«Βασιλιάς» και στο L.A o ΛεΜπρον; (vid & pics)

«Βασιλιάς» και στο L.A o ΛεΜπρον; (vid & pics)

bet365

Ο “LBJ” έχει μια πολύ μεγάλη πρόκληση μπροστά του: να ξανακάνει τους Λέικερς κυρίαρχους στο ΝΒΑ. Μόνο τέτοιες προκλήσεις του αξίζουν. Μπορεί να πετύχει μαζί τους; Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε...

Η επιτυχία ακόμη κι όταν ορίζεται, σπάνια είναι εφικτή. Για κάποιον που πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς, μόνο η κορυφή ισοδυναμεί με αυτήν. Παρ' όλα αυτά, φέτος, με τους Λ.Α Λέικερς, κάνει νέο ξεκίνημα σε όχι και τόσο ασφαλή ύδατα. Το ξέρει. Ξέρει ότι η ομάδα του δεν πάει για τίτλο. Ξέρει ότι πρέπει να κουβαλήσει στις πλάτες του την πιο βαριά κληρονομιά που του έτυχε (16 πρωταθλήματα, “Showtime”, παίκτες-θρύλοι, κτλ) και σύντομα να τη δικαιώσει. Η επιτυχία για τον “Βασιλιά” έχει διαφορετική σημασία τη φετινή σεζόν. Η πρόκληση μεγάλη και είναι εδώ. Ο Brian Windhorst του ESPN αναρωτιέται τι θα είναι επιτυχία στους Λέικερς του ΛεΜπρον;

Απέναντι στην ήττα, πάντα

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς μετά το πρώτο παιχνίδι στους τελικούς του Μαΐου ήταν οργισμένος, απογοητευμένος, εκνευρισμένος. Οι Καβαλίερς είχαν χάσει από τους Ουόριορς. Και όμως, μπορούσαν να κερδίσουν. Εξού και το ξέσπασμα στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων με ένα λευκό πίνακα να δέχεται τη γροθιά του. Ο “LBJ” τραυματίστηκε και ποτέ κανείς, συμπαίκτες, προπονητές, δεν τον είχε δει σε τέτοια κατάσταση. Τι ήταν αυτό; Ήταν δείγμα -ακραίο- του έντονα ανταγωνιστικού πνεύματος του. Τι κι αν η ομάδα του ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ; Ο Τζέιμς πίστευε ότι η ανατροπή ήταν εφικτή. Αυτός είναι, αυτή είναι η προσωπικότητα του. Παίζει για να κερδίσει και ανταγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Όπως έχει δηλώσει “όποια ομάδα με έχει, έχει και ευκαιρία”, ευκαιρία για διάκριση, νίκη, τίτλο, τίτλους. Η ήττα τον καταρρακώνει. Οι πιο άσχημες στιγμές του καταγράφονται μετά από αποτυχίες σε τελικούς. Γι' αυτό και οι τίτλοι του 2012 και του 2016 αφορούν περισσότερο τη νίκη επί του πόνου και λιγότερο την επιτυχία.

Ο άστατος χαρακτήρας και η διαχείριση επιτυχίας-αποτυχίας

Το παρόν όμως αδιαφορεί για ό,τι έγινε στο παρελθόν και ο ΛεΜπρον πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση. Ή να καταφέρει να προσαρμοστεί ένας οργανισμός σε αυτόν! Αν δεν τα καταφέρει, δεν θα πεθαίνει φυσικά, αλλά θα έχει αποτύχει και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να δεχτεί όπως είδαμε. Οι Λέικερς είναι κάτι τελείως διαφορετικό για τον “Βασιλιά” μια και στην ουσία εκκινούν από το μηδέν. Ο Τζέιμς πρέπει να δώσει ελπίδα, προοπτική και επιτυχία σε μια ομάδα που έχει ταβάνι τις 48 νίκες, σύμφωνα με τους ειδικούς του στοιχήματος στο Λας Βέγκας.

