μιλήσει γι' αυτήν η ποιήτρια-επιμελήτρια εκδόσεων Βίκυ Κατσαρού, ενώ ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα.

Οι λίγες λέξεις περιγράφουν έναν κόσμο, μια καθημερινότητα που χρειάζεται αμέτρητες, αλλά αυτή είναι ικανότητα της ποίησης: Να συμπυκνώνει και να ανατέμνει αυτό που ζούμε. Τα προσωπικά ερεθίσματα, οι αναπάντεχες καταστάσεις που σου προσφέρει η πόλη και η υπαρξιακή αγωνία βρίσκουν θέση, χώρο, στην “Ευστοχία Υλικού”. Ποιήματα που διαβάζονται σε μια στιγμή και μένουν για πάντα. Ποιήματα που δημιουργήθηκαν για να δοκιμαστούν στον χρόνο και τον χώρο. Αν αντέξουν θα φανεί στο χειροκρότημα και στην ανθεκτικότητα του υλικού τους. Ορίστε ένα μικρό δείγμα:

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

Με το πουκάμισο

του φιδιού μάς έντυσαν.

Γι' αυτό σερνόμαστε

σ' ένα βουνό άπειρων εγώ.

Ο ανώνυμος ήρωας της καθημερινότητας και πληγές του πρωταγωνιστούν. Τα σημάδια του σώματος συναντούν αυτά της ψυχής και μαζί την προσπάθεια για επιβίωση. Η αξιοπρέπεια και η προσδοκία δίνουν τον τόνο και η οργή θρέφει την ελπίδα. Ποιήματα πετράδια φωτός και σκότους. Λόγια λυρικά και αιχμηρά και η σκιά του Καρυωτάκη πάνω απ' όλους και όλα.

 

Τελευταία Νέα