Η δυσκολία και κυρίως το πρωτόφαντο του εγχειρήματος, σε συνδυασμό με το εκτόπισμα του ΛεΜπρον, έχουν δημιουργήσει μια επαναλαμβανόμενη, ενοχλητική επωδό, τη διαχείριση της επιτυχίας-αποτυχίας. Ο “LBJ” οφείλει να θυμάται την υποχρέωση του ως προς αυτό το πεδίο. Ήτοι στο πώς θα αντιμετωπίσει πιθανό αρνητικό ή θετικό τελικό αποτέλεσμα. Κυρίως το πρώτο βέβαια. Ο ίδιος ξέρει ακριβώς πού είναι και τι τον περιμένει, ενώ έχει παραδεχτεί ότι δεν διαθέτει υπομονή. Επίσης, είναι σημαντικό ζήτημα το πώς θα φερθεί έναντι των συναισθηματικών του μεταπτώσεων. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι αισθάνεται τελείως διαφορετικά τον Ιούλιο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν έχει προχωρήσει η σεζόν. To 2014, για παράδειγμα, έγραφε τον Ιούλιο στο “Sports Illustrated”: “Φυσικά και θέλω να κερδίσω την επόμενη χρονιά, όμως είμαι ρεαλιστής. Θα είναι μεγάλη και χρονοβόρα η διαδικασία, μεγαλύτερη απ' αυτή του 2010. Η υπομονή μου θα δοκιμαστεί. Το γνωρίζω. Θα μπω σε μια κατάσταση όπου θα είμαι με μια νεανική ομάδα και νέο προπονητή”. Τον Δεκέμβριο εκείνης της σεζόν είχε απογοητευτεί και απαίτησε αλλαγές, τόσο στο πεδίο των συμπαικτών, όσο και σε αυτό του προπονητή. Φυσικά και έγιναν οι αλλαγές.

Ήρθε για να μείνει στο L.A

Η ανάδειξη της ανυπομονησίας και του απρόβλεπτου του χαρακτήρα του έχει τη σημασία της. Αντανακλά την ακόρεστη επιθυμία του για διακρίσεις, η οποία μεγαλώνει όσο η χρονιά προχωρά. Ο ίδιος το ξέρει αυτό. Ξέρει ότι θα έρθουν στιγμές στη διάρκεια της σεζόν που κάποιος πίνακας θα “δεχθεί” τα νεύρα του. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι οι Λέικερς έχουν πέντε παίκτες που είναι ρούκι ή στη δεύτερη χρονιά τους στο ΝΒΑ και αρκετούς βετεράνους που φημίζονται για το άστατο παιχνίδι τους. [...] Ο “Βασιλιάς” όμως ήρθε για να μείνει στο Λος Άντζελες, γι' αυτό και δέχτηκε τετραετές συμβόλαιο (με την οψιόν δική του τον τελευταίο χρόνο). Πρώτη φορά μετά το 2010, όταν πήγε στο Μαϊάμι, έβαλε την υπογραφή του σε τέτοιας χρονικής διάρκειας συμφωνία.

Η απόφαση με αυτούς τους όρους δεν ήρθε αβασάνιστα. Ο ΛεΜπρον γνωρίζει ότι οι Λέικερς βρίσκονται σε διαδικασία δημιουργίας κάτι νέου, κάτι που θα χρειαστεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Επιπλέον, αν και στα 33, πιστεύει ότι έχει ακόμη μερικά καλά αγωνιστικά χρόνια, ότι μπορεί να μείνει στο υψηλότερο επίπεδο για μερικές σεζόν. Παράλληλα, θεωρεί ότι οι Λέικερς έχουν υπολογίσει το ρίσκο και είναι ικανοί να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα γύρω απ' αυτόν. Ο “LBJ” αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Βέβαια, το πώς νιώθει και τι λέει είναι δυο καταστάσεις εντελώς διαφορετικές. Γι' αυτό όταν λέει “δεν περιμένω τίποτα. Το άγνωστο αναμένω”, είναι σαν να λέει “περιμένω τα πάντα και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να τα κερδίσω”.

Πηγή

-ESPN

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα